Yeşil Vadi'nin Kızı (Dizi)

Çok fazla günlük dizi yazmasam da bu günlük diziyi bloguma yazmak istedim. Dizinin ilk bölümünü izledim. Ben Anne with an E dizisini izlemedim. Bu yüzden o diziyle karşılaştırmayacağım ama bizimkini de pek bilemedim açıkçası. Fiziksel olarak kesinlikle başrol kızımız uygun değil. Bu dizide oyunculuğunu da pek beğenemedim.

Beren Gökyıldız'ın normalde oyunu güzeldir ama bu dizide çok itici geldi. Çok fazla konuşmasından dolayı mı yoksa fazlasıyla arsız bir karakter olmasından mı çözemedim. Biraz Beren'in oyunculuğu sanki kurtarıyor gibi. Kısacası MeliSSa'yı sevemedim ama Beren iyiydi üstesinden gelmişti.

Sezin Bozacı geç keşfedilen yeteneklerden. Benim gibi dizikolikler tanıyordu ama izleyicinin tamamının tanıması Esme karakteri ile oldu. Karakteri öyle içselleştirmişler ki geçen yıl çekimlerinin bittiğini yazdığı halde hala ayrıldınız mı geri dönmeli filan yazıyorlar. Bu dizide yerinde bir karakterde oynuyor. Açıkçası sevdim ve karaktere uygun olduğunu düşündüm. Performansı çok başarılıydı.

Onur Dikmen'i uzun süredir televizyonda görmüyordum. Tekrar ekranda gördüğüme sevindim. Karaktere uygun mu bilmiyorum orijinalini izlemediğim için ama senaryo için çok uygun olmuş. Sezin Bozacı ile abla kardeşi oynamaları da hoş olmuş. Beren ile uyumunu beğendim. Baba-kız olabilecek enerjiyi verdiler bana. Aynı şekilde Ece Gürer ile de yakıştırdım. Nasıl işlenecek bilemiyorum ama partner olmaları güzel olurdu.

Ece Gürer çok tatlı biriymiş. Minyon bir tipi var hoşuma gitti. Oyuncu daha önce izledim ama nasıl oyunu vardı hatırlamıyordum. Yeniden izleyip yeniden keşfetmem güzel oldu. Oyunculuğu sade, abartısız ve doğala yakın. İlk bölümün ikinci yarısı gözüktü çok fazla göremedik ama olduğu sahnelerde güzeldi. İlk bölüme göre gayet başarılıydı.

Bu dizi yurtdışı için geçen yıl çekildi, çekimleri bitti yayınlandı ve şimdi bizde yayınlanıyor. Bu dizinin reklamı ülkemizde çok fazla önemsenmedi ve yapılmadı. En azından sosyal medyayı geçtim Vikipedi'ye bilgiler girilebilirdi. Buna rağmen reytingleri günlük dizi olarak gayet güzel geldi. Bence dizi kendi kendini izletti. PR kısmı ile kim ilgileniyorsa kusura bakmasın. Yurtdışını bilemem ama yurtiçinde reklam konusunda çok başarısız kaldı. Dizinin gri olması hoşuma gitti, gri rengi ben dram dizilerine yakıştırıyorum bu dizininde dram kısmı ağırlıkta ondan dolayı uygun olduğunu düşündüm. Dizide kullanılan kıyafetleri pek anlayamadım. 1900 İngiltere'si mi anlatılıyor çözemedim. Tamam uyarlama da bize özgü bir stil kullanılsaydı bence güzel olurdu. Melissa'nın çok konuşması haricinde beni rahatsız eden başka bir şey yoktu. Genel olarak bakılırsa her şey yerindeydi. Yaz ayına uygun bir proje mi diye sorarsanız, bence kesinlikle uygun olmuş. Zaten çekimi bittiği için şöyle olsaydı böyle ilerleseydi yazmanında pek manası yok. Nasıl devam edecek hikaye daha nasıl şekillenecek izleyip göreceğiz. Evdeyseniz ve gündüz kuşağında izleyecek bir şey bulamıyorsanız deneyin derim.
Dipnot:
Dizi, Netflix'te de yayınlanan 'Anne With An E' isimli Kanadalı yapımdan uyarlanmıştır.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
YEŞİL VADİ'NİN KIZI
Tür: Romantik Komedi, Aile
Yönetmen: Murat Şenöy, Çağıl Nurhak Aydoğdu
Senaryo: Lucy Maud Montgomery (Anne of Green Gables)
Senaryo uyarlama: Özge Aras, Serhat Yiğit
Yapımcı: Özkan İpek
Yapım: Yeşil Yapım
Yapım Yılı: 2023
Yayın Günü: Hafta içi her gün
Yayın Kanalı: Show TV
Başlangıç Tarihi: 3 Temmuz 2023
Konu:
Yetimhanede büyüyen Melissa’nın en büyük hayali bir aileye sahip olmaktır. Ancak evlat edinildiği evlerde bu hayali gerçek olmamıştır. Sokağa atıldığı bir gün, Metin ona sahip çıkarak kızı eve götürür. Ancak ablası Mahinur, çocuğun onlarla kalmasını asla kabul etmez. Metinlerin çiftliği Yeşil Vadi’ye hayranlık duyan Melissa, büyük umutlara kapıldığı için hayal kırıklığına uğrayacaktır.
Oyuncular:
Beren Gökyıldız
Sezin Bozacı
Onur Dikmen
Özgür Özberk
Ece Gürer
Hande Sarısoy

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Kitapta okuduğumla Melissa karakterinin zerre ilgisi yok. Bu oyuncu daha küçükken yine sevimli geliyordu ama artık hep aynı kalıpta devam ediyor gibi, abartılı oyunculuğu ve konuşması hiç doğal gelmiyor ama inadına her dizide oynatıyorlar. Kızıl saçlı biri mi yok ülkede? Abla kardeş ikilisi en sevdiğim oldu, kitaptaki karakterlerle en uyuşturduğum onlar oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben izlemedim ve okumadım. Oyunculuk konusunda haklısın kendini geliştirmesi lazım artık çocuk oyuncu değil. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)