Hayatımın Neşesi (Dizi)

Bu yaz bir sürü dizi yayınlandı bunlardan biri de Hayatımın Neşesi. Bu kadar dizinin geleceğini tahmin etmiyordum. Haftalık reyting bazında düşününce rakipler çoğalmış oldu haliyle biraz rekabet güzel olur gibi geliyor. Dizi tam olarak sitcom'da değil ama sitcom gibi de değişik bir iş ortaya çıkmış.

Şebnem Bozoklu çok tatlı bir kadın. Oyunculuğundan çok magazinsel olarak seviyorum. Güzel, tatlı, komik bir kadın. Şebnem rolüne çok yakışmış ama Meliha karakterinin üstüne hiç bir karakteri çıkamıyor. O karakteri bir başkaydı. Bu karakteri de güzel olmuş candan hayalperest bir karakter ortaya çıkmış.

Tolga Tekin ile Şebnem partner olarak uyumlu olmuşlar. Partnerlerinin içinde en çok Feride Çetin ile yakıştırsam da en az Feride kadar yakışmış. Tolga Tekin'e böyle karakterler çok yakışıyor ama genelde dolaşuık dediğimiz karakterlere şans veriyor. Gerçi öyle karakterleri de zaman geçtikçe sevimli hale getiriyor ama baştan iyi olduğu zaman ben daha çok seviyorum. Ana kuzusu halleri çok komikti sevdim karakterini.

Uğur Demirpehlivan'ı kış sezonunda bir dizide görmüştük. Fakat kadrosunda olduğu bir işte görmeyi özlemişim. İlk bölümdeki evhamlı hallerine gerçekten güldüm. Kaynana karakterini güzel betimlemişti. Usta bir oyuncu zaten ustalığını konuşturmuştu.

Metin Coşkun sonunda böyle bir dizide oynadı. Oynadığı dizilerin türleri ile karakterin komikliği hep çelişiyordu. Bu dizi tam türüne uygun oldu. Şimdi bol bol o esprili havasını izleyebiliriz.

Ezgi Tombul çok iyi bir oyuncu, oyunu izleyiciyi yormuyor ama asla olması gereken yerde olmadı. Kesinlikle değerinin bilindiğini düşünmüyorum. Bu dizide görümce karakterine hayat veriyor. İnşallah yılan bir görümce olarak izleriz. Dizi komedi odaklı olduğu için bence komik olur. İlk bölümde performansını sevdim.
 
Dizinin genel havasını sevdim. Sanırım ilk bölümde hem plato hem de dış mekan çekimleri yapıldı. Sadece platoda yapıldıysa da bana o havayı verdi. Dizinin jeneriği kıpır kıpırdı ve jenerik müziği de çok güzeldi. Jenerik tam bir aile dizisiyim ben diyordu. Aylin'in doktor olduğu yalanının devam etmesini anlamadım, mantık dışı. Dizinin hikayesi temelde bana Güney Kore dizisi Doctor Cha'yı anımsattı hiç bir yerde uyarlama olduğu yazmıyor. Uyarlama değilse bile temel konusu bence aynı. Dizide ince espriler ve komik sahneler vardı bu durum dizinin daha eğlenceli olmasını sağlamıştı. Yormayan, üzmeyen hikayesi güzel bir dizi olduğunu düşünüyorum. Bu tarz sitcom tarzı bir dizi arıyorsanız tam size göre bir dizi, bence kaçırmayın.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.


HAYATIMIN NEŞESİ
Tür: Komedi, Aile
Yönetmen: Şahin Altuğ
Senaryo: Ekin Atalar (Orijinal Hikaye Gökhan Horzum)
Yapımcı: Güneş Çelikcan, Merve Zorlu
Yapım: Goya Entertainment
Yapım Yılı: 2023
Yayın Günü: Cuma
Yayın Kanalı: TRT1
Başlangıç Tarihi: 7 Temmuz 2023
Konu:
Aileye yeni gelen gelin adayı Aylin’in bir anda ortaya çıkmasıyla bir dizi yanlış anlaşılmalar silsilesinin ardından Neşe hayatını sorguluyor. Ve hayallerini gerçekleştirmek için hiç de geç olmadığını fark ediyor. Fakat bu seferki yeni deneyimi, üniversiteden eski bir arkadaşı olan ve Neşe'ye karşı bazı kırgınlıkları olan Profesör Sevda'nın karşısına çıkaracağı zorluklarla dolu bir mücadele başlatıyor.
Oyuncular:
Şebnem Bozoklu
Tolga Tekin
Uğur Demirpehlivan
Metin Coşkun
Ezgi Tombul
Aras Şenol
Gizem Kala
Selma Guneri
Süreyya Güzel
Nisan Dökmeci
Said Ege Yıldırım
Özlem Ünaldı

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. İlk bölüm beni darladı ama okula döndüğü sonraki bölümler için heyecanlıyım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk bölüm başlangıçtı belki sonra güzel olur. Ben bu dizinin yaşın kaç olursa olsun mücadeleyi bırakma mesajını sevdim. Malum kadınların en çok karşılaştığı şey engeller. :)

      Sil
  2. Bu dizinin fragmanını görmüştüm, çok şirin bir diziye benziyor:)Yine çok güzel ve detaylı anlatmışsın, emeğine sağlık:)

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)