Veda Mektubu(Dizi)

Bu yazıyı yazmak içimden gelmiyor. Diziden kaynaklı bir durum değil ülkemizin gündeminden dolayı. Dizi filanda izlemiyordum normalde yazmak için izledim. Nurgül Yeşilçay için bu diziyi bekliyordum keşke böyle olmasaydı başlangıcı. Dizi açıkçası beklediğim gibi çıkmadı. Ben daha güçlü bir konu bekliyordum ama dizi şu an yayında olan iki diziye çok benziyor. Muhafazakar erkek seküler kadın konulu bir dizi. O yüzden biraz sıkıldım.

Nurgül Yeşilçay kilo vermiş. Asmalı Konak dönemine dönmüş bayıldım. Her dizisinde olduğu gibi bu dizisinde de karakterine bayıldım. Bir önceki karakterinin üzerine çıkması gereken bir karakter lazımdı onu da bulmuş bence. Ben bölüm boyunca Alanur Yıldız olarak Nurgül'ün performansını beğendim. Zaten çok sevdiğim bir oyuncu bu yüzden diziyi bölüm boyunca çok iyi götürdü.

Selim Bayraktar benim göz bebeğim bilirsiniz. Onun usta oyunculuğu tüm sahneleri ezip geçiyor. Bu dizide de öyle olmuş ama karakterini pek sevemedim. Ya ne bileyim neden böyle karakteri var ki... Şimdi aşk üçgeni de çekilmez gibi geliyor. Selim güzel oynuyor da Ziya sevimsiz geldi. Düşüncelerim değişir mi bilmem.

Bennu Yıldırımlar, Seher karakteri için nokta atışı olmuş. Büyücü olmasaydı iyiydi gerçi ama neyse muhakkak böyle bir karakter olmalıydı. Seher dizinin kötü karakteri. Eğer karakteri açarlarsa neden böyle kötü ve tutucu olduğunu, neden birbirinin seven iki insanın arasına girdiğini anlayabiliriz diye düşünüyorum.

Rabia Soytürk oyunculuk yönünden artık yerinde sayıyor. Hatta bazı sahneleri çok yapaydı. Benim Adım Melek dizisinde nasıldı şimdi nasıl diye düşünmeden kendimi alamadım. Karakter için duygularını net gösterebilen biri olsaydı daha iyi olurdu diye düşünüyorum. İmkansızlıktan doğan bir aşkın karakterine uygun hissetmedim. Şimdi Mehmet'in ailesi zorbalık filan yapacaktır nasıl çaresizlik duygusunu izleyiciye geçirecek bilemiyorum.

Emre Kıvılcım'ı izlerken annem sürekli Murat (Murat Yıldırım) ile akrabalığı var mı diye sorup durdu. Ne zaman görse Emre'yi ekranda aynı soruyu soruyor. Bu dizide sormaz diyordum yine sordu. Acayip benzetiyor göz kısmını filan evimizin oğlu Murat'a. ALLAH sevdiklerine bağışlasın yakışıklı bir adam. Ben oyunculuğunu da seviyorum ama sanki tarihi dizilere daha çok yakışıyor gibi. Rabia ile yakıştırdım, kimyaları uymuştu, fiziksel özellikleri de yakışmıştı. Karakter için uygun geldi.

Dizide son zamanların popüler temasının kullanılmasından hoşlanmadım. Her dizi artık hayat hikayesi zaten o yüzden o kısım pek ilgimi çekmedi. Dizide beni rahatsız eden kızın 18 erkeğin 28 olmasıydı. Kız liseli adam kocaman biri. Kızın yaşını 25 oğlanın yaşını 35 yapsalardı daha iyi olurdu. Bölüm boyunca kurallar gereği ismini yazamadığım o çocuklardan hoşlanan büyük insanlara denilen şey aklıma geldi. 18 zaten reşit filan demeyin kız liseye gidiyor, lisede okuyor, liseli. Sonuçta kurgulanıyor izleyiciye sunulmadan önce, kızı üniversiteli yapıp üniversite sahibi bir aile olabilirdi Mehmet'in ailesi. Dizide beni rahatsız eden başka bir yeri olmadı. Çekim harika, çekim rengi doğru seçilmiş, oyuncular iyi, konu-işleyiş güzel keza diyaloglar yerindeydi ama tek bu konu tüm hepsini gölgeledi. Kurgularken bu konuyu üniversiteye çevirelim deseler dizide her şey kusursuz olacaktı. Zaten hani muhafazakar erkek ve seküler kadın konusu popüler şu an birde üstüne bu durum olunca beni sıktı. İkinci bölüme düzelir diyeceğim ama düzelmesi imkansız zaman atlaması filan yapılması lazım. Nurgül için izler miyim bilmiyorum, gelecek üç bölüm buna karar vermemi sağlayacak. Bu konuda dizileri seviyorsanız bir deneyin isterseniz. Bence güzel bir başlangıç yaptı.
 -reklam değildir.-
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

VEDA MEKTUBU
''Gerçek Bir Hayat Hikayesi''
Tür: Entrika, Romantik, Dram
Yönetmen: Deniz Çelebi Dikilitaş
Senaryo: Deniz Akçay
Yapım: Most Production
Yapımcı: Gül Oğuz
Yapım Yılı: 2023
Yayın Günü: Pazartesi
Yayın Kanalı: Kanal D
Başlangıç Tarihi: 27 Şubat 2023
Konu:
Modern ve güçlü bir iş kadını olan Alanur ile geleneklerine sıkıca bağlı, Antakyalı bir iş adamı olan Ziya geçmişte çok büyük bir aşk yaşamıştır. Bu aşka karşı olan aileleri yüzünden, istemeden ayrılmış ve başka hayatlar kurmuşlardır.
Annesi Seher’in göz bebeği Mehmet; Ziya'nın ileride işlerini bırakmayı planladığı, büyük oğludur.
Dans tutkunu, hayat dolu Aslı; Alanur'un Fransız lisesi son sınıfta okuyan, geleceğinin her hamlesini özenle tasarladığı 19 yaşındaki küçük kızıdır. Alanur ve Ziya'nın yolları, yıllar sonra Aslı ile Mehmet’in aşkıyla bir kez daha kesişir.
Yarım kalan ne varsa bu kez de Aslı ve Mehmet’in aşkına engel oluşturur. Alanur, kendi yaşadıklarından ders çıkararak kızını güvende tutmak için onu Mehmet’ten uzak tutmaya çalışırken Seher ise yıllarca içinde tuttuğu kıskançlığın acısını Aslı’dan mı çıkaracaktır? Ziya, kendi kaderini yaşayan oğlu için üzülse de bu duruma seyirci mi olacaktır? Aslı ve Mehmet herkese meydan okuyup tüm engelleri aşabilecek, aşklarının gücüyle geçmişin yaralarını sarabilecekler midir? Yoksa onlar da Ziya ve Alanur’un yıllar önceki kaderini mi paylaşacaktır?
Oyuncular:
Nurgül Yeşilçay
Selim Bayraktar
Rabia Soytürk
Emre Kıvılcım
Bennu Yıldırımlar
Hakan Karsak
Ümmü Putgül
Hande Elaman
Hazar Motan
Ahmet Kaynak
Elif Çakman
Kerem Alp Kabul
Asya Kasap
Elif Uslusoy
Deniz Altan
Elena Viunova

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Bütün diziler birbirine benzemeye başladı gibi...

    YanıtlaSil
  2. Diziyi bilmiyordum, yazının başını okuyunca bir an senin bloga olan vedan sandım. :)) Diziler o kadar çok ki artık takip edemiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah korusun kız :) Daha bir sürü dizi gelecek. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)