Erkeğe Güven Olmaz / EGO (Dizi)

Hikayesini daha önce izlediğim bir dizi bu akşam itibarıyla yayın hayatına başladı. İlk bölümde bölüm boyunca orijinali ile uyarlamayı karşılaştırma yapmadan izlemeye çalıştım. Ve bu sefer bölümü izlerken yazı yazmak yerine bölüm bittikten sonra yazmayı tercih ettim. Diziyi orijinal bir diziymiş gibi izlediğimi varsayıp o şekilde yorum yapmaya çalışacağım.

Alperen Duymaz pandemi döneminde hafif etine dolgun olmuştu. Dizinin başlaması ile birlikte aşırı zayıflamış olduğunu fark ettim. İlk etapta nasıl bir yol izleyip kilo verdiğini merak ettim. Diziyle alakası yok ama bir kadın olarak merak etmeden de yapamadım. Bölüme bakarsak bence ilk bölümde güzel bir performansı vardı. Fakat bazı sahnelerde karşısındaki partnerinden kaynaklı olduğunu düşündüğüm bana geçmeyen bir oyunculuğu vardı. Rüya Helin Demirbulut ile yakışmıştı ama sanki ilk bölümden kaynaklı olarak aralarında mesafeli enerjiyi hissettiriyordu. Özellikle Anlatya sahnelerindeki romantik anlar bana geçmedi. Melisa Aslı Pamuk ile daha öncede çalıştığı için daha iyi olacaklarını düşünüyorum.

Melisa Aslı Pamuk yaşını aldıkça saha güzelleşiyor. Kadını kendine has bir güzelliği var. Fakat Melisa'da bir problem var o da mimikleri. Melisa dümdüz oynuyor ve mimik kullanmıyor. Ne kadar iyi oynarsa oynasın mimik olmadığı için duygu vermiyor. Yanlış anlaşılmasın oyunculuğu iyi ama yüzü donuk. Karakteri bölüm boyunca güzel taşıdı ama mimik aradım. Alperen Duymaz ile ikisini yakıştırdım. Zaten daha öncede birlikte oynadılar ve ikisinin arasındaki gerilime bayılıyorum.

Ahmet Kayakesen'e bıyık çok yakışıyor. Bıyıksız halini sevmiyorum, bildiğiniz gibi bıyık sakal erkeğin makyajıdır. Ben şahsi olarak bir erkekte bıyık sakal görmek istiyorum. Ahmet bölüm boyunca güzel oynadı, karakteri ile bütünleşmişti. Ayrıca hikayesini en çok merak ettiğim karakter oldu. Belli ki çok derin bir hikayeye sahip ve bir o kadar da eşine sevgisiz bir karakter.

Rüya Helin Demirbulut'un estetiksiz halini bildiğim için izlerken tanıyamadım. Bir tane komedyenden dolayı magazinsel olarak tanıyordum. Bir iki projede de yer almış hiç duymadım ve ben hiç birini izlemedim. Bu yüzden ilk defa izleme şansı buldum. Oyunculuğu genel olarak güzeldi , biraz daha sahnelere hakim olması gerektiğini düşündüm. Bölümler ilerledikçe ve bu projeyle birlikte farklı projelerde de yer alacaktır. O zaman biraz daha sahnelere hakim olur diye düşünüyorum. Yolu açık ve güzel olsun. Bence yetenekli bir oyuncu.

Dizinin kurgusu doğru şekilde yapılırsa ve doğru şekilde yazılırsa ilerleyen bölümlerde daha da açılan ve izleyiciyi içine alacak bir hikayesi var. Teknik kısımda kusursuza yakın işler çıkardığımız için ve bu durum her gün daha iyiye gittiği için artık bu teknik kısım hakkında yazacak bir şey bulamıyorum. Açıkçası eleştirmek için eleştirmekte istemiyorum. Bu yüzden kamera arkasının emeklerine sağlık. Yalnız müzik ve kıyafet konusunu biraz eleştireceğim. Bazı dizilerde müzikler sahnenin üstüne biner ve replikleri duyamayız bilirsiniz. Bu dizide ise müzikler kısık geldi. Bana göre bu da vurucu sahneleri pek desteklemiyordu. Kıyafetlerde hoşuma gitmedi. Erkekler zaten takım elbise ve benzeri bir kısıtlılık içindeydi pek eleştirilecek bir şey yoktu. Fakat kadınların kıyafetlerini sevemedim. 2019 atmosferi hissettiriyordu kıyafetler. Bunun haricinde başka bir kusur bulamadım. Dizinin günü çok zor bir gün, reytingleri yüksek gelirse bu büyük bir sürpriz olur. Yolu açık olsun, farklı bir hikaye arıyorsanız bu dizi tam size göre.   

Dipnot:
Dizi Temptation adlı  Kore dizisinden uyarlanmıştır.
 -reklam değildir.-
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
EGO
Erkeğe Güven Olmaz 
Tür: Entrika, Romantik, Melodram
Yönetmen: Doğa Can Anafarta
Senaryo: Han Ji-hoon (Temptation 2014)
Senaryo Uyarlama: Erkan Birgören, Tuna Görgün
Yapım: Pastel Film
Yapımcı: Efe İrvül, Yaşar İrvül
Yapım Yılı: 2023
Yayın Günü: Pazar
Yayın Kanalı: FOX
Başlangıç Tarihi: 5 Şubat 2023
Konu:
Elif’le (Rüya Helin Demirbulut) Erhan (Alperen Duymaz) birbirlerini çok seven nişanlı bir çifttir ve hayattan en büyük beklentileri evlenip, mutlu bir yuva kurmaktır. Yaşantılarının rutini, Erhan’ın trajik aldanışı ile bozulur ve Erhan, ödenmesi çok güç bir borç yüküyle karşı karşıya kalır. Birlikte gittikleri, Erhan’ın iş gezisinde aldıkları bu haberle hayatları da psikolojileri de alt üst olacaktır. Ödemeleri neredeyse imkansız olan borç hayatlarını kabusa çevirmişken, Erhan’ın patronu Sibel’in (Melisa Aslı Pamuk) yaptığı teklif hayatlarını sonsuza dek değiştirecektir…
Oyuncular:
Alperen Duymaz
Melisa Aslı Pamuk
Ahmet Kayakesen
Rüya Helin Demirbulut
Hülya Gülşen
Derya Beşerler
Can Adalıer
Emirhan Dönmez
Tuna Orhan
Naz Sayıner
Ahmet Şeninak
Erdal Küçükkömürcü

Yorum Gönder

8 Yorumlar

  1. Ayyy hiç bilemiyorum. Aslı Melisa'yı sevmiyorum. Niyeyse ikisini de yakıştıramıyorum...

    YanıtlaSil
  2. Her dizi Kore dizisinden uyarlama olmaya başladı. hiç görmedim diziyi ama izlemem sanırım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok fazla uyarlama var maalesef. :)

      Sil
    2. eski dizileri çok özlüyorum bıktım artık tv de kim kiminle bulmacası çözmekten...

      Sil
    3. Bende biraz daha rahatlatıcı şeyler olmasını istiyorum. Şu an tek Güzel Günler dizisi var ama tek diziyle olacak iş değil. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)