Tavsiye Edebilecegim Kore Dizileri #vol 10

Her yıl aralığın son günleri yayınladığım öneri postumun bu yıl onuncusunu sizlerle paylaşıyorum. Başlığı yazarken ''-Vay be on olmuş!'' dedim. Koskoca on yıl istikrarlı şekilde bu postu yazmam garip hissettiriyor. Sanırım günlük hayatımdaki takıntılarım bloguma da yansıyor diye düşünüyorum.
2019-2020-2021 yılları herkes gibi benimde çok zor geçti. Fakat 2021 beni daha çok yıprattı. Bu yıpranışta dizileri biraz kaçış olarak düşündüm bu yıl. Mantığım tuhaf bir şekilde çalıştı ve ağlamak yerine izlemek mantığı ile hareket ettim. Ayrıca bu yıl ilk defa bilgisayar açmak yerine tüm dizileri telefon üzerinden izledim. Yani onuncu yıla özel sadece telefon ve ağlamak yerine izlemek mantığını kullanmış gibi oldum. Ben mutsuz izledim ama sizler umarım önerilerimi severek, mutlu bir şekilde izlersiniz.

Kore dizilerinin global oldukça daha klişe, daha sıradan olduğunu düşünüyorum bir kaç yıldır. Hani Türk dizilerinin klişeliği vardır ya bu Kore dizilerinde de oldu. 2003'ten bu yana izlememden kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Kore dizilerinin bir ruhu vardı bir çekiciliği vardı, eski izleyenler bilir kamera arkasında başrol partnerler birbirlerine karşı bile dikkatli mesafeli olurdu yan yana gelmezlerdi ki hikayenin büyüsü bozulmasın. Şimdi Kore dizileri, Türk dizileri kadar dünya çapında ünlü ve o ruhu kaybetti. Sektör kapitalist yapıya uyduğu içinde senaryolar köreldi, ruhunu kaybetti. Fakat yine de vazgeçemiyorum seviyorum. Bir tane iki binlerin başında yayınlanmış dizi ardından bir tane güncel dizi izlerseniz ne anlatmak istediğimi daha net anlarsınız. Yazıyı daha fazla uzatmadan hemen önereceğim dizilere geçmek istiyorum. 2019'da 47 tane, 2020'de 57, bu yıl ise tam 53 adet dizi izlemişim.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

Alfabetik sıraya göre;
At a Distance, Spring Is Green


Beyond Evil

Blue Birthday

Bossam Steal the Fate

Bad and Crazy

Bulgasal: Immortal Souls

Chimera

D.P.

Dali and Cocky Prince

Doom at Your Service

Happiness

Hellbound

Hello, Me!

Here’s My Plan

Hometown Cha-Cha-Cha

Hospital Playlist 2

Imitation

Jirisan

Law School

Let Me Be Your Knight

Love Alarm 2

Mad for Each Other

Mine

Mouse

Move To Heaven

My Roommate Is A Gumiho

Now, We Are Breaking Up

On The Verge Of Insanity

One Ordinary Day

Our Beloved Summer

Racket Boys

Red Sleeve

School 2021

Secret Royal Inspector Joy

Sell Your Haunted House

She Would Never Know

Sisyphus The Myth

So I Married an Anti-Fan

So Not Worth It

Squid Game

Taxi Driver

The Devil Judge

The Great Shaman Ga Doo Shim

The King’s Affection

The Veil

Times

Undercover

Vincenzo

Voice 4

Work Later, Drink Now


You Are My Spring

Youth of May

Yumi’s Cells

Yorum Gönder

10 Yorumlar

  1. Love Alarm ın ilk sezonunu izlemiştim. Diğerlerini izlemedim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepsini severek izledim, belki seveceğin çıkar. :)

      Sil
  2. Başlığı ve kapakta da At a Distance Spring is Green dizisini görünce hemen tıkladım. 10 yıl mı? Tebrik ediyorum, darısı benim bloğumun da başına:)
    Gerçekten eski dizilerde farklı bir hava vardı, ancak bence bu sayıyla da ilgili. Eskiden bu kadar çok dizi öıktığını hatırlamıyorum, şimdi her gün yeni dizi başlayacak nerdeyse. Neyseki içinden çok iyiler de çıkıyor.
    Listede D.P'yi görmek mutlu etti, ben bayılarak izlemiştim ancak dizi sonrasında patlayıp giden Netflix dizilerinden olmadı. Detaylı da bir yorum yazmıştım, eğer vaktin olursa bloğuma beklerim üstüne sohbet ederiz.
    İmitation da çok eleştirildi ama ben çok sevmiştim, sen de sevmişsin gördüğüm kadarıyla. Ah Yumiii sanırım benim için yılın en iyi dizilerinden biri oldu. Muhteşemdi.
    Bu güzel önerileri için eline sağlık, izlemediklerime bakacağım. 11. yazıda görüşmek üzere!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin, amin inşallah yeni yılla birlikte okuyucu dolup dolup taşsın bloguna. :)
      DP yazını görmüş yorum yapmıştım, yorumumun gelmemesine üzüldüm. :( Sanırım eylül ayı içerisinde yazmıştın. Yeniden bulup yorum yaparım. :) İnşallah beğenirsin hoşuna giden diziler çıkar. :)

      Sil
  3. Ay yorumumum aşırı uzun olacak kdrama olunca susamıyorum. İzlediğin dizi sayısı maşallah. Ben bu yıl izlediklerimi henüz saymadım bakalım değerlendirme yazımda ortaya çıkacak. Blue Spring From Distance gerçekten güzel bir gençlik dizisiydi. Her genci yaşadığı zorlukları güzel bir şekilde ele almıştı. Favori dizilerimden biri benim de. Bad and crazy'den çok fena spoiler yedim keyifsizim bu konuda. Biraz bekleteceğim onu. Doom at your service de oldukça kaliteli dizilerden biriydi. Biraz canımızı yaktı izlerken ama olsun. Happiness üzerine konuştum zaten uzuncaa :)Hospitla Playlist de bu yıl tartışmasız iyi dizilerden biri. Final sezonu olduğuna hala inanamasam da güzel bir şekilde veda ettik en azında. Imitation'ı SF9 ve ATEEZ üyeleri için izlemeye kalktim ama ne yazık ki devam edemedim. O tarzda fazla izlediğim için sanırım eksikleri çok gözüme battı izlerken. Let Me Be Your Knight'ın bir OST'sini çok sevdim sırf onun için bile başlamak istiyorum ama bölüm süreleri aşırı uzun geldi. Bu ara pek vaktim yok ve uzun dizilere dayanamıyorum nedensee ... Ama bakacağım bir ara mutlaka. Ay bütün paylaştıkların hakkında yazmak istiyorum ama aşırı uzun olacak yorum beni affet. Our Beloved Summer 'da listemde hele ki BTS V OST yapmışken kaçırmam geç de olsa izleyeceğim onu. So i married an anti fan'ı güncelken izliyordum youtubeda vardı o zaman :D Sonra bıraktım halbuki eğlenceli bir diziydi bir ara tamamlayayım. So not worth it ayy ne gülmüştüm izlerken hahah aklıma geldi de yine. Çok tatlı eğlenceli bir diziydi. Bu yılın tartışmasız en çok izleneni Squid Game için ise ben sevmeyen taraftayım... Onun hakkında çoook fazla fikrim var o yüzden geçiyorum.. The Devil Judge acayip iyi bir diziydi. Ben de yorumunu yazacaktım ama o dönemler bir şeyler oldu kaldı. Yani dizinin her yerinden kalite akıyor.. İzlemeyen epey şey kaçırıyor. The King's Affection oyyoyoy tatlım balım dizii. Rowoon'un ve Eunbin'in muhteşem uyumuuu çok sevdim ben de. Vincenzo'yu güncelken izliyordum sonra bölüm süresi yüzünden bıraktım çünkü bir müddet sonra sıktı benii ama bir ara tamamlamak istediklerimden çok fazla yarım bıraktığım dizi oldu bu yıl çünkü :( You are my spring çok ama çok naif bir diziydi. Çift ve karakterleri oyyy *-* Çok severek izlemiştim. Yumi's Cells bu yıl beni en çok hayal kırıklığına uğratan diziydi. Webtoonunu çok severek okuyordum ama dizisi eğlenceli olsa da bir şeyler eksik gibi hissettirdi izlerken. Çokkk konuştum. Harika dizilerden oluşan bir listee kesinlikle izlemek isteyenlere güzel alternatifler sunuyor emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olsun olsun zevkle okudum yaz yaz okurum güzel oluyor. :) Bölüm sürelerine Türk dizilerinden alışkın olduğum için o konuda çok rahatım ben. :) Her uyarlama orijinalini aratıyor Yumi's içinde bu böyle olmuş olabilir. Bir dizi içinde öyle oluyor mesela Japonya orijinalini yapıp diğer Asya ülkeleri ya da bizim ülkemiz uyarladığında her zaman Japonya versiyonu bir başka oluyor. Bu da onun gibi bir şey. :) Teşekkür ederim, yorumunu zevk ve ilgi ile okudum. :)

      Sil
  4. Bende sizin gibiyim. Tüm asya ülkelerinin dizilerini gezdim. Özellikle çin dizisi çok izledim bir ara ama kore ne kadar eskisi gibi olmasada bir başka. Koreden vazgeçemiyorum. Seviyorum onları :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende gezdim de diğer dizilerin önerisine daha elim değmedi. İlk etapta Japonya dizileri için bir öneri listesi hazırlamak istiyorum. ALLAH izin verirse ocak ayı içerisi içinde böyle bir planım var. İzlediğim animelerle ilgili de bir liste olacak. 2021 sanırım benim için sadece izleme ve dinleme olarak geçti. Bende Kore'den vazgeçemiyorum. :)

      Sil
  5. Ayy kore dizileri ennnn enn ennn sevdiğim. Elinize sağlık. Bu sene favorim doom at your service ❤️ İkinci çift 🥰🥰

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zevklerimizin aynı olduğuna çok sevindim. Başka izleyici ile aynı dizilere denk gelmek beni çok sevindiriyor. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)