2021 Begendigim Kore Dizileri Top 10

Bu listeyi yaparken hem aklım listeye almadığım dizilerde kalıyor. Neden böyle oluyor bilmiyorum ama dizileri seçmekte çok zorlanıyorum. Sanki birini listeye alsam öbürüne haksızlık oluyormuş gibi oluyor. Bu yılda yine zorlandığım bir liste yapmaya çalıştım. Tabii herkesin zevkleri farklı oluyor ama benim zevkime en uygun dizilerden liste yapmaya çalıştım. Eğer sizin de bir listeniz varsa yorumlar kısmında sizde top10 listenizi paylaşabilirsiniz. Yazıyı çok uzatmadan direk listeme geçmek istiyorum. 
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.Bu yıl için şu şekilde bir Top 10 oluşturdum;

Top 10 listem haricinde bu yıl dikkat çeken iki diziden size bahsetmek istiyorum.

1.Vincenzo
2.The Devil Judge
3.Yumi’s Cells
4.The Veil
5.Hometown Cha-Cha-Cha
6.My Roommate Is A Gumiho
7.
Jirisan
8.One Ordinary D
ay
9.Work Later, Drink Now 
10.Mine

Bu yılda top 10 listemden hariç iki dizi önermek istiyorum. Bu diziler hem izleyici tarafından dikkat çekti, hem de çok sevildi. 
Birincisi Squid Game dizisi. Squid Game dünya çapında sevildiği için listemde olması gerektiğini düşündüğüm bir dizi oldu. Move To Heaven ise farkındalık içerikli olduğu için listemde olması gerektiğini düşündüm. İki diziyi de izler misiniz bilmem ama ben severek izledim.

(Gifler alıntıdır.)
 1.Squid Game

Bu yıl tüm dünyada deli gibi Squid Game rüzgarı esti. 2021'in son çeyreğinde Dalgona şekeri yapmayan kalmadı. Yani ben yazmasam bile herkes zaten bu diziyi biliyordur. Yine de listemde olması gerektiğini düşündüm. Squid Game çok konuşulduğu kadar çokta tartışılan bir dizi oldu. Özellikle anne ve babalar dizi hakkında bir hayli tartışma yarattı ve yayın yasağının olmasını istedi. Teknoloji çağında olduğumuzu düşünürsek bu istek bir garip duruyordu. Her neyse dizi para verip öyle izleyebildiğimiz bir platformda yayına girdi ve girdiği andan itibaren tüm dünyada sevildi. Şiddet içerikleri olduğu için +18 olarak belirtilmiş durumda. Birde dördüncü bölüm olması lazım saniyelik cinsel içerikli kısım var ve sahnenin geldiğini anlayabiliyorsunuz. Dizi şiddet içerikli ama alt yapısında sosyal mesaj vermeyi de ihmal etmiyor. Çünkü dizi reklam yapılmadan popüler oldu. İşleyişi çok basit ama kurgusu güçlü ve bir ruhu olduğu için çok sevildiğini düşünüyorum.
18 yaş üstüne uygun görülen bu diziyi 18 yaş üstüne tavsiye ederim. Çocuklara uygun değildir.

 2.Move To Heaven

Bu diziyi ilk bölümden son bölüme severek izledim. Çünkü dizide özel bir genç var. Ve Kore ile Japonya bu konularda dünyada tek iyi yapan iki ülke. Tabii ki bizde de harika yapılıyor ama Kore ve Japonya dramı bir başka oluyor hele ki özel bir durum varsa. Bu yüzden hikayesi beni içine çekti, işleyişi içimi ısıttı. Açıkçası dizi her şeyi ile beni benden aldı.
Konusu Asperger sendromu olan bir genç adam ile eski bir mahkum olan amcasının etrafında dönüyor. Ayrıca dizi, kurgusal olmayan “The Things We Leave Behind” adlı bir kompozisyondan uyarlama. Dizi on bölüm ama on bölüme bir dünya sığdırmışlar bana göre. Bu yüzden herkesin izlemesi gerektiğini düşünüyorum. İzleyeceklere bir tavsiye daha, yanlarına mendil alsınlar.

.

Yorum Gönder

10 Yorumlar

  1. 2021'de kore dizilerinden biraz uzak kaldım, listedekilerden sadece Hometown ChaChaCha'yı izledim. :)
    Vakit bulduğumda diğerlerine de bakayım, tavsiyelerin için teşekkürler abla :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepsini severek izledim. Umarım sende seversin. :)

      Sil
  2. Çin dizileri önericekmisiniz ?

    YanıtlaSil
  3. Yumi's Cells'i çok merak ediyorum🤭

    YanıtlaSil
  4. Merhaba renklitırtıl, listedeki çoğu diziyi izledim ancak Work later, drink now dizisini bu aralar duyuyorum. Halbuki yayınlanırken hiç ilgi çekici gelmemişti bana. Sanırım ona bir şans vereceğim. Ellerine sağlık!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğlenceli bir dizi olduğunu düşünüyorum şans vereceğine sevindim. :)

      Sil
  5. Ben eksik kalır mıyım bende Squid Game izledim, güzeldi :)

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)