İkimizin Sırrı (Dizi)

Marriage Contract dizisinin uyarlaması olacağını için aşırı merak etmiştim. Orijinali bizim klasik Türk dizilerini andırdığından dolayı daha basit uyarlayacaklarını düşünmüştüm. Eğer doğru uyarlanırsa genel olarak yeşilçam havası alacağımızı düşünüyorum. Bana göre dizide klişe çok fazlaydı. İki ülkede temelde birbirine benzediği için yeşilçam havası alacağımızı düşünüyorum. Ben dizinin ilk bölümünü çok sevemedim. Sanırım kadın başrolün çok donuk olmasından kaynaklı diye düşündüm.

Leyla Feray aşırı donuk bir yüze sahip. Bazı insanlar ne kadar sıcak olurlarsa olsunlar soğuk bir tipte olurlar. Birde karakteri fazla donuk oynayınca bir olmamışlık vardı. Ne kadar performansı ortalamanın üstünde olsa da çok donuk olması bana iyi enerji vermedi. Aras ile de fiziksel olarak yakıştırmadım aralarında ki kimyayı sevmedim.

Aras Aydın ilk bölümü tek başına götürdü. Gitgide kendini geliştirmesi çok hoşuma gidiyor ama proje mi seçemiyor bilmiyorum bir türlü dizilerinde final yapamıyor. Bu yüzden bu dizi öyle bir tutsun ki en az 50 bölüm ekranda görebilelim. Yazdığım gibi Aras ilk bölümün kahramanıydı. Karakterini tamamen üstüne giymiş, bütünleşmişti. İlk defa bir karakterinde başrol havası vardı. Duruşuyla, ses tonuyla, mimikleriyle kusursuz bir oyun çıkarmıştı. Bu yüzden ilk bölümde en sevdiğim karakter Alp karakteri oldu.

Dolunay Soysert bölüm boyunca şov yaptı. Usta bir oyuncu olduğunu bir kez daha bize gösterdi. Keza
Tülay Günal'da aynı şekilde harika bir performans sergiledi. Şimdi iki oyuncunun karşılıklı oynamasını sabırsızlıkla bekliyorum. İkisinin olduğu sahneler eminim çok güzel olacak, tadından izlenmeyecektir.
Dolunay ve Tülay'a bir de partner olarak Engin Alkan eşlik ediyor.

Engin Alkan ne kadar değişirse değişsin, ne kadar farklı karakterlerde oynarsa oynasın o hep Vahit olarak kalacak. Bazı oyunculara bir karakter yapışıyor kalıyor yapılacak yok. Belki gerçek hayatında sokakta görenler Vahit diye sesleniyor bile olabilir. Neyse, şu an ki karakterini nasıl yazacaklar bilemiyorum ama gizemli bir karakter olduğunu düşündüm. Usta oyuncu her zaman ki gibi performansı ile beni mest etti.

Ceyhun Mengiroğlu'nun görünümü ve oyunu başrol erkek karakterini kaldırabilir hatta bir projesinde başrol erkek oyuncuydu ama dizi tutmadı. Zaten o diziden uzun zaman sonra da bu dizide gördüm. Belki dram yerine komedi dizilerinde şans verilse daha farklı bir yolu olur. Bu dizi de Aras'ın üvey kardeşine can veriyor. Karakter, kardeşini kıskanan ve hırsı yüzünden hatalar yapan klişe bir karakter. Ceyhun bu karakterin üstesinden gelmiş gibi görünüyordu. İlk bölümde karakterde oturmayan şeyler vardı ama bir iki bölüme onlarda oturur. Performansını sevdim.

Yukarıda yazdığım gibi dizinin ilk bölümünü sevemedim. Seçilen mekanlar, renk uyumu ve kıyafetleri de sevemedim. Görüntü kalitesi ve çekimi dört dörtlüktü ama kullanılan eşyalar çok gözüme battı. Müziklerini sevdim, sahnelere uyumluydu. Konusu klişe olmasına rağmen işleyişi güzeldi. Replikleri fazla günlük konuşma şeklinde geçti. Dram fazla olduğu için anlamlı ve özel cümleler seçilebilirdi. Yani biraz edebi açıdan güçlü bir dil kullanılabilirdi.. Kitaplardan çıkmış süslü cümleler değil de aralarda hisli cümleler olsun isterdim. İlk bölümün günahı olmaz belki ilerleyen bölümlerde konu oturunca ve oyuncular birbirine alışınca bambaşka bir dizi izliyor olabiliriz. Bence bir kaç bölüm diziye şans verilmeli. Ne kadar sevmesem de o enerjiyi aldım. Bence sizde bir şans verin, belki benim düşüncelerimin tam tersini düşünürsünüz.
Dipnot:
Dizi Kore yapımı Marriage Contract dizisinden uyarlamadır.

 Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

İKİMİZİN SIRRI

Tür: Romantik, Dram, Aile
Yönetmen: Cem Akyoldaş
Senaryo: Jung Yoo Kyung / Marriage Contract
Senaryo uyarlama: Özen Yula
Yapım: ÜS Yapım
Yapımcı: Süreyya Yaşar Önal
Yapım Yılı: 2021
Yayın Günü: Pazar
Yayın Kanalı: ATV
Başlangıç Tarihi: 8 Ağustos 2021
Konu:
Yedi yaşındaki kızı Hayal (Ahsen Türkyılmaz) ile ayakta kalma mücadelesi veren Neva Canpolat (Leyla Feray), biricik kızını masallarla, oyunlarla hayatın güzelliğini ve umudu aşılayarak büyütmektedir. Ancak anne-kızın mutlu dünyası peşlerine düşen karanlık adamlarla sarsılır. Zor bir hayat sürdüren Neva ile Hayal'in yolu bir trafik kazasında Alp Karahun (Aras Aydın) ile kesişir.

Oyuncular:
Leyla Feray
Aras Aydın
Dolunay Soysert
Tülay Günal
Engin Alkan
Bestemsu Özdemir
Ceyhun Mengiroğlu
Irmak Örnek
Deniz Hamzaoğlu
Ahsen Türkyılmaz
Sacide Taşaner
Tarık Uğur Özenbaş
Mina Koyuncular

Yorum Gönder

16 Yorumlar

  1. Uyarlama Türk dizileri çok tırt oluyo bea 🤭😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazıları gerçekten iyi oluyor. Senaristine bağlı oluyor güzel olup olmaması. :)

      Sil
  2. Diziyi izlemeyi düşünmüyorum. Tanıtımları hiç ilgimi çekmedi. Zaten Aras Aydın' ın yan rollerde olduğu dizileri bile sevemezken burada başrolde sanırım. Oyunculuğunu hiç sevemediğim biri. Bana nedense futbolcuları hatırlatıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Futbolcuları mı :) Aslında Aras iyi oyuncudur. :)

      Sil
    2. Arda Turan' ı çağrıştırıyor bana ne zaman görsem. 😅

      Sil
    3. Aa! Hiç fark etmemiştim, evet benziyor. :)

      Sil
  3. Selam uzun zamandır yoktum yeni bir blogla geri döndüm sizi takipteyim. Rica etsem sizde bloguma bi göz atıp takip eder misiniz ? :)

    YanıtlaSil
  4. Hiç tarzıma uygun bir dizi değil gerçi Türk dizilerini pek izlemiyorum tabii kendini aşmış Türk dizileri hariç

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendini aşmış diziyi hangi anlamda kullandınız anlamadım ama televizyon dizileri uzun süreli ve uzun bölümlü olduğu için farklı başlasa bile belli bölüm sonra klasik bir diziye dönüşüyor. İnternet dizileri size daha uygun olabilir. :)

      Sil
  5. Leyla Feray beğendiğim bir oyuncudur ama diziyi henüz izlemedim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende beğenirim ama bu diziye olmamış gibi duruyor. (Bu arada diziyi izliyorum tek bölümle karar verip bu cevabı yazmadım.)

      Sil
  6. çok güzzzel yazmışsınız elinize sağlık :) bloguma beklerim

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)