Dünya Hali (Dizi)

Dünya Hali dizisi, başta olur mu diye düşünüp sonra bilgiler geldikçe beklediğim bir dizi olmuştu. Fakat bu akşam gerçekten gıcık olduğum bir durum yaşandı. Diziyi gündüz bir heves beklerken saati geldiğinde günlerce verilen saatten farklı 21.45'de dizimiz başlayacak denildi. Yani son dakika olan bir durumdu ve üzüldüm. Nedeni yazılmasa da bu durum çok hevesimi kırdı. Oyuncular ile röportaj yapılırken hepsi o kadar hevesli ve o kadar heyecanlılardı ki kendim beklemekten çok onlara biraz üzüldüm. Birde saatine kadar bir film verdiler ki hiç sormayın. Popüler bir yabancı filmdi ama ilk defa izledim ve hiçte sevmedim. Neyse ki geç olsun güç olmasın mantığı ile başladı ve izledim.

Oyuncular hepsi tanınmış ve kendini ispat etmiş oyunculardı. Haliyle kötü olması beklenmezdi. Zaten yazılarımı okuyorsanız Caner Şahin'e karşı düşüncelerimi biliyorsunuzdur ama yine de oyuncuların performanslarını tek tek yazmak istiyorum.

Caner Şahin çok yetenekli ve yeteneğine karşın hak ettiği yerde olmayan bir oyuncumuz. Her karakteri öyle güzel oynuyor ki her seferinde farklı bir enerji alıyorum. Bu dizide de aynen öyle olmuştu. Sinan karakteri ile bütünleşmiş ve izleyiciye istediğini vermişti. Doğal beden dili ve mimikleri her zaman ki gibi beni benden aldı. Ayrıca Sinan karakterine güzel replikler verilmişti. Bu yüzden de Caner'in iyi performansı ile Sinan ilk bölümün kahramanı olmuştu. İlerleyen bölümlerde değişir mi bilmem en sevdiğim karakter Sinan oldu.

Pelin Abay bir önceki dizisinde kendini göstermiş ve izleyici güzel keşfetmişti. Fakat ne kadar iyi bir oyuncu tam görememiştik. Bu dizinin türü farklı olduğu için oyunculuğunu daha net görebildik. Açıkçası dizinin kadrosu açıklandığında bu kadar iyi oyuncu içinde yapabilir mi diye düşünmüştüm. Bölümü izleyince anladım ki yanılmışım. Hep kadroya uyum sağlamıştı hem de gerçekten doğal oynamıştı. Caner ile de enerjileri uymuştu. Çift olarak ikisini yakıştırdım.

Tolga Tekin'i gördüğümde ilk sorduğum soru Tolga Tekin neden saçlı?'' oldu. Tabii ki oyuncu, her role, karaktere girmesi lazım. Belki karakterin tasviri öyledir ama saçlı hiç sevmedim. Çünkü bazı oyuncuların belli özellikleri oluyor o özelliklerin dışına çıkınca ister istemez garipseniyor. Tolga Tekin'de tam olarak böyle olmuştu ama oyunculuğu enfesti. O kadar iyi bir oyuncu ki oynayamayacağı ve altından kalkamayacağı bir karakter yok gibi geliyor. Bana göre tam bir usta. Yalnız sahneleri biraz fazla olabilirdi diye düşünüyorum.

Ozan Çelik ve Hakan Emre Ünal'ı aynı dizide görünce anladım ki birbirlerine fiziksel olarak benziyorlar. Yani dizide kardeş karakterini oynasalarmış hiç sırıtmazmış. İkisinin de performansı güzeldi. Hakan Emre Ünal'ı bir önce ki projesinde konuk oyuncu olarak izlemiş ve kızgındım. Bu dizi ile izleyici olarak beni yumuşatabilir diye düşünüyorum. Ozan Çelik her daim favorim. İkisinin sahnelerini bol bol izleriz inşallah.

Hüseyin Elmalıpınar'ı görünce çok sevindim. Çünkü en son ne zaman izlediğimi hatırlamıyorum. Ekranlarda iki üç yıldır görmüyordum. Yakın zamanda çekilmiş projelerini de izleyince ekranda olmadığı süre daha uzun geldi. Hüseyin Elmalıpınar hep aynı karaktere yakın karakterlerin geldiğini düşündüğüm oyuncularımızdan. Daha farklı böyle mahallenin babacan herkesin sözünü dinlediği figürler olur ya o tür bir karakterde görmek isterdim. Karakterinin ön planda olmasına sevindim, gayet güzeldi.

Şehsuvar Aktaş'ı dizi yayınlanana kadar kadroda isim olarak ve oyuncu kartında hiç görmemiştim. Bu yüzden çok şaşırdım ve sevindim. Şehsuvar Aktaş gibi Adnan Başar, Zeki Ocak, Naşit Özcan gibi isimlerin olmasına da sevindim. Her birinin genç oyunculara çok şey katacağına ve destek olacağına eminim.

Ben diziyi sevdim ve beklediğime değdiğini düşünüyorum. Umarım bir daha bu kadar geç yayınlanmaz saatinde yayınlanır da bizde keyifli izleriz. Dizi absürt komedi olmasına rağmen replik konusunda çok güzeldi. Günlük ve komik diyaloglar elbet vardı ama anlamlı ve güçlü replikler de es geçilmemişti. Bunun yanında yer yer sosyal mesajda verdiler. Bu dizi Osman Nail Doğan ve Murad Zaloğlu'nun yönetiminde izlediğim üçüncü projeleri oldu. Diğer iki projede ne düşünüyorsam bu projelerinde de aynını düşünüyorum. Gerçekten yetenekli ve iyi yönetmenler. Hem yaz dizisine uygun hem komediye uygun bir renk yelpazesi vardı. Çekim teması güzeldi. İlk bölümde hayvanların olması hoşuma gitti. Mavi kampçı minibüsüne (inşallah doğru biliyorumdur) bayıldım, keşke benim olsa. Müzikleri güzeldi yalnız kadınların kıyafetlerini sevemedim. Kıvılcım karakteri en azından daha güzel giyinebilir. Umarım ilerleyen bölümlerde kıyafet seçimi biraz değişir diye düşünüyorum. Sinan karakterinin anlatımını sevdim, sahne geçişleri güzeldi. Oyuncular zaten iyiydi teknik kısımda da bir sorun bulamadım. Diziyi tavsiye ederim, dram türünden bunaldıysanız bence seversiniz, bir şans verin.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
DÜNYA HALİ
Tür: Romantik, Komedi, Aile
Yönetmen: Osman Nail Doğan, Murad Zaloğlu
Senaryo: Osman Nail Doğan, Murat Kaman, İdris Meydi, Cem Tunçer, Eray Kaman
Yapım: Neden Film
Yapımcı: Ahmet Tarık Güven
Yapım Yılı: 2021
Yayın Günü: Çarşamba
Yayın Kanalı: TRT1
Başlangıç Tarihi: 28 Temmuz 2021
Konu:
Konusunu hayatın en temel yerlerinden biri olan ilişkilerden alan Dünya Hali, şehirde yaşayan sıradan bir insanın günlük yaşantısını çok farklı bir mizah anlayışı ile ekran karşısına taşıyor. Absürt yaklaşım tarzıyla günlük yaşantının içerisindeki basit olayları ve çelişkileri eğlenceli bir üslupla işliyor.
Hayatı boyunca doğru bildiğinden şaşmayan, tam da bu yüzden içinde yaşadığı “modern” hayatla zaman zaman çelişen bir delikanlının yani Sinan’ın (Caner Şahin), anket yaparken tesadüfen karşılaştığı bir kadına (Pelin Abay) aşık olduktan sonra hayatında yaşayacağı değişimlere tanık olacağız.
İyiliği ve dürüstlüğü hayatının her alanında ön planda tutan Sinan’ın şartlar ne olursa olsun değerlerine sadık kalmaya çalışırken yaşadığı ilginç ve komik durumlar, ustaca bir mizah anlayışı ile Dünya Hali dizisinde işleniyor.
Oyuncular:
Caner Şahin 
Pelin Abay 
Tolga Tekin 
Ozan Çelik 
Şehsuvar Aktaş
Hüseyin Elmalıpınar 
Hakan Emre Ünal 
Selin Hasar
Ayfer Tokatlı 
Adnan Başar
Zeki Ocak
Mert Denizmen 
Mekin Sezer 
Naşit Özcan 
Eray Kaman

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Diziye denk gelmemiştim. İlginç görünüyor bakayım ben de. Bu tarz yapımları seviyorum. :)

    YanıtlaSil
  2. Diziyi ben de hiç görmemiştim meğer TRT 1'deymiş. Şu ara pek Trt dizilerine bakma fırsatım olmamıştı Masumlar Apartmanı başlayınca geri döneceğim. Dizinin konusu güzel görünüyor, oyuncuları ben çok tanıtımıyorum ancak siz güzel performans sergilediklerini söylemişsiniz. Bakacağım fırsat bulursam:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet güzel bir dizi, komedi üzerinden gidiyor. Gülmek istersen tavsiye ederim. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)