Kalp Yarası (Dizi)

Neden sezon dizisi değil de yaz dizisi olarak yayın hayatına başladığını anlamadığım bir dizimiz bu gün yayın hayatına başladı. Bu bildiğimiz klasik her sezon muhakkak televizyonlarda olan Doğu temalı bir dizi. Tek farkı dizinin Antakya'da çekilmiş olması ve melodram tarzda olmasıydı. Bunun haricinde farklı bir işleyiş göremedim.
Aslında Tomris Giritlioğlu ismini görünce farklı bir iş çıkar diye beklemiştim. Ayrıca sanki böyle bir diziyi daha önce izlemişim hissi yarattı bende.

Gökhan Alkan diğer dizilerine göre bir tık daha iyi oyunculuk sergilemişti. Diğer karakterlerinde daha düz ve donuktu. Ferit karakteri biraz açmış, farklı bir hava katmış. Açıkçası ben karaktere Gökhan'ın nokta atışı olarak seçildiğini düşünüyorum. Belki başka bir oyuncu oynasaydı bu kadar iyi bir enerji vermezdi.

Yağmur Tanrısevsin olmuş ile olmamış arasında bir yerde kalmış. Oyunculuğu ortalamada kalmıştı. İlk bölüme göre ne iyiydi ne kötüydü. Bazı sahnelerde duyguları aşırıydı ve yapay duruyordu. Çekimden dolayı mı yoksa oyunculuğu mu biraz hamlaşmıştı anlamadım. Bir iki bölüme kadar oturur diye düşünüyorum.

Merve Çağıran'ı Ayşe karakterinde görseydik daha iyi olurdu gibi geldi. Yani yanlış anlaşılmasın Yağmur'da olmuştu ama çift olarak Ferit ve Hande daha güzel geldi ve Gökhan Alkan ile kimyalarını daha çok beğendim. İkinci kadın olarak bol bol fitne fesat yapacağı için nasıl olacak merak ediyorum. Merve iyi bir oyuncu bu karakterin altından iyi kalkacağını düşünüyorum.

Toprak Can Adıgüzel'e neden böyle karakterler geliyor? Ali karakterinde de çok gıcık olmuştum Yaman karakterinde de çok gıcık oldum. Ve bu iki karakter birbirine çok yakın karakterler. Böyle sinsi ve takıntılı bir karakter yerine daha açık, yiğit, içten pazarlıklı olmayan bir karakter olacağını düşünmüştüm. Fragmanları izleyince iki mangal yürekli adamın güzeller güzeli bir kadın için savaşını bekliyordum. İşleyişte karakteri çok farklı çıktı. Bakalım ilerleyen bölümlerde nasıl işleyecekler...

Şenay Gürler acaba neden yaşlanmıyor? Oynadığı sitcom dizisindeki halini hala koruyor olması beni bir miktar üzdü. Bir aynaya baktım bir Şenay'a sonra döndüm bir daha aynaya baktım. Yan yana gelsek galiba teyzesi gibi dururum. Oyunculuğu müthiş bir usta oyuncumuz. Bölüm boyunca hayranlıkla izledim. Karakterine de çok yakışmış.

Mahir Günşiray, Meltem Gülenç, Rıza Akın, Nail Kırmızıgül ve Yonca Şahinbaş gibi usta oyuncuları dizide görmek beni mutlu etti. Dizinin kadrosunu güçlü yapmış. Genç oyuncuların yanı sıra böyle oyuncuların olması dizinin cast kısmını güçlü hale getirmiş. Hepsi karakterinin hakkını vermişlerdi.

Vallahi ne yazsam bilemiyorum dizinin konusu ve işleyişi bildiğimiz bir sonraki sahneyi tahmin edeceğimiz klasik dizilerdendi. Bu yüzden tam olarak beğenip beğenmediğimi bilmiyorum. Fakat şunu iyi biliyorum annelerimizin seveceği türde dümdüz bir dizi. Bu yüzden ilk dört bölümünden sonra gerçek fikirlerimin oluşacağını düşünüyorum. Dizinin bazı geçişlerinde boşluk vardı. Bir tane örnek vermek gerekirse Ayşe karakterinin elinde üç köpek vardı bir olay oldu ve olay sonrasında birine tutar mısınız deyip o köpekleri bıraktı. Bölüm bitti ve hala o köpeklere ne oldu merak ediyorum. Hatta izlerken acaba sahneyi kaçırdım mı diye düşündüm. Bir başka örnek ise olayın sebebi Ferit karakteri iken Ferit'in bunu üstlenmesi gerekirken sanki o olayın sebebi olmamış gibi Ayşe karakterinin karşı çıkması garipti. Bunun gibi bir kaç sahnesi garip geldi. Teknik olarak bir sıkıntı görmedim her şey yerli yerindeydi. Müzikleri hoşuma gitti sahneleri destekleyiciydi. Kıyafetler biraz daha güzel olabilirdi diye düşünüyorum. Özellikle Ayşe'nin kıyafetlerini sevmedim. Lafın kısası dizi hakkında ilk bölümden tam bir fikir edinemedim. Bölümlere bırakıp ilerleyen bölümlere göre bir fikir sahibi olacağımı düşünüyorum. Bir şans verin seversiniz belki. Umarım reytingleri iyi olur yolu açık olsun. 
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

KALP YARASI
Tür: Romantik, Dram, Aile
Yönetmen: Yıldız Hülya Bilban
Senaryo: Tomris Giritlioğlu -Teklif (hikaye)
Senaryo uyarlama: Sema Ali Erol, Mahir Erol, Özgül Türküler Akad
Yapım: Süreç Film
Yapımcı: İsmail Gündoğdu, Ali Gündoğdu
Yapım Yılı: 2021
Yayın Günü: Pazartesi
Yayın Kanalı: ATV
Başlangıç Tarihi: 28 Haziran 2021
Konu:
Antakya'nın iki köklü ailesinin bitmek bilmeyen çatışmasının tam ortasına, hayatlarını değiştiren tertemiz aşklarını koyan Ferit ve Ayşe'nin yüreklere dokunacak aşk öyküsünü konu alıyor.
Oyuncular:
Gökhan Alkan
Yağmur Tanrısevsin
Merve Çağıran
Toprak Can Adıgüzel
Şenay Gürler
Mahir Günşiray
Meltem Gülenç
Rıza Akın
Nail Kırmızıgül
Yonca Şahinbaş
İnanç Konukçu
Burçin Abdullah
Naz Sayıner
Melih Çardak
Zehra Yılmaz
Kemal Burak Alper

Yorum Gönder

2 Yorumlar

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)