Kağıt Ev (Dizi)

Sevemedim kara gözlüm'lü bir dizi başladı. Diziyi sevmeme nedenlerimden biri duygu alamamamdı. Yani tüm oyuncular karşılıklı oynarken ruhsuz oynuyordu. Neden böyle oldu anlamadım. Yeni oyuncu olmuş sayısı da azdı ama bilemedim. Sonuç olarak bana geçmedi. Tabii bu bireysel olarak oyuncuların oyunculuklarını kapsamıyordu. Hepsi kendi kulvarında harikaydı.

Erdal Beşikçioğlu usta bir oyuncu. Bu yüzden onun hakkında yazmak bana düşmez. Saygı ile ve hayran olarak izledim. Her karaktere bir oyuncu bu kadar mı yakışır ve bu kadar mı farklı hava verir. Resmen hangi karakteri oynarsa oynasın bütünleşiyor ve bir önceki karakterini unutturuyor. Cihan karakteri de öyle olmuştu. Hemen unutturdu önceki karakterini.

Nur Fettahoğlu ile Erdal Beşikçioğlu birbirine çok yakışmıştı. Partner olarak doğru seçim olmuş ama fiziksel olarak uygun olmalarının yanında kimya olarak yakışmamışlardı. Yani bir enerjileri yoktu. Bireysel olarak çok iyiydi hatta anne karakterini yakıştırdığım nadir oyunculardan... Helin Kandemir ile anne kız olarak yakışmıştı.

Tuvana Türkay diziye en yakışmayan karakter olmuştu. Metres karakterlerini sevmiyorum zaten birde abartılı bir oyunculuk sergilediği için karakteri iyice itici hale gelmişti. Takıntılı bir karakter olacağını kesin.

Can Nergis bu karakter için tam olmuş. İlk bölümden ve dizinin konusundan da belli oluyor ki çok etkili bir karakter olacak. Sonuca nasıl varacak, istediğini bulabilecek mi merak ettim. Diğer karakterlerin gidişatı ilk bölümden belliyken Can Nergis'in karakteri ucu açık bir karakter olarak bırakıldığı için dizi de tek merak ettiğim karakter oldu.

Helin Kandemir bu dizide aşırı itici ve psikolojisi normal olmayan bir karaktere hayat veriyordu.
Açıkçası karakterine katlanamadım. Akıl sağlığı yerinde olmayan bu kız tam bir Chucky'e benziyordu. Hem çok saygısız hem de katil ruhlu bu karakter büyük ihtimal final bölüme kadar akıllanmaz gibi geldi. Helin karaktere yaşına göre güzel hayat veriyor.

Nejat Uygur bu hikayede yanan o oldu yazsam abartı olmaz. Demek ki bir şeyleri gizli yapmamak lazımmış dersini aldım karakterden. Olan olayları öğrendiğinde bakış açısı nasıl olacak merak ediyorum. Umarım olayın peşini bırakmaz.

Anlatımda bir şeyler eksik gibiydi ama neydi bilemiyorum. Zaten tüm oyuncularda mimiksiz duygusuz dümdüz oynadıkları için ikisi birleşince beni çekmedi. Fakat bu demek değildir ki tüm bölümleri böyle olacak. Sonuçta ilk bölümün günahı olmaz ve olayın daha başı. Belki de ilerleyen bölümlerde çok akıcı ve daha da merak uyandırıcı olur. Dizi yayın zamanı sosyal medyayı takip ettiğimde de insanlar beğenmişti. Bu konunun haricinde teknik açıdan dört dörtlüktü hiç bir kusur bulamadım. Dizinin yolu açık olsun, sizlerde bir şans verin belki sosyal medyanın geneli gibi seversiniz. 

Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

KAĞIT EV
Tür: Dram, Suç, Polisiye, Aile, Entrika
Yönetmen: Şenol Sönmez
Senaryo: Umut Açıkalın, Ayhan Bölükbaşı
Yapım: O3 Medya
Yapımcı: Saner Ayar
Yapım Yılı: 2021
Yayın Günü: Pazartesi
Yayın Kanalı: STAR TV
Başlangıç Tarihi: 19 Nisan 2021
Konu:
Fırtına ailesinin, 3 çocuklarıyla sürdürdükleri mutlu aile hayatı, bir günde yerle bir olur. Ceza Hukuku Profesörü Cihan Fırtına, uzun zamandır yayınlarına katıldığı ‘Suçlu Peşinde’ programının yapımcısı Azra İnce’nin cazibesine yenik düşer ve karısı Aylin’i aldatır. Başarılı bir avukat olan Aylin, işi ve 3 çocuğu arasında koştururken, bu ihaneti fark etmez bile.
Fakat 16 yaşındaki kızları Cemre, ihaneti yakalar. Ancak şüpheleri onu yanlış kadına götürür. Yıllardır evlerinde çalışan Gülsüm’ün kızı İnci’yi hedefe koyar. Aile tarafından burslu okutulan İnci, Cemre’nin hışmına uğrar ve yaptıkları kavgada ölür.
Ortadan kaybolan kızını arayan Gülsüm’ün tek sığınağı, Fırtına ailesidir. İnci’yi göz yaşları içinde arayan bir diğer kişi de, ailenin büyük oğlu Mert’tir… Çünkü İnci, Mert’in herkesten gizlediği sevgilisidir.
Fırtına ailesi vicdan, merhamet, ihanet üçgeninde sınanırken, Cihan’a tutkuyla bağlanan Azra da, zamanla bir öldüren cazibe figürüne dönüşecektir.
Oyuncular:
Erdal Beşikçioğlu
Nur Fettahoğlu
Tuvana Türkay
Nihal Koldaş
Can Nergis
Helin Kandemir
Nejat Uygur
Bülent Gültekin
Yaşar Üzer
Bulut Teker
Tuğçe Aykut

Yorum Gönder

3 Yorumlar

  1. Tanıtımına sıkça denk geldim ama ilgimi çekmedi dizi😑

    YanıtlaSil
  2. İnternette rastladıkça merak etmişimdir, bu kadar vakti bu insanlar nasıl buluyor diye. Enteresan geliyor bana. Sonuçta kendine değer katmayan sadece kafa dağıtmak için yapılan meşgalelere bakıyorum, örneğin dizi izlemek, en az günde 1 saat , ben kendime 1 saat ayırsam mutlu oluyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anladım. Umarım kendinize daha çok zaman yaratırsınız. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)