Mesnevi'den Hikayeler (Program)

Kuşlarla Yolculuk  dizisinden bahsetmişken hemen öncesinde yayınlanan Mesnevi'den Hikayeler programından bahsetmesem olmazdı. Bana göre TRT1 Ramazan olarak bu yıl her yıla göre daha dolu dolu ve verimli. Eski yeni çok güzel dizi ve programlara sahip. Bu yüzden de Ramazan boyunca hemen hemen her akşam TRT1 kanalı açık. 


Mesnevi'den Hikayeler programının ilk bölümünü tesadüfen izledim ve programın içeriğine, formatına hayran kaldım. Bahadır Yenişehirlioğlu o kadar tatlı, o kadar içten anlatıyor ki o anlatırken gözümü bile kırpmıyorum. Gerek ses tonlaması, gerek vurguları ile adeta küçüklüğümde ki dinlediğim masallar hikayeler gibi geliyor. Ayrıca hikaye anlatılırken gösterilen sahnelerde ayrı bir hava katmış. Hikaye dekor ve gösterilen sahneler birleşince muazzam bir iş ortaya çıkmış. Eğer yayın saatlerinde evdeyseniz kaçırmamanızı tavsiye ederim.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

MESNEVİ'DEN HİKAYELER 

Program sunucusu: Bahadır Yenişehirlioğlu
Yayın  kanalı: TRT1
Yayın saati: 18.30
Program Açıklaması:
Mesnevi’den Hikayeler…
Ramazan ayı boyunca her gün yayınlanacak olan ”Mesnevi’den Hikayeler” programında; Hazreti Mevlana'nın Mesnevisinden hikayeler, şiirlerinden en güzel mısralar; Bahadır Yenişehirlioğlu’nun yorumuyla ekranlara gelecek.
Mesnevi’den Hikayeler ilmi derinliği, fikirleri ve ışığı ile geçmişte bu toprakları, günümüzde ise tüm dünyayı aydınlatan Mevlana’yı, günümüz insanına, gençlere, dünya toplumlarına ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla hazırlandı…
Bahadır Yenişehirlioğlu’nun sunumuyla ekrana gelecek olan programda; geçmişte büyük alimlerin ilmi derinliklerini halka ulaştıran, binlerce yıllık gelenekle günümüzde, batı dünyasında Mevlana’yı “yeni bir ekol” haline getiren yöntem bir araya getirildi.
Geçmişin bilgeleri ve alimler; dini bilgi ve ilmi meseleleri anlatırken çoğunlukla meseller kullanmış; bu mesellerde anlatmak istedikleri derin ilmi bilgileri yaşanmışlıklarla örneklemişlerdir.
Öte yandan insan iletişimini ve toplumsal yapıyı etüt etmiş olan bu alimler; bilgiyi insan kalbine işlemek amacıyla, eserlerinde beyitler ve şiirler de kullanmışlardır.
Şiirsel üslup ile insan kalbinin kapılarını açmış; örnekledikleri hikayeler ile topluma mesajlarını anlaşılır bir yöntemle ulaştırmışlardır.
Nitekim onların bu yöntemleri geçmişte olduğu gibi günümüzde de milyonlarca kişiye ışık olmuştur.
Mevlana’nın eserlerindeki derinliği öz haline getirip halka ulaştıran beyit ve “kıssadan hisse” messel ve hikayeler; ‘’MESNEVİ’DEN HİKAYELER’’ Programı ile ramazan ayı boyuncu TRT1 ekranlarında olacak…

Yorum Gönder

8 Yorumlar

  1. TRT nin belgesellerini her zaman sevmişimdir. Genel olarak TRT Haber ve Belgesel kanallarını takip ettiğimden bu programı kaçırmış olmalıyım. Tanıtım için teşekkürler.☺️

    YanıtlaSil
  2. çok güzel senin sayende tanıştım zuhal ablaa emeğine sağlık

    YanıtlaSil
  3. Arada denk gelince bakıyorum ben de.Çok huzurlu bir program😊

    YanıtlaSil
  4. 7 24 cizgi film acik oldugu icin bu guzelligi kacirmisim. Uzuldum bir dahaki seneye insallah

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)