Öğretmen (Dizi)

Japonya'dan uyarlama olunca daha başlamadan nasıl olacak kaygısını güttüm. Çünkü Japonya dizilerini izleyenler az çok bilirler ki ülkenin oyuncuları dram, korku ve gerilim dizilerinde ki performanslar muazzam oluyor. Haliyle bizimkiler nasıl yapacak orijinalinde ki oyuncuların performansına ulaşabilecekler mi çok merak ediyordum. Açıkçası biraz da ön yargılıydım. Özellikle İlker Kaleli'nin oynadığı öğretmen karakteri dizinin kilit noktası olduğu için orijinalinde ki oyuncu kadar iyi olacağını düşünmemiştim.

İlker Kaleli fragmanda gördüğüm kadarıyla iyi olmaz diye düşünmüştüm. Fakat genel olarak çok güzel bir performans sergiledi. Tam böyle psikopat bir havası olmasından hoşlandım. Dizi de anlatılmak istenilenin ileri ki bölümlerde çok farklı olacağını performansı ile hiç hissettirmedi. Tek kelime ile bayıldım.

Ceren Moray ve İlker Kaleli'nin çok az sahnesi olmasına rağmen yakışan bir çift oldukları ve olacakları belli oluyordu. İlk bölümde bir kaç sahnede olmasına rağmen performansını sevdim. Umarım daha fazla sahne yazılır.

Serhat Kılıç çok komikti. Bakışları ve duruşu ile her karakterin oyuncusu olduğunu bir kez daha gözümüzün önüne serdi. Usta bir oyuncu olduğu için performansını saygı ile izledim.

Serkan Keskin büyük bir oyuncu. Tıpkı Serhat Kılıç gibi. Bu yüzden fazla yazmaya gerek yok. Usta, her zaman ki gibi iyiydi.

Şerif Erol usta oyuncu olduğu için onun hakkında yazmak bana düşmez. Saygı ile izledim.

Afra Saraçoğlu minik kız karakterlerinden vazgeçemiyor. Sanırım minyon tipli olduğu içinde hep böyle karakterler geliyor. Artık ''kadın'' karakterleri oynama vakti geldi. Afra'nın oyunculuğunu seviyorum. Bakışlarında ki o sinsi masumluk hoşuma gidiyor. Mona Lisa tablosu gibi kız. Hem sinsi, hem masum nasıl görünüyor çok merak ediyorum. Oyunculuğu açısından bu durum artı kazandırıyor. Çünkü kötü olması zamanlarda kötü, iyi olması zamanlarda iyi olduğunu izleyiciye hissettirebiliyor. Diziye öğrenci olarak yakışmış.

Dizide anlatılmak istenileni ilk bölümde anlayan izleyici sosyal medyaya göre azdı. Bu yüzden çoğu yorumu gülerek ve hasta olarak okudum. Şimdi spoiler vermemek için kendimi zor tutsam da dizi düşündüğünüz gibi öyle öğretmen karalayan bir dizi değil. Diziyi izlerken vermek istenilen mesaja odaklanmanızı tavsiye ederim. Dizi genel olarak dijital platform seviyesinde bir dizi olduğu için yani belli bir kesime hitap ettiği için anlaşılmaması çok doğal gelse de bu kadar da olmaz dedirtti. Umarım yapım anlamayanlar yüzünden sorun yaşamaz. Bana göre tüm oyuncuların performansı yerindeydi. Beğenmediğim bir oyuncu olmadı. Orijinalini bildiğim için dizinin konusu ve işleyişi kaliteli geldi. Tabii işleyiş kısmında değiştirdikçe dizi farklı yöne gider mi bilemedim. Umarım orijinalinden çok çıkmazlar. Gerçi orijinali on bölüm, ne kadar uzatılabilinir emin değilim.

Dizinin yönetmeninin başka işlerini de biliyorum. Yanlış biliyor olabilirim ama yönetmen olarak ilk işi olması lazım. Diğerlerinde sanki yardımcı yönetmendi.Ayrıca arka ekibin işlerini ayrı ayrı incelediğimde de çok beğendim. Görüntü yönetmeni, sanat ekibi ve ışıkçıları ayrıca tebrik ederim. Müzikleri hoşuma gitti ve jenerik muazzam olmuş. Yani sonuç olarak dizi on numara beş yıldız olmuş. şimdi diğer bölümleri nasıl işleyecekler merakla bekliyorum. Ve izlemeyenler için tavsiye ediyorum.
Dizi: Japonya dizisi Mr. Hiiragi's Homeroom'dan uyarlamadır.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

ÖĞRETMEN

Tür: Okul, Gençlik, Gerilim, Dram
Yönetmen: Koray Kerimoğlu
Senaryo: Shogo Muto (Mr. Hiiragi's Homeroom)
Senaryo uyarlama: Merve Girgin
Yapım: MEDYAPIM & MF YAPIM
Yapımcı: Faruk Bayhan, Fatih Aksoy
Yapım Yılı: 2020
Yayın Günü: Çarşamba
Yayın Saati: 20.00
Yayın Kanalı: FOX TV
Başlangıç Tarihi: 4 Mart 2020
Konu:
Fizik öğretmeni Akif Erdem; öğrencilerine bir “insanlık dersi” vermek istemektedir. Yalnız Akif Öğretmen; bildiğimiz, alıştığımız öğretmenlerden daha farklı bir ders anlatma yöntemi kullanmaktadır.
Akif Erdem, bu son dersi için öncelikle Küçükkapı Lisesi 12A sınıfını rehin alır ve bir bomba kullanarak sınıfı okulun geri kalanından kopartır. Çocuklar ve Akif artık dışarı çıkamayacaklardır… Ve Akif Öğretmen; çocuklara bir soru sorar; “12A sınıfı öğrencisi Rüya Örnek’in ölümüne aranızdan kim sebep olmuştur?”
Rehin alınan gençlerin bu durumdan kurtulmalarının tek bir yolu vardır; doğruyu söylemek!
Çocuklara ve hatta tüm ülkeye “iyi insan” olmanın önemini anlatan, empati kurmayı ve düşünmeyi öğreten Akif Öğretmen’i zamanla anlayacak ve çok sevecek olan öğrenciler; yaptıkları yanlışların farkına varıp son derslerini başarıyla tamamlayacaklardır.
Oyuncular: 
İlker Kaleli 
Ceren Moray 
Serhat Kılıç
Afra Saraçoğlu
Serkan Keskin
Şerif Erol
------------
Beran Soysal
Efekan Can
Elif Ceren Balıkçı
Ezgi Gör
Ramazan Demir
Can Bartu Aslan
Göksu Melek Ulucan
Cansu Tuman
Hasan Şahintürk
Hakan Dinçkol
Beran Soysal
Efekan Can
Elif Ceren Balıkçı
Ezgi Gör
Ramazan Demir
Can Bartu Aslan
Göksu Melek Ulucan
Cansu Tuman
Hasan Şahintürk
Hakan Dinçkol
İsmail Karagöz
Cansın Şenel
Doğa Özüm
Bensu Uğur
Özgür Civelek
Seyit Nizam Yılmaz
Burak Can Aras
Deniz Özgür
Ömer Furkan Eroğlan
Metehan Parıltı

Yorum Gönder

10 Yorumlar

  1. Ben de dün akşam izledim ilgini çekti bakalım ilerki bölümlerde ne olacak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orijinaline sadık kalırsa iyi olma ihtimali yüksek. :)

      Sil
  2. Akşam oğlum izliyordu ama ben henüz izlemedim. Bir ara bakayım.

    YanıtlaSil
  3. Dün akşam biraz göz attım ve cidden kaliteli bir iş gibi duruyordu. Bakayım, vakit bulabilirsem orijinal versiyonunu izleyeyim. Emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. Bu dizi ilgimi çekmedi nedense benim, ilerleyen zamanlarda göz atarım belki :)

    YanıtlaSil
  5. Japon versiyonunu izlemedim ama bu dizinin tanıtımını görünce merak ettim.Henüz izlemedim ama bizim oyuncularımız da güzel iş çıkarmış gibi duruyor.Anlatım için teşekkürler canım ellerine sağlık🧡

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)