2019 Begendigim Çin/ Tayvan/ Tayland Dizileri Top 10

Yanlış hesap etmediysem bu yıl üçüncü kez sizlerle bu postu buluşturuyorum. Yıl içinde güncel olarak hangi diziler çeviri bulduysa takip etmeye çalıştım ve yılın sonunda da kendi top10 listemi yaptım. En sevdiğim on diziyi sizinle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Listede bazı dizilerin sıralaması konusunda ikilemde kaldım. Bu yüzden genel izleyici ilgisine göre bir kaç diziyi ön sıraya aldım. Fakat on dizinin onu da kendi türünde iyiydi. Umarım sizler de listemi beğenir seversiniz. Eğer vaktiniz varsa sizlerinde top10 listenizi yorumlara bekliyorum.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

1 Arsenal Military Academy

2 Jao Sao Jum Yorm
3 Smile
4 Hua Jai Sila
5 My Amazing Boyfriend 2
6 Love at First Hate
7 When We Were Young
8 My Girlfriend is an Alien
9 Game Sanaeha
10 Only Side by Side with You

Bu yıl seyirciler arasında iki dizi çok konuşuldu tavsiye edildi. Bu iki dizi tarihi türdeydi. Yorumlara göre dizinin işlenişi kalplerine dokunmuş bu yüzden izlemişler. Bu yüzden bende size önermek istedim. Martial Universe dizisinde Yang Yang var. Bu yüzden o dizinin tutulma sebebinin alt yapısında Yang Yang var. Gelin birlikte bakalım bu dizilere.

Good Bye My Princess

Good Bye My Princess dizisini izlerseniz emin olun ki soluksuz izleyeceğiniz bir dizi olacak. Yani nasıl başladınız nasıl bitti anlamayacaksınız. Ayrıca müziklerini de sevme ihtimaliniz fazla. Dizi de yan karakterler dahil tüm karakterlerin kendine özgü bir oyunculuğu vardı. Bu da diziyi zihninizde daha kalıcı hale getirebilir. Bence bu diziye bir şans verin izlemezseniz kaybınız olur.

Martial Universe

Dizi genel olarak Yang yang için başlansa da seveni favori dizisi ilan edeni çok oldu. Fakat biraz sabır isteyen bir dizi. Yani ilk bölümlerinde biraz sabretmeniz lazım sonra zaten dizi açılıyor ve konu güzelleşiyor. Eğer denemek isterseniz bir şans verin.

Yorum Gönder

8 Yorumlar

  1. Kore dışındakilere başlayamadım henüz ama yeni yılda başlamayı hedefliyorum. Başlangıç için önerin var mı? Bu konuda tavsiyelerini beklerim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni başlayacağın için listemden yok. Genelde yeni başlayanlar için ben Tayland'da 12 seri olan her bir seri 4 bölümden oluşan ''U Prince serisi''ni öneriyorum. Mini dizi kıvamında olduğu için yeni başlayan kişiler sıkılmasın istiyorum. Çünkü dil sorunu oluyor. Yine Çin dizilerine başlamayı düşünenler için ''My Amazing Boyfriend'' dizisini öneriyorum romantik komedi ile geçiş olsun diye ve son olarak Tayvan için ''Moon River'' dizisini öneriyorum. Çin ve Tayvan Çince konuşuyorlar ama dizi sistemi farklılığı var, oyunculuklarda değişiyor. Bu yüzden bu iki ülkeyi aynı dil diye düşünmeden ayrı ayrı şans vermen daha sağlıklı olur başlayacaksan. :)

      Sil
  2. Off yazın ben de sarmıştım tayvan çin dizilerine. Fakat iyi olanlarını bulmak çok zor :( Bunları izleyeyim canım istediği zaman :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Tayvan dizisi çok çeviri bulmadı birde bul yıl Tayvan'da bulamıyorsan Çin dizilerine sar aynı dil nasıl olsa. :)

      Sil
  3. Bunlarıda ekledim listeye mutlaka izleyeceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdiden iyi izlemeler, umarım beğenirsin. :)

      Sil
  4. sizce çin dizilerimi daha güzel koremi. bence kore dizileri daha güzel ama çinde güzel işler yapıyor. gerektiği ilgiyi kesinlikle görmüyor çin dizileri. türliyede çin dizisi izleyen çok az bi kesim var maalesef. :( sizin yorumunuz ne . çin dizilerine eleştirim çok uzun olmaları olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kişisine göre değişir. Yeni uzak doğu dizisine başlayanlar ya da bir kaç senedir izleyenler ölümüne Kore diyorlar. Benim gibi çok eski izleyenler Çin der. Gerçi eskiden bende Kore derdim ama üç dört yıldır samimiyetli kalmadı senaryoların. Çin dizilerine eleştirin dublaj yapılıyor o kadar yoksa kısa bölümlü dizileri mevcut tıpkı Kore gibi. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)