Assalamualaikum Calon Imam / Endonezya (FİLM)

Diğer Asya filmlerinin ve dizilerinin çevirisi çok az. Bu yüzden çeviri olan bir yapım bulduğum zaman izliyorum. Bu filmde bulduğum an izlediğim filmlerden biri oldu. Endonezya filmleri genelde aynı işleyişe ve sona sahip olsalar da masum ve saf bir şekilde işlendiği için bana çekici geliyor. Nedense hep Türk filmi kıvamında olduğu düşünüyorum. Aslında kültürümüz filan farklı ama ne zaman izlesem Türk filmi havası seziyorum. Ondan da filmlerini kendime yakın hissediyorum.

Filmde din konusu, aile konusu ve aşk konusu aynı anda ve ağırlıkta işlenmişti. Bazı sahneleri beni benden aldı. Kız biraz şımarık, erkek çok ağır başlıydı. Kızı şımarık olmasına rağmen kendime benzettim. Aşk hayatımız birebir aynıydı. O yüzden de kızı çok sevdim. Bazı sahnelerde duygu geçişini beğenmesem de genel olarak performansı iyiydi. Bu şekilde ortalama bir oyunculuğu vardı diyebiliriz. Erkek oyuncunun oyunculuğunu sevdim. İzleyince göreceksiniz, Miller Khan'ın farklı bir aurası var. Bu da karakterine ve oyunculuğuna yansımıştı. Yani başrol iki oyuncunun arasında en çok erkek oyuncunun oyunculuğunu beğendim.

Filmin genel konusu güzeldi ama anlatılmak istenilen bence iyi yazılmamıştı. Bazı sahnelerin kopuk olduğunu düşündüm. Mesela bir sahnede başka yerdeyken birden sanki başka bir yerde başka bir işleyişe geçiyor gibiydi. Görüntü kalitesi yerindeydi, kıyafetleri sevdim. Mekanlar ön planda değilde o da iyi gibiydi. Sonuç olarak bir bütün şeklinde düşünürsek bir sorun yok gibiydi. Vaktiniz varsa ve Endonezya filmlerini seviyorsanız sevebileceğinizi düşünüyorum. Bence bir şans verin.

Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

Assalamualaikum Calon Imam 
Tür: Dram, Romantik
Yönetmen: Findo Purwono Hw
Senaryo: Oka Aurora
Süre: 1 saat 33 dakika
Ülke: Endonezya
Çıkış Tarihleri: 9 Mayıs 2018 (Endonezya)
Konu:
Fisya üniversitede okuyan  genç bir kızdır. Bazı ailevi sorunlarından dolayı  babasıyla arası açıktır.  Doktor Alif, işindeki başarısı ve dini bütünlüğüyle  çoğu genç kızın hayalini süsleyen bir erkektir. Fisya'yla  Alif'i bir kaza tanıştırır ama bu kazadan sonra  ikisinin hayatında  da hiç bir şey  eskisi gibi olmayacaktır.  Özellikle Fisya'nın.
Oyuncular:
Natasha Rizki
Miller Khan


Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. Ben de Esselamu Aleyküm Beijing'i izlemiştim endonezlerden :)
    Çok profesyonel olmasa da masum İslami sevimli yapımlar oluyorlar kesinlikle :)

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar siteniz hep internetten dizi araştırdığımda karşıma çıkıyor hatta ne kadar dizi aradıysam istisnasız hep bu site çıktı bende şaşırdım merak ettim öğrenci misiniz? Genelde liseliler hep dizilere düşkün oluyorlar ben de lisede olduğum için o yüzden merak ettim. Birde dizi sitesi mi oluyor siteniz yani hep dizi mi yorumluyorsunuz bilmediğim için soruyorum. Neden okunuyor yani siteniz onu anlamadım interneti pek bilmiyorum. Cevaplarsaniz çok sevinirim ben İpek teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, 2012 yılından bu yana bu blogda ''KİŞİSEL'' yazıyorum. Yani blogum dizi film yorumlama blogu değil. Son zamanlarda dizi yazmamın sebebi ise dizi sezonunun yeni açılması ve yeni başlayan dizilerin ilk bölümünü yazmamdan kaynaklı. Neden okunduğum konusunda bir bilgim yok ama çok süslü cümleler kullanmadan okuyan kişi ile sohbet ediyormuş gibi yazmamdan kaynaklı olabilir. Bu şekilde düşünmemin sebebi ise genelde gelen yorumların aynı şeyleri yaşıyoruz, aynı şeyleri düşünüyoruz şeklinde olmasından dolayı. Eylül ayında 30 yaşıma girdim, dizi düşkünlüğünün yaşla alakası yok. :)

      Sil
  3. Bu diziye başladım, güzel bir dizi, türkçe altyazılı sinematik net sitesi çeviriyor, çevirmeye başlamışlar, ben dayanamadım orjinalden de devam edeyim dedim ama 4. bölümden sonrası yok ilk sezonun,
    ben bulamadım yani en azından,
    2 sezon imiş bu dizi, bence güzel bir dizi, izlenmeye değer :D
    yazı için teşekkürler, emeklerinize sağlık :D
    bu arada bende film sanmıştım ama diziymiş bu :D
    tabi filmi varsa da onu bilemeyeceğim, film diye açmıştım dizi çıktı,
    izlenmeye değer bir dizi.

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)