Sevgili Geçmiş (Dizi)

Sosyal medyada doğru düzgün tanıtımı reklamı yapılmadan bir tek fragmanlarla dizimiz bu gün başladı. Çok reklamı yapılmayan senaryolara güvenin çok olduğundan yapılmadığını bir kaç kez okumuştum.Ne kadar doğrudur bilmem ama güçlü bir senaryosu olduğunu düşündüm. İlk bölümün işleyişini çok sevemedim. Bu yüzden de ilk bölümü pek sarmadı. Dizinin kadrosu bana çok güçlü geldi. Sahnelerden de ölüm sahnesi vardı o sahne efsane olmuştu.

Ece Uslu ve Emre Kınay dizinin başrolündeler. Fakat ilk bölümde Ece Uslu yoktu, Emre Kınay ise sonlarına doğru ortaya çıktı. Eminim güzel bir oyunculuk sergileyeceklerdir.

Sevda Erginci hisli ve naif bir karakteri var. Şimdiye kadar oynadığı tüm karakterler bu şekildeydi. Ondan sanki aynı karakterin farklı hayatlarını oynuyor hissi veriyor bana. İlk projesinden bu yana dikkatimi çekiyor ama 2013'te başlayan bir projesinden sonra tamamen dikkatimi çekti. Minicik boyu ile kocaman bir oyunculuğu var. Fakat yine de artık daha farklı karakterlerde görsek iyi olur. Dizinin ilk bölümünde gayet güzeldi. Ben severek izledim.

Seçkin Özdemir kilo mu almış ne? Gerçi kaslı vücudunu da gördük ama neyse. Yani sakalından mı, yoksa karakterin giyiminden mi bilemedim. Açıkçası berduş havası bir garip geldi ama karizmasından hiç bir şey kaybetmemiş.

Melis Sezen'in saç rengine aşığım, yüzüne çok uygun bir saç rengi var. Oyunculuğu da git gide güzelleşiyor. Daha çok yolu var ama emin adımlarla ilerliyor. Zamanla daha iyi olacağını hatta daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum. Dizi de anladığım kadarıyla üç kız kardeşten büyüğünü oynayacak, ilk bölümde enerjisini sevdim.

Burak Yamantürk ve Melis Sezen'in kimyasına bayıldım. İnşallah çift olarak yazılmışlardır. Fazla uyumlu ve güzel görünüyorlardı. Sanırım en sevdiğim çiftte bu ikili oldu. Burak kadersiz oyuncularımızdan. Çünkü oynadığı diziler uzun soluklu diziler olmadı. Bu yüzden de yeteneğini seyirci tam olarak göremedi. Umarım bu dizide kaderi tersine döner.

Özge Özacar dizinin baş belası ve renkli karakteri. Özge'yi fiziksel olarak çok beğeniyorum, oyunculuğu da ortalama derecede ama kendini geliştiriyor. Performansını ve enerjisini sevdim.

Burak Çelik ve Özge Özacar çift olacaksa çok tatlı olurlar. İkisi de çok hoş görünüyor. Burak'ı zaten beğenirdim ben, bu dizide de başarılı olacak gibi görünüyor.

Elifcan Ongurlar'a ilk defa bir karakterinde çok üzüldüm. Kadersiz bir karakteri olacak gibi duruyor. Çilem karakterini nasıl işleyecekler, neler olacak merakla bekliyorum. Spoiler vermek istemem ama bence dizinin kilit karakteri Çilem karakteri olacak.

Dizinin konusu güzel ama işleyişini hiç sevmedim. İlk bölümü biraz durağan ve sıkıcı geldi. Karakterler doğru yazılmış, teknik ekip güzel iş çıkarmıştı ama diyaloglar, olayın örgüsü beni pek açmadı. Dizinin ikinci bölümüne de şans vereceğim, nasıl olur şimdiden bir şey yazamam ama bu şekilde devam ederse izlemem gibi geliyor. Dizinin işleyiş kısmında sanki bir şey eksik gibi geliyor. Ya da bana geçmedi. Dizinin çekildiği yer çok güzel, olayın başlangıcı evi hiç beğenmedim. Dizi nasıl ilerleyecek bilmiyorum ama yazdığım gibi ilk bölümü beni sarmadı. Yine de ön yargılı davranmak istemiyorum. Oyuncuların hatırına şans vermeye devam edeceğim. Sosyal medyada gördüğüm kadarıyla sadece bazı şiddet sahneleri tepki çekti onun haricinde beğeneni çok oldu. Bu güne dizinin yoksa bir deneyin, belki siz seversiniz.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
Dizi ilk bölümüyle reytinglerde yayın zamanı, 9. sırada, tekrarı ise 21. sırada tamamladı.
SEVGİLİ GEÇMİŞ

Tür: Romantik, Gizem, Dram
Yönetmen: Aydın Bulut
Senaryo: Funda Alp
Yapım: Süreç Film
Yapımcı: Ali Gündoğdu
Yapım Yılı: 2019
Yayın Günü: Cuma
Yayın saati: 20:00
Yayın kanalı: STAR TV
Başlangıç Tarihi: 25 Ekim 2019
Konu:
Birbirinden habersiz büyümüş üç kız kardeş bir gün gizemli bir mektup alırlar ve aralarından birinin düğününde buluşurlar. Ama düğün gecesi kendilerini hiç beklemedikleri bir durumun içinde bulacaklardır. Biri müzisyen, diğeri doktor, bir diğeri ise uçsuz bucaksız üzüm bağlarının sahibi olan üç kardeş o geceden sonra Ege’nin güzel kasabası Güneşli Bahçe’den çıkamazlar ve birlikte yaşamaya mecbur kalırlar. Bir kriz durumunda oluşan bu mecburiyet hali zamanla yerini kardeşliği, arkadaşlığı ve dayanışmayı keşfetme macerasına bırakır. Aynı çocukluk hatıralarını paylaşmamışlardır, birlikte büyümemişlerdir, birbirlerinden çok başka hayatları vardır ama şimdi aynı kaderi yaşamak zorundadırlar. Bir yandan önlerine çıkan engellerle mücadele ederler bir yandan da aşkın ne demek olduğunu öğrenirler. Geçmişlerine doğru çıktıkları yolculuktaki ilk adımları anneleri Cahide’yi bulmak olur. Fakat geçmişin kapısını her araladıklarında yeni ve sarsıcı bir gerçekle yüz yüze gelirler. Asıl büyük sır yanı başlarında durmaktadır ve gerçek gördüklerinden çok daha başkadır.
Oyuncular:
Ece Uslu
Emre Kınay
Sevda Erginci
Seçkin Özdemir
Melis Sezen
Burak Yamantürk
Özge Özacar
Burak Çelik
Elifcan Ongurlar

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Kadro fena değil ama diziler o kadar çok fazlaki ne kadar şansı olur bilemedim herkes için hayırlısı olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, daha da diziler gelecek. Evet hayırlısı olsun. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)