Mucize Doktor (Dizi)

Unutulmaz Kore dizimin uyarlamasının yapılacağını duyduğumda çok sevinmiştim. Aslında Japonya uyarlamasının çevirisinin yapılmasını bekliyordum ama bizim yapım tam bir sürpriz oldu. İlk bölüm bildiğim kadarıyla tüm versiyonlarında aynı işlenmiş. Amerikan versiyonunu izlemedim ama genel olarak o versiyonuna daha aşina bizim izleyici. Ben diziyi versiyonlarını karıştırmadan orijinalmiş gibi yorumlama kararı aldım. Yani kıyaslama yapmamaya çalışacağım

Taner Ölmez ilk açıklandığında herkes -''Bu oyuncu mu peh! Bu karakterin altından kalkamaz...'' gibi yorumlar okudum. Benim düşüncem neydi ya da bu konu hakkında yazdım mı hatırlamıyorum. Fakat ilk bölümde herkes tükürdüğünü yaladı. İzleyici olumlu yorum yapmanın yanı sıra hayran kaldıklarını da abartılı şekilde yazdılar. Şahsen bende aynı düşüncedeyim. Mimik, hareketler, göz göze gelmeme olayını çok güzel bizlere yansıtmıştı. O kadar içten ve gerçekçi bir performans sergiledi ki her sahnesini gözümü kırpmadan izledim. Aynı şekilde çocukluğunu oynayan oyuncu da çok güzel oynamıştı.

Onur Tuna diziye çok yakışmış. Bir önce ki yapımı da iyiydi ama sanki harcanıyordu. Eminim bu karakter daha iyi gelecek. Karakter başta sert ve kötü görülse de güzel bir karakter. Onur Tuna'nın da bu karakterin üstesinden geleceğini çok iyi biliyorum. O maviş gözleriyle sert bakışlarıyla bizi bizden alacaktır. Genel olarak oyunculuğu beğenilmese de ben beğeniyorum ve seviyorum. Dizi için doğru seçim olduğunu düşünüyorum.

Sinem Ünsal fiziksel olarak bu karaktere çok uygun bir karakter. Dizi bizde nasıl ilerler bilmiyorum ama Taner Ölmez ile olursa çok tatlı bir çift olacaklardır. Versiyon kıyaslamıyorum ama Kore versiyonunda ki karakteri çok sevmiştim. Sinem'de çıtı pıtı ince sesli bir oyuncu olduğu için çok yakıştığını düşündüm. Daha önce bir kaç dizisinden oyunculuğunu bildiğim için oyunculuğunu çok seviyorum. Umarım bu dizide de o güzel oyunculuğunu gösterir.

Reha Özcan, Taner Ölmez'in karakteri için kilit bir karakter. Dizi de ikisinin bağını birbirlerine uyumunu izleyeceğiz. Bu karakter için kesinlikle başka bir karakter düşünülemezdi. Reha Özcan'ın oyunculuğunu biliyorsanız öyle usta bir oyuncu ki hayran olmamak mümkün değil. Her karakteri üzerine bir elbise gibi giyer ve o karakteri yaşar yaşatır. Bu yüzden kilit bir oyuncunun Reha Özcan olduğuna çok sevindim. İlk bölüm performansı muazzamdı.

Murat Aygen ve Özge Özder'i bir yazabilirim. Dizinin entrika ve kötülük kısmı bu iki oyuncunun omuzuna yüklenmiş. Her zaman kötülük ve kötü karakterin oyuncularıdır ikisi de. Açıkçası çokta güzel oynarlar ama ben Murat Aygen'i iyi karakterde görmekten mutluluk duyardım. Bana göre ikisi de iyi oyuncudur.

Hazal Türesan ile Onur Tuna'yı çift yapmak kimin aklına geldiyse ellerine sağlık. Boyu boyuna huyu huyuna uygun bir çift olmuşlar. İkisinin de bir önce ki projelerinde partnerleri fiziksel olarak pek uygun değillerdi. Tamam kimyalar uymuştu ama fizik konusunda pek tatmin edici değillerdi. Fakat bu sefer olmuş, tam olmuş. Hazal'ı iyi bir karakterde gördüğüm için çok mutluyum. Daha ilk bölümden duruşuna bayıldım.

Bihter Dinçel'e komedi dizileri daha çok yakışsa da bu diziye de olacak gibi. Dizi de sahnesi çok çok azdı. Nasıl bir karakteri olacak, performansı tam olarak nasıl bilmiyorum. Bence başlangıç için gayet güzeldi.

Fırat Altunmeşe, Hayal Köseoğlu ve Korhan Herduran sevimli bulduğum genç oyunculardan üçü. Oyunculuk düzeyleri birbirine çok yakın o yüzden üçünü aynı anda yazabilirim. İlk bölümde performansları güzeldi. Diziye renk kattıklarını düşündüm. Korhan Herduran dizinin nefes aldırma sahnelerinde olacak sanırım. Hani dram, dram giderken komik bir sahne olur ya o sahnede ki oyuncu olmasını bekliyorum.

Öncelikle diziyi hakkını vererek, yasal olarak aldıkları için yapıma teşekkür etmek isterim. Günümüzde esinlenme adı altında ç/alan yapımların içinde çiçek gibi duruyor. Dizinin yapımı Türkiye'de en fazla uyarlama yapan yapım. Bu yüzden artık bu konuda ustalaştıklarını düşünüyorum. Her zaman doğru senaristlerle senaryo değişse bile iyisini çıkarabiliyorlar. Bundan dolayı dizinin kötü olacağını hiç düşünmedim. Nitekim ilk bölümde senaryoya sadık kalarak ilerledikleri için beğendim. Dizinin bizde de uyarlanması farkındalık olarak çok iyi oldu. En azından hastalıkmış gibi davranmayı kesip insanlar anlamaya başlarlar. Yönetmen koltuğunda sevdiğim yönetmenlerden Yusuf Pirhasan oturuyor. Bu yüzden çekimler, geçişler, açılar hepsi benim gözümde dört dörtlüktü. Kamera arkası ekibin ellerine sağlık. Dizi bana göre çok iyi bir başlangıç yaptı ve izlenmeyi hak ediyor. Vaktiniz varsa şiddetle öneririm.


Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

 Dipnot:
Dizi Kore yapımı Good Doctor  dizisinden uyarlanmıştır. 
(AMERİKAN YAPIMINDAN UYARLANMAMIŞTIR) 

Dizi ilk bölümüyle reytinglerde yayın zamanı, 1. sırada, tekrarı ise 2. sırada tamamladı.

MUCİZE DOKTOR

Tür: Tıbbi, Dram, Romantik
Yönetmen: Yusuf Pirhasan
Uyarlama: Park Jae-bum (Kore)
Senaryo: Pınar Bulut, Onur Koralp
Yapım: MF Yapım
Yapımcı: Faruk Bayhan
Yapım yılı: 2019
Yayın günü: Perşembe
Yayın saati: 20.00
Yayın kanalı: FOXTV
Başlangıç tarihi: 12 Eylül 2019
Konu:
Savant sendromlu deha Ali Vefa’nın en büyük hayali doktor olmaktır. Engeline ve karşılaştığı bütün önyargılara rağmen tıp fakültesini bitirmiş, stajını tamamlamış ve geriye sadece ihtisas yapmak kalmıştır. Yaşadığı taşra şehrinden ayrılır ve manevi babası Adil Erinç’in Başhekimi olduğu İstanbul Berhayat Hastanesi’nde Cerrahi Bölüm Asistanı olarak işe başlamak üzere yola çıkar.
Ama havaalanında meydana gelen bir kaza Ali’yi hayatının en önemli toplantısına geç bırakır.
Aynı sıralarda hastane yönetim kurulu toplanmış, Ali’nin işe alınıp alınmayacağını tartışmaktadır. Adil hariç kimse otizmli birinin doktor olabileceğine inanmaz. Ve Ali, saatlerce geç kalarak, korka korka, kendisine acımayla, inançsızlıkla bakan yönetim kurulunun karşısına çıkar…
Ön yargılar kırılabilir mi?
Hayaller gerçek olabilir mi?
Oyuncular:
Taner Ölmez
Onur Tuna
Murat Aygen
Sinem Ünsal
Özge Özder
Hazal Türesan
Bihter Dinçel
Fırat Altunmeşe
Hayal Köseoğlu
Korhan Herduran 
Reha Özcan

Dipnot:  Hakkını vererek işe başladığınız için minnettarım.


Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. Sağlık kökenli ve acillerde hizmet vermiş biri olarak izledim ilk bölümü.Dizi takip etmeyen biriyim ama başarılıydı bana göre...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende dizinin orijinalini izlemiş biri olacak bizim yapımımızı başarılı buldum. Sağlık kökenli olarak beğenmene çok sevindim. :)

      Sil
  2. İzledim ve çok beğendim.Taner Ölmez çok iyi oynuyordu bence🖒Bu yıl izleyeceğim dizilerden biri olacak kesin😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı düşüncedeyiz. Benimle aynı düşüncede izleyiciler bulmak çok güzel. :)

      Sil
  3. Baştan sona izlemedim fakat izlediğim kadarıyla başarılı bir dizi olduğunu düşündüm. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı düşüncedeyiz ve baştan sona izlemeni tavsiye ederim. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)