Yaz Sezonu İzlediğim Türk Dizileri (2019)


Kim ne derse desin bu yaz çok sıkıcıydı. Bazı dizileri akşamı doldurmak için izledim. Neyse ki yeni sezon başlıyor ve inşallah güzel diziler olacak. Bu yıl ki yaz dizilerinden hangileri yeni sezonda ayakta kalır emin değilim. Temeline bakınca yani kemik konuya bakınca hepsi kendi türünde güzel diziler. Fakat işleyişe geçince  gerçekten  benim için elemek kolay oldu.  Bu yaz  ATV haricinde her kanal sadece bir adet dizi çıkardı.  Bence çok akıllıca bir hamleydi. Her güne bir dizi olduğu için her kanal   adaletli izlenme aldı. Neyse konuyu uzatmayayım hemen dizilere geçeyim. 

Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

Pazartesi: 
Canevim 
Tüm yaz oyuncuları için izlediğim Türk dizilerinden biri oldu. Senaryosunu ve işleyişini hiç sevmiyorum. Bazen mantık hataları olduğunu görüyorum. Bunun yanında geçiş yok, direk sahneye atlıyor o da günlük dizisi tadı veriyor ki günlük dizilerin bile geçiş sahneleri var. Zora ki izlediğim dizilerden biri oldu. 

Salı:
Kimse Bilmez

Tüm yaz, yaz dizilerinden farklı olduğu için severek izledim. Son bölümünde sanki ilerleyen bölümlerde sıkıcı bir hale gelecekmiş hissi verdi bana. Her bölüm bir mantık hatası olsa da şimdiye kadar hiç saçmalamadı. İnşallah gelecek bölümlerde de saçmalamaz ve izleyici kaybetmez. Sezon içinde devam etmesini istediğim bir dizi. 

Çarşamba:
Afili Aşk 

Bu yaz çok sevdiğim ve izlerken keyif aldığım tek dizi Afili Aşk oldu. Gerçekten tam bir yaz dizisi yapılmıştı. Çağlar'ın mimikleri beni benden aldı. Bence Çağlar bu dizi ile kendini buldu. Bir önce ki dizisinde karaktere yine yakışıyordu ama fazla dram içeren bir karakter olduğu için beni tatmin edememişti. Fakat bu dizi ile işte tam olmuş dedim. Burcu iyi bir oyuncu zaten Çağlar'la da uyumlu olunca süper bir dizi oldu. Bu dizi bana hep Özlem Yılmaz ve Burak Özçivit'in Zoraki Koca dizisini hatırlatıyor.

Perşembe:
Benim Tatlı Yalanım

Dizi de Furkan Palalı süper ama Aslı Bekiroğlu'nun sahnelerinde gözümü döndürerek izliyorum. Tabi ki herkesin bir ses tonu ve konuşma şekli vardır ama bunlar düzeltilebilecek şeyler. Sahnelerde ses tonlamasını ayarlayamıyor ve mıy mıy konuşuyor. Bu da diziden sıkılmamı ve zoraki izlememi sağlıyor. Yoksa oyunculuklar güzel ama yeni sezonda ilk bırakacağım dizi olacak. 


Cuma:

Her Yerde Sen 

Başlamadan önce ne kadar çok sevinmiş ve bu dizi benim dizim olacak demiştim. Ta ki uyarlama ve ya esinlenme yazısının olmadığını görene kadar. Orijinaline uymadılar, uysalardı çok komik ve entrikanın az olduğu bir dizi olurdu. Afili Aşk gibi tam bir yaz dizisi olmasını sırf entrika bol olduğu için kaçırdı. Cuma gününe denk geldiği için ya misafirliğe gittim ya misafir aldım. Bu yüzden çoğu bölümünü izlemedim. Oyuncular ve konu güzel. İzleyici durumunu bilmiyorum ama yayın kanalını düşününce sezon içi de devam etmesinin olası olduğunu düşünüyorum. 

Bonus: 
Dengi Dengine

Ramazan bayramında yayınlanan bu mini diziye yer vermemem imkansızdı. İnternette bulursanız izlemenizi tavsiye ederim. Keşke TRT1 bu tarz dizileri daha fazla yaptırsa. Dizi fazla öğüt verici olmasının yanı sıra tam bir mahalle dizisiydi. Benden bu yaz on numara beş yıldız alan tek dizi oldu. Kısa olduğu için diziye doyamadım. 

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Afili Aşk ve Her Yerde Sen' e ben de kapıldım ama Her Yerde Sen biraz saçmalamaya başladı. Kriz geçiriyorum izlerken. OFOFOFOF şu dizilerimizi bir türlü rayında ilerletemiyoruz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süreler uzun bölümler uzun... Haliyle uzatmak için saçmalıyorlar. :)

      Sil
  2. Afilli Aşk ve Her yerde Sen'i izliyoruz biz de. Bilindik konular ve bazı yerlerde saçmaladı desek de gidiyor bir şekilde. 😅
    Benim Tatlı Yalanım dışındakileri de ilk kez sen de gördüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diğerleri de güzeldi onlarda yavaştan saçmalayacak gibi duruyor. :D

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)