Kozmetik Tasarrufumda Bitenler 8

Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

Temmuz 2018'de başladığım kozmetik tasarrufuma bu yılda devam ettim. 2018 yılında kozmetik için sadece 29 lira harcamıştım. Bu yılı ise yıl sonunda göreceğim. Kozmetik tasarrufumun amacı aç gözlü oluşumu dizginlemek ve son kullanma tarihi yüzünden çöpe paramı atmamak. Yani eve alıp yığdığım tüm kozmetik ürünlerimin üzerine yeni ürün almadan elimdekini bitirmek amacıyla yaptığım bir eylem. Hayat çok pahalılaştı haliyle kozmetik ürünleri de pahalılaştı. Bende bunun önüne geçmek hem çevreye, hem cüzdanıma yararlı olmak için böyle bir karar almıştım. Geçtiğimiz mart ayında bitirmem gereken tüm kozmetikleri bitirmiş boş şişe kalmamıştı. O günden bu güne yine bir koca poşet kozmetik tükettim. Bu postumda size onlardan bahsedeceğim.

Bebedor wet towels ıslak havlu: 
Bu yazı serisini takip ediyorsanız tam bir ıslak mendil canavarı olduğumu bilirsiniz. Her yazdığım biten üründe de farklı bir ıslak mendil kullandığımı fark etmişsinizdir. İçerisinde 64 adet mendil bulunan bu paketi severek kullanmıştım. Kokusu şekerli parfüm kokusunu andırsa da kalıcı değildi. Alkolsüz olması beni cezbeden yanı olmuştu. Tekrar kullanabilirim diye düşünüyorum. 

Sancak Vazelin Gül Kokulu:
Vazelin kullanmayı çok seviyorum. Ne kadar yağ gibi olsa da herhangi bir markanın vazelini cilt için kurtarıcı oluyor. Bu yüzden elimin altında her zaman bir vazelin muhakkak vardır. Özellikle seyahat çantamda her zaman olmazsa olmazımdır. Sancak markasının vazelinini de uzun zaman kullandım. Hatta şöyle yazayım son kullanma tarihi 2018'di ama ben 2019 haziran ayına kadar kullandım. Sonu gelene kadar da atmayı düşünmedim. Mis gibi bir üründü. 

UBER Mini Kolonya:
Ürünü öyle bir denk gelip almıştım. Ice, Aqua, Soft spice olarak mini kolonya çeşitlerinden en son soft spice olanını bitirdim. Diğer iki ürüne göre en ağır olanı ve beni tutanı soft spice oldu. Koku duyarlılığım olduğu için çok sevemedim. 

Sanino Kids Diş Macunu: 
Kuzenlerim çocuk oldukları için onlar misafirliğe geldikleri zamanda almıştım. Maalesef çocuklar ilk fırçalamada hoşlanmadılar. Kullanılmayacağını görünce ben kullanmak istedim ama ilk fırçalama da çocukların hoşlanmadığı kadar olduğunu düşündüm. Bence çocuk diş macunlarını meyveli ve şekerli yapmamalılar. 

Watsons true colour lip balm sakura pink:
2017'de Aforizmik blogunun çekilişini kazanmıştım. Belki de tarihi geçmişti ama kullanmaya devam ettim ve sonunu getirdim. Çantamın olmazsa olmazı bir üründü. İncecik olduğu için çok hoşuma gidiyordu, kalem gibiydi. Zor kış günlerinde dudaklarımı güzel korumuştu. Geçtiğimiz nisan ayında bitti. 


Bübchen Bebek Şampuanı:
Ürün için benden tanım istense bebek mağazalarında görebileceğiniz, kullanınca kozmetik mağazalarına gelmesi için dua edeceğiniz bir ürün. Alman markası bu şampuan muhteşemdi. Kullandığım ürün papatya özlü bir üründü ve saçlarımı dolgunlaştırmıştı. Bitki özlü şampuan boya, sabun içermiyor.

Neutrogena Visibly Clear // Sivilce Karşıtı Günlük Temizleme Jeli:
Neutrogena Visibly Clear // Sivilce Karşıtı Günlük Temizleme Jeli olarak ürün hakkında uzun uzun yazmıştım. Ürünü o kadar çok sevdim ki artık düzenli olarak kullanıyorum. Sivilcelerime tek iyi gelen ürün olmasının yanı sıra cildime de çok iyi geldi. Şimdi sabah akşam kullanıyorum.

Gliss Supreme Length Şampuan:
Saçınızı kurtarma zamanı sloganına güvenmiştim ama bende bir numara olmadı. Geçtiğimiz yıllarda boyadan yandığından dolayı çare Gliss demiştim. Sonuç olarak düzeltemeyince bende uzun saçlarımı küt kestirdim. Uzun saçlarımı kurtarmayı çok istemiştim. Sanırım üç aşamalı kullanmak gerek, tek şampuanın etkisi yok. 

Dushy duş jeli parfüm serisi:
BİM marketine zaman zaman büyük şişelerde aktüel olarak bu duş jelleri geliyor. Glamour ve Elegant olarak iki çeşidi vardı. Glamour olanını bir süredir kullanıyordum. O kadar bereketli oldu ki çok uzun zaman kullanma şansım oldu. Nisan ayında tekrar geldiğinde bu sefer Elegant olanını aldım. İki çeşidi de mis gibi kokuyordu. Bir daha gelirse yine alacağım. 


Daha bitmiş yazmam gereken bir sürü ürün var. Bu yüzden bir sonra ki postta görüşmek üzere.

Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. Sivilce problemim sürekl oldugu için şu temizleme jelini kullanabilirim .Gliss in şampuanını ben sevemedim ya saçlarımda agırlık yaptı flan :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sivilcelerim için haftada iki akşam belirledim o günlerde düzenli olarak buhar maskesi yapıyorum. Yatmadan evvel yapmaya dikkat ediyorum ve olabildiğince su içiyorum. Sivilce çok çıkıyorsa cildin yağlı ve nemsizdir. Cildini nemlendirirsen üstünde ki yağ akar gider. Haliye cildinin gözenekleri açılır ve sivilceler kurur. Önce jel ile yüzümü yıkıyorum. Sonra bir kaseye su kaynatıp, bir havlu ve ya örtüyü kapatarak yüzüne buharı tutup ve durabildiğim kadar duruyorum. Ben içerisine lavanta yağı aldım bir iki damla damlatıp buhar ile yağın cildime ulaşmasını sağlıyorum sende denersen ''uçucu olan'' (sabitte olabilir ama uçucunun yakıcı özelliği var) sivilce kurutucu bir yağı damlatabilirsin. Son olarak aloevera jel aldım onu sürüp yatıyorum. Çene bölgemde sulu bir sürü sivilce vardı çok acıyordu izi kalıyordu 2 yıl boyunca en pahalı sivilce ürünlerini kullandım işe yaramadı. Şimdi bu yöntemle hepsi yok oldu. İnşallah bir daha yaşamam. :)

      Sil
    2. Ya aslinda gratiste bir cilt analizi yaptirdim orda normal ciltlisin dediler ama ben yagli ciltli oldugumu dusunuyorum cunku burun ve t bölgemde accayip bir yaglanma oluyo cenemdede ole civilce desen kisin cok cikiyo ama su senin yag seyini demek istiyom ya

      Sil
    3. Dene dene ama dikkat et uçucu yağı su haricinde direk yüzüne, cildine filan sürülme. ALLAH korusun yanarsın. Genelde uçucu yağlar sabit yağlarla karıştırılıp kullanılır. :)

      Sil
  2. Verdiğin karar ne kadar güzel ya çok fazla ürün almasam da ben de mi uygulasam diye düşündüm :))
    Lip balm dikkatimi çekti, kış günleri için aklımda tutacağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben çok beğendim lip balmı tavsiye ederim. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)