Neutrogena Visibly Clear // Sivilce Karşıtı Günlük Temizleme Jeli

Neutrogena

Sivilcelerle baş etmemle ilgili ürün yazdığım kaçıncı post oldu bilmiyorum. Ürünler kah işe yaradı, kah cildimi daha kötü yaptı ama hepsini deneyip deneyimlerimi sizle samimi bir şekilde paylaştım. Yine samimi bir şekilde paylaşacağımı düşündüğüm bir ürünü size yazmak istiyorum. Çünkü artık sadece üzümü yıkıyorum ve başka bir ürün yüzüme kullanmıyorum.
Sebebi ise; 

Bu sivilce karşıtı günlük temizleme jeli ile karşılaşmamdan kaynaklı oldu. Yaklaşık 2 seneden fazladır aldığım kimyasal ilaçlardan olayı cildim bozulmuştu. 29 hatta 30 yaşına gelmiş bir insan olarak ergenlikte bile çıkarmadığım sivilcelerimle başa çıkmam zoruma gidiyordu. Bir çok ürün denedim iyi gelenlerde oldu ama bitirdikten bir süre sonra maalesef ürünler cildimi eski haline getirmek yerine sivilceli haline geri çevirdi. Bu da beni tabii ki sinirlendirdi ve tekrar arayışa geçtim. Bu döngüde beslenmeme dikkat ettim, su içtim ama onların etkisi de tam olarak cildime yaramadı. Sonunda kabullenme aşamasına geçtim. Çünkü artık yapabileceğim bir şey yoktu.

Bitkisel kalıp sabunlar daha çok cildimi kuruttuğu için bir süredir yıkama jelleri kullanıyorum. Hem dengeyi koruyor hemde sabun içermediği için çıkar sivilcenin çıkarken verdiği acıyı azaltıyordu. Fakat kullandığım jel bittiği için arayışa girmiştim. O kullandığım aloe veralı bir jeldi ve cildime iyi gelmişti. Onun gibi bir ürün arıyordum ama fiyat açısından çok pahalı geliyordu. Fiyatı bana uygun ürünü ararken bir çok ürünün içeriğine bakma şansım oldu ama bana uygun gelmedi. Sonra misafirliğe gideceğim eve bir şeyler almak için bir markete girdim orada Neutrogena ürünleri kampanya kapsamında yarı fiyatına düşmüştü. Kozmetik marketlerde o ara jeller (yanlış hatırlamıyorsam) 24- 30 liraya kadar çıkmıştı. (Şu an bilmiyorum temizleme jellerin fiyatlarını.) Fakat o markette Neutrogena, ilk fiyatın üstü çizilmiş şekilde 14 liraydı. Sivilce karşıtı yazısını görünce de denemek istedim. Çünkü cildim zaten çok kötü durumdaydı ve daha ne kadar kötü olabilir ki düşüncesindeydim.
Neutrogena
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

Cildime ürünün etkisi; 

(Not: Cildim yağlı bir cilt.)

Bu ürünü denerken ara vererek deneme kararı aldım. Zaten bitince tekrar oluşacağı için baştan böyle yapmak istedim. 14 gün günde 2 defa olmak üzere sabah akşam jel ile yüzümü yıkadım. 2. günden farkını göstermeye başlamıştı. 14 gün içinde önce ucu beyaz olan sivilcelerimi söndürmeye başladı. Sonrasında ise yavaş yavaş kırmızı olan sivilcelerimin rengi farklı renk aldı ve küçülmeye başladı. Bu şekilde 14. günün sonunda hala sivilcelerim tek tük vardı ama büyük bir kısmı leke haline gelmişti. 14 gün sonunda ürüne ara verdim.

Bu ara 10-12 gün sürdü. Bu arada sivilcelerin tekrar başlayacağını düşünmüştüm ama sivilce çıkmadı. Açıkçası bu durum beni biraz şaşırttı. Bu 10- 12 günde yüzüme krem dahi sürmedim, herhangi bir takviye almadım. Hormonlarımın ya da sivilceye ne sebep oluyorsa onun bir anda sağlıklı hale geleceğini de pek sanmıyorum. Bu yüzden ürünü kullandıktan sonra beni çıkmaması çok şaşırttı ve tekrar başladım. Ara verdikten sonra tekrar başladığım ilk zamanlar günde 1 defa yıkıyordum o da akşam oluyordu. Şimdi ise haftada 2 defa yüzümü yıkıyorum. Jel harici hiç bir ürünü yüzüme sürmüyorum, sadece duru su ile yıkıyorum.

Artık sadece Neutrogena'nın bu ürününü yıkama jeli olarak kullanmaya karar verdim. Tekrar aynı şeyleri yaşamak istemiyorum. Cildimin şu an ki haline gelince Neutrogena kullanmaya başladıktan sonra sivilce hiç çıkmadı. Şu an sadece geçmişten kalan sivilce izleri var. Eğer sivilce izleri için önerileriniz varsa yorum kısmına önerilerinizi bekliyorum ve umarım bu ürün sizde de işe yarar.

Neutrogena

Arka kısmında yazanlar;

*Neutrogena Visibly Clear Sivilce Karşıtı Günlük Temizleme Jeli

Yağsızdır, Salisilik Asit İçerir*

İlk kullanımdan itibaren sivilceleri temizlemeye yardımcı olur.  Cilt bariyerini koruyarak cildin yeni sivilce oluşumuna karşı daha dirençli hale gelmesini sağlar. 


ClearDefend teknolojisi ile;

1. Maksimum güçteki etkin formülü ile gözeneklerin derinliklerine inerek sivilceler ile savaşır. 

2. Cildin temel yapı maddelerine zarar vermeden doğal cilt bariyerini güçlendirerek, cildi yeni sivilce oluşumundan korumaya yardımcı olduğu klinik tarafından kanıtlanmıştır.

Hassas ciltler için uygundur. 


Kullanımı; 

Günde 2 kez ıslak yüzünüze uygulayın. Bir miktar temizleme jelini elinize aldıktan sonra su ilave edin ve yüzünüze nazikçe masaj yapın. Bolca durulayın.

Uyarı: 


Göze temasından kaçınınız. Göze temas etmesi durumunda bol su ile iyice durulayınız. Sadece harici kullanım içindir. 

Johnson & Johnson tarafından Yunanistan'da üretilmiş,

Johnson and Johnson Ertürk sokak Keçeli Plaza No:13 34810 Kavacık/İstanbul tarafından ithal edilmiştir.

İçindekiler;

Aqua, cocamidopropyl, hydroxysultaine, sodium methyl cocoyl taurate, glycerin, salicylic acid, sodium hydrolyzed potato starch dodecenylsuccinate, C12 -15 alkyl lactate, lactic acid, panthenol,  cocamidopropyl pg-dimonium chloride phosphate, peg -120 methyl glucose dioleate, sodium chloride, disodium edt, citric acid, sodium hydroxide, tocopherol, benzalkonium chloride, parfum.

Yorum Gönder

0 Yorumlar