Her Yerde Sen (Dizi)

Yaz dizilerinin sonuncusu da sonunda başladı. Ben bu dizinin tüm dizilerden önce başlayacağını düşünmüştüm ama son başladı. Dizi başlamadan önce güzel reklamı yapıldı ama hiç bir şekilde uyarlama, esinlenme ile ilgili bir yazı görmedim. Fakat izleyenler ve ben ilk konusu ve tanıtımı açıklandığında bu Tayvan Dizisi Just You dedik. Nitekim ilk bölüm ile onun aynısı olduğunu gördük.  Birebir aynısını alıp da ibare kullanılmaması üzücü bir durum. İnşallah benim gözümden kaçmıştır ama sanmıyorum tekrar bölümünde de dikkatli baktım göremedim. Gören varsa yorumlarda yazarsa sevinirim. Görmediğim halde ben diziyi uyarlama olarak var sayıyorum ve Yaya Chang ile Li Jie Yu'yu bu senaryonun sahibi olarak görüyorum.

Furkan Andıç'ın kendisini her projesinde biraz daha geliştirdiğini görmek çok güzel. Dizide ki karakteriyle bütünleşmiş olması bana çok güzel geçti. Sahnelerinde gülümsemeden kendimi alamadım. Yalnız vücut geliştirmesin artık. Bir oyuncu var çok çirkin oldu ona dönecek diye korkuyorum. Karakter için Furkan'ın doğru seçim olduğunu düşündüm.

Aybüke Pusat karakteri güzel taşımış ama tam bütünleşememişti. Bazı sahnelerde işte bu dedirtirken, bazı sahnelerde olmamış dedirtti. İlk bölüm olduğu için elbet zamanla oturacaktır ama gözüme çok battı. Yine de Aybüke doğru seçim olmuş. Hem Furkan ile kimyaları çok uygundu hemde Aybüke ilk defa doğru bir karakter seçmişti. Dramda seven izleyiciler için üzgünüm ama Aybüke dram oyuncusu değilmiş bunu görmüş olduk.

Ali Yağcı, için sosyal medya yorumlarına göz gezdirdim. Genel olarak başrol erkekten daha yakışıklı bir ikinci erkek seçildiği yazıyordu. Sanırım bu konuda hemfikiriz. Çünkü bende Furkan'dan daha yakışıklı olduğunu düşünüyorum. Tabii yakışıklılığının yanı sıra oyunculuğunu da çok beğenirim. Dizinin orijinalinde ki oyuncu ile kıyasladığım zaman hem fiziksel hemde oyunculuk olarak Ali Yağcı karaktere cuk oturmuştu. İlk bölümde yüksek bir performans sergilediğini düşünüyorum.

Aslıhan Malbora, bir önceki projesinde gelişeceğini belli etmişti. Verdiği ara da ders filan aldı mı bilmiyorum ama dört dörtlük bir performansı vardı. Senarist yazarsa Ali Gözüşirin ile muazzam bir çift olacaklarını düşünüyorum. İkisinin sahnelerine bayıldım.

Ali Gözüşirin'i bir dizi de gençlik karakteri olarak izlemiştim. Orada gözüme çarpan bir karakter olmuştu. Burada gördüğüme ve Aslıhan Malbora ile etkileşimi olduğuna çok sevindim. Nasıl bir karakter olacak, nasıl ilerleyecek merak ediyorum.

Ali Barkın, her karakteri gibi bu karakterinde de efsaneydi. Duygu geçişlerine bayıldım. Özellikle bir evlilik teklifi sahnesi var o sahnede yaşadığı duygu durumu o kadar gerçekçi ve iyiydi ki ayakta alkışlamak istedim. Değeri bilinmesi gereken kıymetli bir oyuncu.

Deniz Işın'ı kedili kız olarak sosyal medyadan tanımıştım. Oyunculuk yapıyor mu bilmiyorum ama ilk defa bir dizi de gördüm. Eğer ilk dizisiyse çok doğaldı ve iyi oynadı. Ali Barkın ile birlikte güzel görünüyorlardı.

Cem Cücenoğlu, sevdiğim bir oyuncu. Diziye renk kattığını düşünüyorum. İlk bölümde bir iki sahnede vardı ve umarım daha fazla görürüz.

Aziz Caner İnan, dizi de Furkan'ın akıl danışmanı gibi bir karakterde. Böyle bilge, mantıklı bir arkadaş karakteri için uygun olduğunu düşündüm. Çok fazla sahnesi olur mu bilmem ama dizide görmek güzeldi.

Ayfer Tokatlı, hep çatlak karakterler oynuyor ve ona çok yakışıyor. Gerçek bir kadın komedi oyuncusu. Karakteri doğal oynadığı için çok başarılıydı.

Fatih Özkan, dizide ki en komik karakterlerden biriydi. Gelecek bölümlerde daha da komik sahneleri olacağını düşünüyorum. Performansını ve mimiklerini çok beğendim.

Ayşe Tunaboylu ve Binnur Şerbetçioğlu usta oyuncu olduklarını bir kez daha gözümüzün önüne serdiler. İkisi de çok komikti ve beni çok güldürdüler.

Dizinin çekim, rengi, mekanları ve oyuncuların kıyafetlerine bayıldım. Sahne geçişlerinde kullanılan yerlerde çok güzeldi. Yönetmen Ender Mıhlar başta olmak üzere tüm teknik ekibin ellerine sağlık. Kullanılan evde ki duvar rengi ve dekorlarda muazzamdı. Açıkçası böyle bir eve özenmedim desem yalan olur. Dizinin müzikleri yaz dizisine uygundu. Dizi de bir iki karakter ve işleyiş farklı olsa da orijinal işleyişe sadık kalmaları hoşuma gitti. Bizim dizilerimiz daha uzun olduğu için muhakkak ilerleyen bölümler değişecektir. Ben diziye sevdiğim dizinin uyarlaması olduğu için ön yargılıydım ama oyuncusuyla işleyişiyle, diyaloglarıyla ön yargımı yıktı. Bu yüzden ben bu diziyi kesinlikle izler ve size tavsiye ederim. Bence bir şans verin pişman olmayacaksınız. 
Dipnot: Dizi  Just You adlı Tayvan dizisinden uyarlamadır. 
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

HER YERDE SEN

Tür: Romantik, Komedi
Yönetmen: Ender Mıhlar
Format: Uyarlama (Yaya Chang, Li Jie Yu )
Senaryo: Deniz Yeşilgün, Esra Çetek Yılmazer
Yapım: Karga7 Pictures
Yapımcı: Ömer Özgüner, Ümmü Burhan
Yapım yılı: 2019
Yayın günü: Cuma
Yayın saati: 20.00
Yayın kanalı: FOX TV
Başlangıç tarihi: 14 Haziran 2019
Konu:
Adına ister kader deyin ister hayat, başınıza gelen en iyi şeyler çoğu zaman içinden çıkılmaz sorunların arkasına gizlenir. Aynı evde hak iddia eden ve keçi gibi inatçı olan Demir (Furkan Andıç) ile Selin (Aybüke Pusat) birlikte yaşamak zorunda kalır. Bu da yetmezmiş gibi birinin çalıştığı şirkete, diğerinin yönetici olarak gelmesiyle birlikte olaylar içinden çıkılmaz bir hal alacaktır.
Oyuncular:
Furkan Andıç 
Aybüke Pusat
Ali Yağcı, 
Aslıhan Malbora, 
Ali Gözüşirin, 
Ali Barkın, 
Deniz Işın, 
Cem Cücenoğlu, 
Aziz Caner İnan,
Ayfer Tokatlı,
Fatih Özkan
Ayşe Tunaboylu
Binnur Şerbetçioğlu

Yorum Gönder

13 Yorumlar

  1. Bazen genç oyuncu diyoruz eleştiriyoruz ama gerçekten içlerinde cevher var
    Öneri için teşekkürler editör

    YanıtlaSil
  2. Dün diziyi izleyince bende fark ettim just you ile aynı dedim. Acaba fark eden olacakmı yarın intermete bakıyım dedim.

    YanıtlaSil
  3. Senaristin just you dizinin senaryosunu alıp kullandiğinı 15 dk da anladım dizide ve bunu belirtmeyip hak yemesine sinirlendim semaristin kanalı değiştirdim. Senarist kore dizileri kadar çok tayvan dizilerinin izlenmediğini ďüşünerek kimse anlamaz diye düşündu galiba ve senaryoyu aldı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diğer Asya dizileri artık Kore dizileri kadar izleniyor halbuki :)

      Sil
    2. Aynen öyle artık kore dizileri kadar diğer asya dizileride çok izleniyor.

      Sil
  4. bende diziyi tam olarak izlemedim bir kaç sahnesine denk geldim ve hemen Just you nun konusu olduğu dikkatimi çekti. Tam bir uyarlama olmuş bende o diziye bayılırdım. internette acaba bunu farkedip bahseden bi yer var mı diye bakınmak istedim yazınıza denk geldim sevindim 😊😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fark eden çok kişi var aslında ama blog olarak tek ben yazdım sanırım. :)

      Sil
  5. Evet artık sadece Kore değil diyer Asya yapım dizi ve filmler de çok ilgi görüyor just you çok önceden izlemiştim üzerine sayısız film geçti ama fragmanda bile bu film alıntı dedim. Ama Tayvan dizisini aratmadı. Oyuncu seçimleri Harika gülerek izliyorum.

    YanıtlaSil
  6. Bende Her Yerde Sen dizisinin kore dizisi mi olduğunu öğrenmek istiyorum...

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)