This Blog is protected by DMCA.com

10 Şubat 2020 Pazartesi

Magnolia Yapılışı

Son günlerde çok yaptığım ve herkes arasında popüler olan bir tatlının tarifini vereceğim size. Hemen hemen şu son bir aydır evime kim geldiyse magnolia yaptım. Hem yapımı on beş dakika olduğundan hemde hafif olduğundan dolayı tercihim oldu. Bazen bir sıra çilek bir sıra muz şeklinde yaptım, bazen de sadece tek meyve ile yaptım. Kivi ile hiç denemedim ama yapıp seven var, mandalina ve portakal ile yapanı da gördüm ama bana biraz damak tadıma uymaz gibi geldi. Hemen hemen her meyve ile yapılabileceğini düşünüyorum mesela şeftali ile çok güzel olduğu yorumlarını gördüm, yaz gelince yaban mersini, böğürtlen ve kiraz dile denemek istiyorum. Birde kakaolu bisküvi kullanarak denemek istiyorum ya da muhallebisine ocağın altını kapattıktan sonra damla çikolata atıp çikolatalı muhallebi elde edip ve ya çilekli toz krem şanti katıp denemek istiyorum. Bence güzel olur gibi geliyor. Neyse çok yazdım hemen malzemelere geçiyorum. Umarım sizde beğenirsiniz.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

MAGNOLİA
renklitirtil

Malzemeler
  1. 4 yemek kaşığı un
  2. 5 su bardağı süt
  3. Bir su bardağından bir parmak kalınlığından az şeker
  4. 1 yumurta
  5. 100 ml krema (yarım kutu) ve ya bir paket toz krem şanti
  6. Vanilin
  7. 1 paket bebe bisküvisi ve ya yulaflı bisküvi (Ben yulaflı kullanıyorum çok tatlı olmasın diye)
  8. 1 su bardağı kadar fındık
  9. Damak tadına uyan meyve (Çilek, muz, kivi vb.)
Püf noktası:
Muhallebi göz göz olduğu an ocaktan alın bu şekilde soğuduktan sora akışkan bir muhallebi olur.
Hazırlanışı;
  1. Bisküvi ve fındığı rondodan geçirelim. Derin  bir tabakta birbirine karıştıralım.
  2. Bir tencereye süt, şeker, un, krema (veya  toz krem şanti) ve yumurtayı koyup karıştıralım. Sonra ocağın altını orta ateşte açıp kaynayana kadar karıştırarak topaklanmasını önleyelim.
  3. Göz göz olduğu an hemen çok bekletmeden ocaktan alalım. (Çok ocakta kalırsa soğuyunca katı bir muhallebi olur.)
  4. Üzerine vanilin ekleyelim.
  5. Meyveleri uygun şekilde dilimleyelim.
  6. Ilıyan muhallebiyi kaşık ve ya çırpıcı ile karıştıralım.
  7. İdeal kıvama gelen muhallebiden sonra bir bardağa, kupa ya da uygun bir kabın dibine bisküvi ve kenarlarına meyve dizip orta bölümüne muhallebiden koyalım. Bu işlemi kap koyana kadar tekrarlayalım.
  8. Süslemek için damla çikolata ve ya fındık kullanabilirsiniz. Ben kalan meyveleri üstüne koydum.
  9. En az iki saat dinlendikten sonra yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun.

14 yorum:

  1. Bu sıralar çok popüler bir tatlı. Bir ara ben de deneyeceğim. Ellerine sağlık. ^^

    YanıtlaSil
  2. Arkadaşım yapmıştı. Çok beğenmiştim. Ama hâlâ daha yapmadım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım yaparsın, çok basit ve kolay yapılıyor. :)

      Sil
  3. Ellerine sağlık ben de deneyeyim :)

    YanıtlaSil
  4. ilk fırsatta deneyeceğim,
    ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
  5. Çok meşhur olsa da ben hiç yemedim. Tarifini bulduğuma göre evde yapıp yiyebilirim 😋

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok geç kalmışsın ay, muhakkak denemelisin. :)

      Sil
  6. Magnolia bir kere yediğim ve sevdiğim bir tatlı bu tarifi uygulayıp evde yaparım artık :)

    YanıtlaSil
  7. Renklitırtıl seni kaç senedir okuyorum yaşın hakkında thaminim var hayatın nasıl gidiyor merak ediyoeum çalışıyor musun? Mutlu musun? İyi misin? İlk babanı kaybettiğin yazılatınla okumaya başlamıştım umarım bizi bilgilendirirsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim... Hayatım güzel gidiyor, mutluyum, her şey yolunda sadece biraz yoğunum. Bu aydan sonra yazılarıma devam edeceğim. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]
zhl:)

Tasarım:Sawako Kuronuma