Vurgun (Dizi)

Bu dizinin tanıtım videoları çok uzun süre yayınlandı. Bu yüzden dizinin başlamayacağını bile düşündüm. Çünkü FOX TV daha evvel bir iki dizide de böyle yapmıştı. Neyse ki korktuğum başıma gelmedi ve dizi 3 haftalık aradan sonra ilk boşlukta yayın hayatına başladı. Bu dizinin günü konusunda biraz endişeliyim. Karşısında iki tane çok tutulan dizi var. Hatta bu iki dizi yüzünden çarşamba gününe başka kanalların dizi koyamadığını bile düşünürüm. Fakat bu dizi ''bence'' tutacak gibi görünüyor. Diğer iki diziyi düşününce ikisi de ciddi anlamda çok sıktı. Biri kendini tekrar ediyor diğeri de türü itibariyle belli bir kesimin ilgisini çekiyor. O arada kalan kesim arayış içindeydi, bu dizi de arayış içinde olanlar için ilaç gibi bir dizi oldu.

Erkan Petekkaya ne kadar kamera arkasında problemli bir oyuncu olarak görülse de ben öyle düşünmüyorum. Bence çok iyi bir oyuncu ve inandırıcılık yeteneği de çok yüksek. Sosyal medyada ilk bölüm hakkında yorumları okurken de bu düşüncemde tek olmadığımı fark ettim. Kemal karakteri ile öyle bir bütünleşmişti ki her sahnesinde ayrı bir döktürdü. Hatta koma sahnelerinde bile çok iyi bir performans sergilemişti. Şimdi diyeceksiniz ki sadece yatıyordu bunun performansı nerede ama bir beden dili oluşturmuştu. Elini üstüne koyuş şekli, yatış şekli tam bir uyku hali şeklindeydi. Bu yüzden de her sahnesini ayrı ayrı başarılı buldum.

Deniz Çakır keşke hep ağlasa dedirtti ilk bölümden. Öyle gerçekçi ve güzel ağladı ki acısını ben bile hissettim. Ayrıca hem Emre Kınay ile hemde Erkan Petekkaya ile çok yakışmıştı. Hem karşılıklı sahnelerinde hemde fiziksel olarak ikisine de uyum sağlayabilmesi inanılmazdı. Kemal ve Reyhan karakterinin yıllar sonra karşılaşma sahnesinde de oldukça göz doldurucuydu, karaktere güzel oturmuştu. Dizide giydiği kıyafetleri çok sevdim.

Emre Kınay'ı kötü adam karakterine görmeyi hiç istemiyorum. Tamam, çok güzel oynuyor ama kötü olması artık beni birazcık sıktı. Burada da mı bedel ödetecek diye düşünmeden kendimi alamadım. Dizide ki performansı usta bir oyuncunun performansıydı. O yüzden usta bir oyuncu hakkında yazmak bana düşmez. Ses tonu, duruşu, beden dili, sahnelerinde karşısında ki oyuncunun gözleri ile temas kurması çok çok iyiydi. Bana oyunculuğu tamamen geçen bir karakter oldu.

Cemal Toktaş'ta kötülüğü sıkan oyunculardan. Sonradan girdiği dizilerde bile kötü adam olarak girdiği için artık yeter ya hu dedirtti. Üst üste kötü olunca kendini tekrarladığını düşünüyorum. Keşke biraz daha farklı iyi bir karakter olsaydı, değişiklik olurdu ama tabii ki karakter performansı çok iyiydi. Saçlarının biraz uzamış olmasını çok sevdim. Sanırım biraz da zayıflamış ve daha iyi olmuş.

Begüm Birgören ilk bölümün kahramanıydı. İlk bölümde diğer karakterlere nazaran en çok onu izledik. Şahsen özlemişim bu yüzden oyunculuğuna doyamadım. Yanlış hatırlamıyorsam en son 2016'da bir dizide oynamıştı. O dizi de pek tutmamış yayın hayatı kısa sürmüştü. İnşallah bu dizinin ömrü uzun olur da bol bol izleme şansı buluruz. Dizi de şimdilik en çok sevdiğim karakter Asya hemşire oldu. Erkan Petekkaya ile güzel ikili olacağını düşünüyorum.

Berna Koraltürk'ün ilk bölümde çok kısa sahnesi vardı. Tekrar ekranlarda olmasına sevindim. Karakteri ve performansı hakkında şu an için tam bilgim yok ama güzel olacağını düşünüyorum.

Filiz Ahmet'in de ilk bölümde sahnesi çok azdı. Bu yüzden tıpkı Berna Koraltürk'te yazdığım gibi karakter ve performansı hakkında tam bilgim yok ama çok iyi bir oyuncu. Eminim çok iyi iş çıkaracaktır.

İnanç Konukçu' da sevdiğim bir oyuncu. Kemal karakterinin en iyi destekçisi olacak gibi görünüyor. Hatta kilit karakter bile olabilir. Bir önce ki dizisinde karakterini hiç sevmemiştim ama bunda çok seveceğim gibi görünüyor. İlk bölüm performansını çok beğendim.

Altan Erkekli ve Aliye Uzunatağan gibi iki usta oyuncuyu yan yana görmek müthişti. İkisi de birbirinden iyi performans çıkarında haliyle gözlerimiz şenlendi. Özellikle Altan Erkekli çok başka bir karaktere can veriyor. Kadroyu ve performansı göz önünde bulundurunca en iyi oyunu oynayanın Altan Erkekli'nin olduğunu düşündüm. En zor karakteri canlandıracağı için ALLAH kolaylık versin demek düşer bana.

Dizinin ilk sahneleri çok iyi başladı. Hatta bir sinema filmi izliyormuş hissine kapıldım. Fakat hastane sahneleri beni çok büyük hayal kırıklığına uğrattı. Çünkü tam bir mantık hatasıydı. Keşke hastane sahnelerini bu kadar uzun tutmasalardı belki göze bu kadar batmazdı. Mesela egzersiz sahnelerinde çok büyük hatalar vardı. Günler geçiyor hiç bir doktor hastanın durumunu anlamıyordu. Bir hemşire sağlık alanının başka bir dalında hastaya rahatlıkla tedavi uyguluyordu. Bu durumda fiziksel tedavi için fizyoterapiste ihtiyaç olmadığı ve doktorların işten anlamadığı durumuna düşmüştü. Sonra Kemal oturuyor, kalkıyor, yemek yiyor ama cam kapı ve perdeleri olmayan camlardan kimse görmüyordu. Birde başhekim uyku için ilaç uygulama vermişti sonuçlardan en azından başucundaki ekrandan anlaşılmaz mıydı? Kemal bağırıyordu ama kapının önünde ki hemşirenin oturduğu bölümdeki hemşire duymuyordu koridordan geçen duymuyordu. Bu yüzden bu kısımda peş peşe mantık hataları yapıldığını düşündüm. Hastane sahneleri haricinde başka bir sorun yoktu. Jenerik müziğini ve dizide kullanılan müzikleri çok beğendim ama jenerik kısmı çok klişeydi ondan beğenmedim. Bazı sahnelerde müzik çok yüksekti bu da replikleri arka plana atıyordu. Dizinin çekim rengi çok hoştu ama biraz fazla koyu geldi. Bunların haricinde işleyiş ve konu yerindeydi. Kurgu kısmını da çok beğendim. Bence dizi izlenilebilecek bir dizi olmuştu. Ne çok beğendim ne de çok beğenmedim. Tam ikisinin arasında bir elektrik aldım. Vaktiniz varsa diziye bir şans verebilirsiniz. Keza sosyal medyada genel olarak beğenildiğine kanaat getirdim.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
Dizi ilk bölümüyle reytinglerde yayın zamanı, 10. sırada, tekrarı ise 30. sırada tamamladı.
VURGUN
Tür: Aile, Dram, Romantik, Entrika
Senaryo: Başar Başaran, Emre Özdur
Yönetmen: Altan Dönmez
Yapım: GOLD Film
Yapımcı: Faruk Turgut
Yapım yılı: 2019
Yayın günü: Çarşamba
Yayın saati: 20.00
Yayın kanalı: FOX TV
Başlangıç tarihi: 6 Şubat 2019
Konu:
Aşık olduğu karısı Reyhan ve oğluyla beraber çok mutlu bir hayat yaşayan Kemal Vardar, oğlunun ikinci yaş gününü kutladıkları gece aklına takılan bir iş için uyanır ve sahip olduğu fabrikaya gider. Ancak o andan itibaren onun ve etrafındaki herkesin hayatı geri dönülmeksizin değişecektir. Kemal şirkette çıkan bir yangın sonucu büyük bir kaza geçirir. Başına gelen korkunç kaza onu komaya hapsederken karısı ve etrafındaki herkesi derin bir yasa boğar. Doktorlar Kemal’in tıbben öldüğünden emindirler. Kemal kazasının ardındaki büyük sır perdesiyle beraber derin bir uykuya dalar. Kemal yıllarını komada geçirirken, karısı Reyhan, ortağı Vedat, kardeşi Turan ve yakınları yaşamaya devam etmek zorundadır. Kemal’e komada kaldığı süre boyunca Asya hemşire çiçek gibi bakmıştır. Öyle ki hastanede çalışan herkes onun bu ilgisinin altındaki gerçeği merak etmektedir. Bir gün Asya hemşire Kemal Vardar’ın durumunda bir farklılık hisseder ve sonunda Kemal komaya girdikten 10 yıl sonra büyük bir mucizeyle uyanır. Ancak Kemal’in öldüğü ve etrafındakilerin yaşadığı bu 10 yılın sonunda onu hayalindeki gibi bir kavuşma beklememektedir. Kemal’in her şeyden habersiz uyuduğu onca yılda kim bilir sırtına kaç bıçak saplanmıştır...
Oyuncular:
Erkan Petekkaya
Deniz Çakır 
Emre Kınay
Begüm Birgören
Cemal Toktaş
Altan Erkekli
Aliye Uzunatağan
İnanç Konukçu
Mehmet Bozdoğan
Berna Koraltürk
Filiz Ahmet
Cenk Kangöz

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Dizi başarılı ve zengin kadrosu ile dikkat çekiyor. Diziyi izlemedim.İlk bölümü mutlaka tekrar edilecektir. Uzun bakışmalı ve ağır çekim sahneleri gördüğüm anda eleyeceğim. Bu güzel tanıtım yazısı için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun bakışmalar yoktu da ilk bölümün nazar boncuğu mantık hataları vardı. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)