Tarihi Adıyaman Kahvecisi Sütlü Menengiç Tadım

Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

Nedendir bilmem şubat ayı benim için çok zor geçer. Hep bir yorgun, hep bir bitkin hep bir psikolojik çöküş olarak geçer. Hiç bir şey yapmak istemem, böyle hep bir uyku halinde geçiririm. Bir de geçen ki postumda yazmıştım ağır bir grip geçirdim onunda kasveti ile hiç yazı yazasım gelmedi. Bu yüzden kusura bakmayın. Bu yazımda size geçen yıl şehir tanıtım günlerinde keşfettiğim bir markanın kahvesini anlatacağım. Geçen yıl bir defa almıştım ve yazmadığıma pişman olmuştum. Tekrar bulunca bitmesine yakın fotoğrafladım ve biter bitmez de yazmak istedim. Kahveyi ikinci bir defa bulduğum için çok mutlu oldum. Bu marka Ankara'da bir çok markette yerini almış durumda, sizin şehrinizde var mıdır bilmiyorum.



 

Tadım:
Öncelikle bu menengiç kahvesinin kokusuna bayılıyorum. İçerken burnuma gelen ilk kokusu beni benden alıyor. O kadar güzel ve tanımlayamayacağım bir koku ki beni benden alıyor. Sonrasında ise kahvenin içinde minik minik tortular oluyor onunla birlikte tamamen tüm ağzımın içinde aromasını hissediyorum ve bir süre bu aroma kalıyor. Bu yüzden menengiç kahvesi bir yana diğer kahveler bir yana benim için. Bu markanın menengiç kahvesi de çok hoşuma gitti. Kremanın da yoğun olmasıyla kahvenin daha hafif olduğunu düşündüm. Yumuşak içimli olduğu için bünyeyi yormadan içimi kolay bir kahve üretmişler. Harnup tozu'nun (keçi boynuzu) kolesterolü düşürdüğüne dair bir kaç yazı okumuştum bu doğru ise kahvenin içerisinde olması da hoşuma gitti. Özellikle yemek sonrası hafif bir içecek olabilir. Yalnız Türk kahvesi fincanında yapmanızı tavsiye ederim. Ben ilk olarak kahve fincanında denemiştim. Birazda kahvesini az koyunca çok duru bir kahve oldu, bu yüzden tam ölçüsüne uygun yapılmak istenirse Türk kahvesi fincanı kullanılmalı. Diğer kahve fincanlarında yapılacaksa da kahvesi fazla kullanılmalı. Kısacası ben çok beğendim, severek içtim. Denk gelirseniz birde siz deneyin derim.


Paket incelemesi:
 Marketine göre fiyat düşüyor ya da yükseliyor ama ben 250 gram paketi 11,90 liraya almıştım. Paketinin kilitli olması benim için artı bir avantajdı. Çünkü kahve başka bir kaba alındığı zaman bana göre kokusunu ve aromasını kaybediyor. Bu yüzden kilitli olması benim için artı bir puan kazandırdı. Paketi açtığımda paketin içinden ölçülü bir kaşığı çıktı. Bu sayede tam kıvamını tutturmak daha basit oldu. Paketinde dikkatimi çeken başka şeylerde vardı. Bunlardan biri ise paketin üzerinde bulunan Gıda Güvenirliği Sistemi, Kalite Yönetim Sistemi ve Helal damgasıydı. 

Pakette kahvenin nasıl yapılacağı ve içindekiler bölümü de mevcuttu. 15 gram sütlü menengiç kahvesi ile bildiğimiz Türk kahvesi şeklinde yapılıyor. Bu yüzden nasıl yapıldığını yazmayacağım.

İçindekiler bölümünde ise;
Menengiç, harnup tozu (keçi boynuzu), krema olduğu yazıyor.

Tarihi Adıyaman Kahvecisi
PIRAMIT KAHVE FUARCILIK KONFEKSIYON GIDA INSAAT TURIZM SANAYI VE TICARET LIMITED SIRKETI
Adres: Organize Sanayi Bölgesi 7. cadde no: 6 Merkez/ADIYAMAN
Tüketici Danışma Hattı: +90(416) 216 9697

Yorum Gönder

12 Yorumlar

  1. Geçende başka bir markanın olanını almıştım güzel değildi bunu bir denerim bakayım severim böyle kahveleri 😊 teşekkürler canım benim sevgiler 😊🌸

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hangi marka merak ettim ben bu menengiç kahvesinin bu boyunu başka markada hiç görmedim. Markasını hatırlıyorsan aklımda bulunsun deneyim görürsem. Tek içimlik küçük boyları satılıyor gördün mü bilmiyorum ben o şekilde alıyordum daha doğrusu bu kahveyi o şekilde keşfettim ve müptelası oldum. :)

      Sil
  2. Ben de en sonki yazımda sütlü menengiç kahvesinden bahsetmiştim, güzel bir tevafuk oldu :)
    Bu güzel yazı için de teşekkürler ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel denk gelmiş o halde, bende sizin yazınızı okuyayım hemen. Yorum için ben teşekkür ederim. :)

      Sil
  3. Bende evde hep menengic kahvesi bulundururum. Misafirime de sorarım arzu ederse ikram etmek için. Bu markayı yeni görüyorum ama genel olarak bende menengic seçen gruptayim:) aroma ve lezzeti daha özel geliyor bana... Ama her mekânda icilmiyor maalesef , bazen bir geliyor bayat yavan bir kahve. Çok kızıyorum gerçekten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dışarıda hiç içmedim, daha doğrusu dışarıya gittiğim zaman kahve tercih etmiyorum sağlık sorunlarım dolayısıyla, önlem açısından ama içenlerden biliyorum Türk kahvesi bile mekanına göre çok değişiyor kahve söz konusu olunca doğru yapan bir yer bulmak en mantıklısı oluyor. :)

      Sil
  4. Çok severim menengiç kahvesini :)

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)