Sevda Masalı / The King in Love (Güney Kore)

-spoiler içermez-
Bu diziyi izlemedim ondan nasıl bir dizinin işleyişi hakkında bir şey bilmiyorum. Fakat yayınlanan bölümlere göre eğlenceli hoş bir dizi izleyeceğim gibi geliyor. Yani kısacası şimdiden diziyi sevdim yazabilirim. Anladığım kadarıyla dizi de bir aşk üçgeni izleyeceğiz.

Ben artık bu aşk üçgenlerinden çok bıktım. Keşke entrikasız 2. bir kişinin olmadığı aşlar diziler izlesek... Sitcom tarzı diziler de bile olaylar bu şekilde yazılıyor bu da biraz hoşnutsuz olmama sebep oluyor. Bu yüzden ne kadar eğlenceli olsa da sonra ki bölümlerde bu aşk üçgenleri yüzünden dram olacağını ve birazcık sıkılacağımı düşünüyorum. Fakat Wang Won ve Eun San çiftini şimdiden sevdim.

Siwan ve Yoona'nın uyumu çok hoştu. Hong Jonghyun için ise aşk üçgeni olunca 2. adam hep kötülük yapacağını düşündüm ama Siwan ile iyi ikili olmuşlardı. İnşallah yanılırım da Jonghyun tatlı bir karakter çıkar. Dizinin dublajında Hong Jonghyun ve Siwan'ın sesi fiziksel olarak uymamıştı. Özellikle Jonghyun'un sesi kulağımı çok tırmaladı. Bu yüzden hep gözüm ağız kısmına kayıyor diziye konsantre olamıyorum. Yoona ve diğer karakterlerin sesi yerindeydi. Yine çocukluk dönemlerinde ki oyuncuların hiç birine ses tonu yakışmamıştı. İlk defa kanal 7 Kore dizilerinde ses seçimlerini pek beğenemedim. İnşallah bölümler ilerledikçe kulağım alışır.

Şu an iki kanal da Kore dizisi veriliyor ikisini karşılaştırdığımda isim konusunda kanal 7'yi daha başarılı buldum. İsimlere kim karar veriyorsa hem Hint dizilerinde hem Kore dizilerinde nokta atışı yapıyor. Basit ama akılda kalıcı isimler seçtikleri için çok zekice bir mantık uygulandığını düşünüyorum.

Dizi normalde 40 bölüm ama bölüm süreleri kısa olduğu için kanal iki bölümü birleştirip veriyor yani 40 bölüm olan diziyi 20 bölüm olarak izleyeceğiz. Bu da dizinin hızlı bitmesine sebep olacak. Dizi başlamadan detaylarına baktığımda 40 bölümü nasıl yapacaklarını merak ediyordum. Bu şekilde yayınlanması güzel olmuş.

Açıkçası izlemediğim için size dizi şöyledir böyledir yazamıyorum şimdilik beğendim ve takip ediyorum. İzlediğim bölümler kadarıyla sizinde şans vermenizi tavsiye ederim. Vaktiniz varsa diziye bir şans vermelisiniz.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
21 Ocak 2019 Pazartesi gününden itibaren hafta içi her gün 15.00'da tekrarı ise 01.10'da  Kanal7'de.
The King in Love 
 ( 왕은 사랑한다, Wangeun Saranghanda; lit. The King Loves)
Tür: Tarihi, Romantik, Melodram
Senarist: Kim Yi-Ryung (roman), Song Ji-Na
Yönetmen: Kim Sang-Hyub
Yapımcı: Cho Eun-young
Üretim şirketi: U-Story9
Ülke: Güney Kore
Dil: Korece
Yayın Kanalı: MBC
Yayın Günleri: Pazartesi ve Salı
Yayın Tarihi: 17 Temmuz - 19 Eylül 2017
Saati: 22:00
Bölüm sayısı: 40
Süresi: 35 dakika
Konu:
Goryeo Krallığında yaşanan hırs ve aşka, dostluğun da karıştığı Sevda Masalı, merak uyandıran konusuyla izleyiciyi büyülüyor. Goryeo Krallığı’nın topraklarını genişletmek konusunda hırsları olan yakışıklı Prens Wang Won’un, çocukluğundan beri dostu ve koruması olan Wang Lin ile arası aşk yüzünden açılır. Aynı kadına âşık olan iki arkadaşın arasına giren, Eun San adında güzel bir kızdır. Zengin ve asil bir ailenin kızı olan Eun San, hem veliaht Prens Wang Won, hem de Wang Lin ile çok iyi anlaşır. Birlikte keyifli zaman geçiren bu üç arkadaşın arasındaki çözülme ise gün geçtikçe şiddetlenir. Hırslı yapısıyla dikkat çeken Wang Won, kazanma tutkusu aşkta da kendini gösterir. Veliaht Prens Wang Won ile Wang Lin arasında Eun San, savaşı başlar. İki dostun kendisine âşık olduğunu anlayan Eun San, hangisinin duygularına cevap verecek? Sürprizli finaliyle izleyicilerin kalbinde yer edecek Sevda Masalı’nın kazananı aşk mı, dostluk mu olacak?
Oyuncular:
Im Si-wan
Im Yoon-ah
Hong Jong-hyun
Oh Min-suk

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Sitenizi yeni fark ettim ve hemen takibe aldım, benim siteye de beklerim, geniş kitleler oluşturmak daima güzeldir...Selam ve Dua ile...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, kısa sürede uğrayacağım... :)

      Sil
  2. sitenizi takibe alıyorum ve sizi de ziyarete beklerim inşallah başarılarınızın devamını diliyorum çok güzel bir blogunuz var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim en kısa sürede uğrayacağım. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)