Kardeş Çocukları (Dizi)

Oyuncu kadrosu ile ilgimi çeken, fragmanlarını beklediğim dizi sonunda başladı. Ben dizinin beklediğime değdiğini düşünüyorum. Hatta beklediğimin üstünde çıktı bile yazabilirim. Dizi ilk bölümü ile film tadı verdi bana. Kamera arkasında kim varsa hepsinin eline sağlık. Çok güzel bir iş ortaya çıkarmışlar.

Mehmet Aslantuğ'un ilk bölümde çok fazla sahnesi yoktu. İlk bölümde daha çok görmek isterdim. Fakat kısacık sahneleri de olsa izlemek çok güzeldi. Sonra ki bölümler de daha çok göreceğimi umuyorum. Diziye şans verme sebebim Mehmet Aslantuğ'dur. Az sahnesi olursa çok üzülürüm.

Nur Fettahoğlu'na kötü kadın olmak yakışmıştı, kötü olmasının ardında geçmişinde çok acı çekmiş gibi duruyordu, hırslı bir karakter fiziksel olarak uymuştu. Karakterine biraz gıcık kaptım.

Ayça Bingöl diziye nokta atışı gibi olmuş ve anaç karakterler çok uyuyor. Afra Saraçoğlu ile ana - kız kimyaları çok uymuştu. Müthiş bir performansı vardı. Beni oyunculuğu çok etkiledi.

Afra Saraçoğlu hala ortalama bir oyuncu ama ilk bölüm performansı çok güzeldi bir önceki projesine göre daha iyi oynuyordu. Genel olarak olmasa da bazı sahnelerinde gerçekliğe yakın oynamıştı. Çok üzüldüm oynadığı karaktere ve senarist çok güzel yazmıştı.

Furkan Andıç çok havalı değil mi ya hu. Hem fiziksel olarak hemde oyunculuk yönünden kendisini çok geliştirdi. Bu diziye de çok geliştirmişti. Afra ile uyumlu olacaklar mi çok merak ediyorum. Sanki çok tatlı bir çift olacaklar gibi hissediyorum.

Alara Turan sanırım ilk defa bir dizi oynayacak. Fakat çoğu oyuncuya taş çıkaracak bir performansı vardı. İnternetten araştırdığıma göre tiyatro kökenli bir oyuncuymuş. İlk bölüm çok az sahnelerinde oturmayan duygu geçişleri vardı onlarda bir iki bölüme oturur gibi duruyor. Eğer şans verilirse gelecekte çok daha iyi bir oyuncu olacağını düşünüyorum.

Murat Daltaban hep kötü rolde oynuyor. Ama tipi çok sempatik duruyor. Bundan dolayı kötü karakterleri hiç yakıştıramıyorum. Bu dizi ile de sanırım nefret edeceğim. O kadar kötü o kadar iğrenç bir karakteri var ki bir de güzel oynadığı için midemi bulandırdı. Oyunculuğu için önünde saygı ile eğiliyorum.

Dizi, klişe ama işleyişinde çekici bir dizi. Hikayesinin, kurgusunun ve işleyişinin mükemmel olduğunu düşündüm. Aşırı entrika içeren dizileri pek sevmem ama beni kendine çok çeken bir dizi oldu. Eğer dizinin akışı bozulmazsa senaryoda sapma olmazsa hafızalardan silinmeyecek efsane bir dizi yapmış olurlar. Dizinin çekim rengi, açıları, kıyafetler ve seçilen mekanlarda çok güzeldi. Belli ki çok özenilmişti. Ben diziyi çok beğendim, şiddetle öneririm.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
Dizi ilk bölümüyle reytinglerde yayın zamanı, 5. sırada, tekrarı ise 18. sırada tamamladı.
KARDEŞ ÇOCUKLARI

Tür: Dram, Entrika, Aile
Senaryo: Sırma Yanık
Yönetmen: Faruk Teber
Yapım: Gold Film
Yapımcı: Faruk Turgut
Yapım yılı: 2019
Yayın günü: Pazar
Yayın saati: 20.00
Yayın kanalı: STARTV
Başlangıç tarihi: 27 Ocak 2019
Konu:
Ümran ve biricik kızı Hayat, adını kömür karasından alan Karalılar köyünde yaşayan sıradan bir anne kızdır. Derme çatma yuvalarına sığdırdıkları küçük mutlulukları, ailenin hastalıklı bir ruha sahip reisi Cemal’in gölgesindedir. Ümran, kızını kocasının eziyetlerinden korumak için kanatlarının arasından ayırmaz ama kolu kanadı geçmişten gelen ölümsüz bir sırla kırıktır. Hiçbir sır tek kişilik değildir. Ümran’ın hayatına damga vuran sırrın bir ucu, sıra dışı kimliğiyle adını dünyaya duyurmuş başarılı kalp cerrahı Yıldırım Saner’e, diğer ucu ise İstanbul cemiyetinin iddialı ‘’sosyetik güzeli’’ Umay Karay’a çıkar. Kendini baştan yaratmış, güçlü evliliğiyle, geçmişini bir kalemde silip atmış olan Umay, soyadını alıp sınıf atladığı güçlü kocası Reşat ve kızları Hayal’le hayallerindeki hayatı yaşar. Taa ki; Ümran ve Hayat’ın bütün Türkiye’nin gözü önünde yaşadıkları trajediye kadar. Tüm gözleri, ülkenin küçük köyü Karalılar’a çeviren dehşetle birlikte, hem bambaşka hayatlar yaşayan anneler ve kızlarının hem de hayatının en büyük gerçeğinden habersiz yıllar sonra doğduğu topraklara ayak basan Yıldırım’ın dünyası değişmek üzeredir.
Oyuncular: 
Mehmet Aslantuğ
Ayça Bingöl
Nur Fettahoğlu
Furkan Andıç
Afra Saraçoğlu
Murat Daltaban
Alara Turan

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. az önce izledim gerçekten söylediğin gibi film gibi olmuş genelde yeni dizilere pek bakmam ama bu dizi ilgimi çekti 😊 bakalım neler olacak emeğine sağlık canım benim sevgiler 😊🌸

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)