Ömre Bedel / Queen for Seven Days (Güney Kore)

-spoiler içermez-

Spoiler olmadığı için yazabilirim ki dizi işleyiş itibariyle aşk konusunda çok tatlı ama taht konusunda acımasız olan bir işleyiş. Bu savaşta kazanan olmadığı gibi hırsların da ne kadar kötü olduğunu göreceğiz. Dizi 6 yıl sonradan yani olayların sonuca kavuştuğu andan itibaren başlıyor. Daha sonrasında olayların nasıl bu duruma geldiğini 6 yıl önceye dönerek anlatıyor. Haliyle dizinin her bölümünde acaba neden demeden kendinizi alamıyorsunuz ve izleme merakı uyandırıyor. Diziyi güzel yapan da bu durum bence. Diziyi izlerseniz ne yazmak istediğimi daha iyi anlarsınız.

Dizi aslında ayın 20sınde yani perşembe günü başladı. Fakat teknik bir sorun yaşandığı için ilk dakikalarından sonra diziyi kesip bir özür mesajı yayınlandı. Demek ki kısmet pazartesi gününeymiş bu gün başladı. Sevdiğim bir dizi olduğu için haliyle yayınlanmasına çok sevindim. Fakat küçücük bir sahne olsa da Park Ming Young'a ses tonunu hiç yakıştıramadım. Sanki uymamış gibi ses tonu. Tabii ki ilerleyen bölümlerde daha iyi inceleme şansım olur ama ilk etapta çok yadırgadım. Gençliğini oynayan kıza yakışmıştı. İsim konusunda bir önceki Kore dizisinin ismini beğenmemiştim. Fakat bu isim yerinde olmuş. Kısa ve akılda kalıcı isimler olması anne ve anneannelerimiz için çok iyi oluyor. Uzun ve karışık bir isim seçildiği zaman unutup gidiyorlar. Bu yüzden isim, akıllıca bir seçim yapılmıştı.

Saat konusunda inşallah bir önceki dizi gibi istikrarlı olurlar. çünkü benim tam temizliğin bittiği yemek yapmadan önceki kahve molası dediğimiz o saat dilimine denk geliyor. Bu yüzden benim gibi evde olan insanlar için ideal bir saat. Tabii ki öğrenciler ve çalışanlar için uygun bir saat mi bilemiyorum. Ben teknik olarak ilk bölümünde dublajda senkron uyumsuzluğunu ufak tefek gördüm ama çok önemli değildi. Uzun süreli olmayıp küçük olduğu için dikkatli bakmadıkça belli olmuyordu. Zaten ilk bölümde de teknik bir problem yaşanmıştı. Bu yüzden pek önemli bir durum olduğunu düşünmüyorum. En azından diğer bölümlerde sorun yaşanmayacak diye düşünüyorum. Ben diziyi her şeyi ile sevmiştim. Aşk konusunda naif ama bir yandan da sert bir dizi olacak. Bu yüzden izlemeye değer bir dizi. Bence yayın saati evdeyseniz diziyi kaçırmayın derim.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
24 Aralık 2018 Pazartesi gününden itibaren hafta içi her gün 15.00'da tekrarı ise 00.45'de Kanal 7'de.

Queen for Seven Days 
( 7일의 왕비, 7 Ileui Wangbi, 7 Day Queen, Yedi Gün Kraliçe, Ömre Bedel)

Tür: Romantik, Dram, Tarih
Senarist: Choi Jin-Young
Yönetmen: Lee Jung-Sub
Üretim şirketi: Monster Union, OH!BROTHERS Production
Yapımcı: Sung Joon-hye, Park Sung-hye, Moon Bo-hyun, Kim Joo-suk
Ülke: Güney Kore
Dil: Korece
Yayın Kanalı: KBS2
Yayın Günleri: Çarşamba ve Perşembe
Yayın Tarihi: 31 Mayıs 2017 - 3 Ağustos 2017
Saati: 22:00
Bölüm sayısı: 20
Süresi: 60 dakika
Konu:
İki kardeş, bir taht savaşı ve bir kadın üçgeninde dönen dizi, sürükleyici öyküsü ile izleyicileri ekran başına kitleyecek. Tek hayali âşık olduğu adamla mutlu bir evlilik yapıp, sade bir hayat yaşamak olan Chae-Kyung’un hayatı, Prens Lee Yeok ile evlenince değişir. Başbakanın kızı Chae-Kyung, hayalindeki basit hayatı yaşayamayacak kadar çetrefilli bir olayın içinde bulur kendini… Siyasetin kirli planları yüzünden Prens Lee Yeok ile evlenmek zorunda kalan Chae-Kyung, sadece yedi günlüğüne tahtta kalıp trajik bir aşk hikâyesi yaşamak durumunda kalır.
Prens Lee Yeok, uçarı ve sorumluluk duygusundan uzak bir karaktere sahiptir. Erken yaşta tahta geçmeyi başaran Prens Lee Yeok, sonradan Kral Jongjoong adını alır. Hem tahta geçen hem de Chae-Kyung ile evlenen Kral Jongjoong, ağabeyi Prens Lee Yoong’un da bir numaralı düşmanı haline gelir. Ancak Lee Yeok’un krallığı uzun sürmez. Ağabeyi Prens Lee Yoong, ilerleyen zamanlarda hanedanlığın 10. Kralı olur. Devrik kraliçeye olan karşılıksız aşkı onu halkı arasında daha acımasız yapar.

Yorum Gönder

0 Yorumlar