Cafe Crown Ice Latte / Şeftali Aromalı Deneyimi

 
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

Bir latte bardağım bile yok diye düşünürken tanıştım bu ürünle. Aslında tüm yaz boyunca soğuk latte tükettim. Fakat şeftali aromalı olanını yeni keşfettim. Görür görmez aldım denedim ve deneme yazısı yazmak istedim. Marketlerde tek içimlik soğuk kahve bulmak çok zor. Fazla talep mi yok yoksa üretimi mi az bilmiyorum ama bence çoğaltmalılar. Çünkü bir defa alabildiysem ikincisini bulamıyorum. Bu yüzden yaz başında kutu içinde içinde 16 adet olan yine aynı markanın soğuk lattesini almıştım. Maalesef onunda bir kaçını kuzenim beğenince götürmüştü tadı damağımda kalmıştı. Ben soğuk kahvemi orada burada değil evimde içmek istiyorum ama bu da olmuyor. Neyse gel zaman git zaman kışın ortasında bu gün yazacağım ürünü buldum. Haliyle bir daha bulamam diye düşünüp 10 adet aldım. Erkek kardeşim, kuzenim ve ben tadımladık.


Kahvenin yapımı çok basit. 1 bardak miktarı kadar soğuk sütün ve ya suyun üzerine tek kullanımlık paketi döküyorsunuz karıştırıp içiyorsunuz. Benim latte bardağım olmadığı gibi karıştırıcımda yok. Bu yüzden kavanoza koyup ayran çalkalar gibi çalkalayıp bardağa döküyorum. Başka türlü köpük yapabilmem çok zor. Bende bu yöntemi buldum, güzelde köpürüyor. 

Tadına gelince;

Erkek kardeşim çok beğendi şeftalinin farklı bir aroma kattığını düşünüyor. Kuzenim engelli o yüzden bir fikri yoktu ama engel olmasam tek nefeste içmeye çalıştı. Bu da onun beğendiğini gösterir. Çünkü beğenmediği bir şeyi farklı yöntemlerle gösterebilme durumu var. Bana gelince; 

Sıcak olarak baz alırsak latte zaten çok hafif bir kahve. Kahvesinden çok süt tadını alırsınız. Sıcağında bu durumdayken soğuk olanı daha hafif olmuştu. Fakat sıcağa göre soğuk olanda şeftaliden de kaynaklı bir tık daha fazla şeker tadı aldım. Kardeşim gibi bende şeftalinin aromatik bir tat kattığını ve çok yakıştığını düşünüyorum. İçindekiler bölümüne baktığımda tuz gördüm. İnşallah iyotlu bir tuz değildir, iyotlu bir tuz ise bu benim için doğru bir içecek olmaz ama çok beğendim. Görürseniz denemenizi tavsiye ederim. Bende inşallah bir daha alıp içme şansı bulurum. 

İçindekiler;

Şeker, kahve beyazlatıcı [glukoz şurubu, yağsız süt tozu (%32), tam hidrojenize bitkisel yağ (hindistan cevizi), stabilizör (dipotasyum fosfat), topaklanmayı önleyici (silikon dioksit)], çözünebilir kahve (%5), tuz, aroma verici.

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Söz konusu içecek ise hele de şu soğuk günlerde sıcak sıcak off ne güzel olur..Harika tanıtım olmuş kalemine sağlık

    YanıtlaSil
  2. soğuk latteye bayılıyorum ama bu mevsimde hiç bulamıyorum..

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)