Nestle Salep Deneyimi


Uzun zamandır içecek deneyimi yazmıyordum. Hazır kış ayları gelmişken yazmak istedim. Belki paketli yiyecekler, içecekler zararlı yazacaksınız ama kış gelince iki üç haftada bir kez olsun salep tüketmeyi çok seviyorum. Çünkü sağlığımla ilgili problemlerim var ve boğazımı sıcak tutmam gerekli. Ankara'nın da ayazı çok ve sürekli de siyah çay ve ya sade süt içemeyeceğim için alternatif olsun diye tüketiyorum. Salep olarak bir çok markayı denedim. Elbette ki bunlardan biri de Nestle markasıydı.
Deneyimlerime göre;

Süt ile yapıldığı için elbette ki süt daha baskın oluyor ama ben salep ve tarçının da bu kadar baskın olmasını isterdim. Özellikle tarçın tadını hiç almıyorum. Bu yüzden üzerine toz tarçın ekliyorum. Bir de içerisinde nişasta ve şeker olduğu için bana o kısımda çok ağır geldi. Bu yüzden ayrıca eklediğim toz tarçınla bunu dengelediğini düşünüyorum. Bu ürünün en sevdiğim kısmı soğumaya başlarken katılaşması. Bana hep bu durum vanilyalı puding yiyormuş hissini veriyor ve içtikten sonra da damağımda güzel bir tat bırakıyor. Bu yüzden tadı konusunda ne iyi ne kötü diyebilirim. Fakat lezzetli ve içilebilir bir içecek olduğunu düşünüyorum. Yani 10 üzerinden puanlama vermek gerekirse 7 puanı rahatlıkla verebilirim. Şekerli içecekler içebilen için bana göre bu puan 10 üzerinden 8 ve ya 9 olur gibi geliyor. Bu yüzden lezzet konusunda eksik bulsam da denemenizi tavsiye edebilirim.

Yalnız içeriğini beğenmiyorum. Daha doğrusu içeriğine bakmak hiç aklıma gelmedi. Bu yazıyı yazmaya karar verip baktığımda biraz sağlığım açısından hata yaptığımı düşündüm. Bu konuyu içindekiler bölümünü yazarak anlatmaya başlayayım. 

İçindekiler;

Şeker, modifiye patates nişastası, yağsız süttozu, aroma verici (salep) tarçın, kıvam arttırıcı (guar gam, ksantan gam) salep tozu (%0,4) iyotlu tuz, eser miktarda buğday (gluten içerir)

Zaten yazımın başında sağlık açısından paketlenmiş olan her ürünün zararlı olduğunu yazmıştım. Bundan dolayı içeriği beni şaşırtmadı. Hemen hemen yiyecek, içecek hangi paketli ürünü elime alırsam alayım muhakkak içeriğinde bunlar yazıyor. Fakat iyotlu tuz içermesi beni biraz üzdü. Bu durumda bu son içişim olabilir. Ben iyot içeren hiç bir ürünü kullanmıyorum. Haliyle içerisinde iyot varsa yapabileceğim bir şey yok. Sizler sağlıklı bireylerseniz ve denemek isterseniz, tekrar yazayım lezzet açısından denemenizi tavsiye ederim.

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Söz konusu salep ise ...dayanamam içerim.Salep içerim ama içindekiler kısmını ilk kez öğrenmiş oldum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende bu yazı ile öğrendim, yalnız olmadığıma sevindim. :)

      Sil
  2. Yıl başlarına salep ile girmek gibi bir adetim var :)

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)