Elektrik Faturam 0 Lira Geliyor

Çarpıcı bir başlık aradım ama bulamadım bende bir kaç ay önce komşularıma söylediğim sözümü başlık olarak kullanmak istedim. Başlıktan da okuduğunuz gibi 15 lirayı geçmediği için elektrik faturam 0 lira geldi. Peki nasıl geldi ve neler yaşadım. 


Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.



Neden garip bir durum olmadığını düşündüm; 

Temmuz ayında evde pek değildik. Yaz zamanı haliyle tatile gidiyoruz, şehir dışında olan akraba ziyaretlerine gidiyoruz bu şekilde haftalarımız geçiyordu. Her ayın sonuna yakında fatura gelir. İlk faturam geldiği zaman evde kalmadığımız için 15 lirayı geçmeyeceğini düşünerek 0 lira gelen faturamızdan hiç işkillenmedik ve hemen kabul aşamasına geçtik. Ağustos ayında evdeydik ütü ve fırın dahil elektrik kullanımı yaptık. Fakat yine dışarıda çok vakit geçirdik. Bunun üzerine ağustos ayı faturamız 16 lira geldi. Dışarıda fazla zaman geçirmemizden dolayı bunun dengelendiğini düşündük. 

Eylül ayı faturamızda 15 lirayı geçmediği için 0 lira olarak geldi. Ailecek eylül ayının 9'undan 24'üne kadar Kastamonu'daydık. Evde kimse olmadığı için haliyle sadece buzdolabı çalışmış oldu ve yine bu yüzden gelmediğini düşündük. 




Garip bir durum olduğunu düşünmeye başladım; 

Fakat ekim ayı oldu ve yine 0 lira geldi. Biz tüm ekim ayı boyunca evden dışarı çıkmadık. Çıksak bile anca markete gitmek için çıkmışızdır. Biz o zaman bu durumda tuhaflık olduğunu düşündük. Komşularımıza sorduğumda onlarında başına böyle bir durum geldiğini ve sayaçlarının bozuk olduğunu söyledi. 

Ben o an çok korktum. Çünkü neredeyse 3 ay gibi bir dönemde kaçak kullanmışız durumunda gözüküyorduk. Bilinçli bir vatandaş olduğumu düşündüğüm için bu durum beni hayli üzdü ve korkuttu. Herhalde en son isteyeceğim şeydir bu duruma düşmek. Ne yapacağımı bilmediğim için komşumdan ne yaptığına dair bilgi aldım. Komşum bizzat elektrik sağlayıcısının merkezi binasına gitmiş sorununu anlatmış ama ben cesaret edemedim. Hani bazen böyle kalırsınız işler çok karmaşık gelir ya o duyguya girdim. 




Sonrasında ne yaptım;

Bende faturamı incelerken arka kısmına gözüm ilişti. Orada sağlayıcımın numarasının yanı sıra 186 çağrı merkezi yazıyordu. Zaman geçirmeden elimde son yatırdığım faturanın makbuzu ve gelen fatura ile çağrı merkezini aradım. bir kaç soru sordular ve çözüm için iletişim halinde olacaklarını söylediler. Nitekim mesaj ve arama ile iletişim halinde olduk. 




Faturama yansıdı mı;

Yaklaşık 48 saati geçmeden 2 tane yetkili kişi geldiler ve sayacımı kontrol ettiler. Daha sonrasında yeni bir sayaç takarak gittiler. Bu kadar basit bir işlem olabileceğini düşünmemiştim ama fatura konusunda çok fazla tereddüt yaşadım. 3 aylık bir faturamın yanında sayaç parası alınacak mıydı çok merak ediyordum. Kasımda gelen faturamda en son okuma ile son okuma süresi 3 aylıktı. Normalde aylık maksimum 60 lira ödüyordum. Genel olarak 40- 50 lira ödüyordum. 119 lira ile şu an 3 aylık bir fatura ödemiş görünüyorum. Bununla ilgili ekstra bir fatura ödemedim. Sayaç ve ya 3 aylık bildirmeme cezası gibi bir şey öder miyim bilmiyorum. Umarım sonraki faturalarım da normal rakamlarla faturamı öderim. 

Eğer siz de evdeyseniz ve bir faturanız dahi 15 lira altında 0 gelirse hemen 186'yı arayın. Çünkü ya sayacınız bozuk çıkıyor ya da yanlışlık yapılmış oluyor. Geciktirdiğiniz taktirde de son kalan okuma ile yüksek miktarda fatura ödeyebiliyorsunuz. Benim gibi yaşayan herkese geçmiş olsun.

Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. geçmiş olsun canım benim sayaç parasını mutlaka yansıtırlar faturana ona hazır olur inşallah çok abartı bir fatura gelmez sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ödeyeceğiz artık yapılacak yok. İnşallah gelmez. :)

      Sil
  2. bu devirde bu zamlarla mümkün değil hemen koşarım valla eletrik idaresine :-))

    YanıtlaSil
  3. Vallaha bizim evde elektirikler giitse bile 186 yı arıyodum telefonu merve hanımla mı görüşüyorum diyolardı o kadar bıktırdım adamları :D.Sende iyiki aramışssın niye ugraşacaksın ki artık herşeyin kolay yolu var :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende artık ararım en ufak şeyde bu olaydan sonra. :) Evet iyi ki teknoloji çağındayız. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)