renklitirtil'a Sürpriz Kargo Geldi #10


Amigurumi Kraliçesi blogger amigurumicenneti'nden bu hafta içi bir kargo aldım. 
Aslında bu hediye olayı spontane gelişen bir olaydı. amigurumicenneti Instagram hesabından ördüğü oyuncakları paylaşıyor bende gördükçe yorum yapmaya çalışıyordum. Onunda sanırım içinden geldi ve bana yollamak istediğini yazdı. Tabii ki görür görmez çok mutlu oldum hemen hediyeyi kabul etmek istediğimi yazdım. Fakat bir çok aksilik olunca göndermesi biraz zaman oldu.

Kargo kutusu ayakkabı kutusu büyüklüğünde bir PTT kutusunda geldi. Bana daha evvel bir şeyler koyacağını yazmıştı ama ne olacağını bilmiyordum. Kutunun büyüklüğünü görünce bir heyecan oldu. 
Hemen kutuyu açtım ve içerisinden;



  1. Kendi elleriyle ördüğü baykuş, 
  2. 200 gramlık pakette EDEKA Feine Kräuter Bonbons (cam şeker),
  3. Dr. Oetker  Tortenguss (Böğütlenli jöle),
  4. Dr. Oetker Paradies (3 dakikada hazır Krem tatlı),
  5. Ekströms Vaniljsås (vanilya sos),



çıktı. O kadar mutlu oldum ki hemen sosları denemek ve tatmak istedim. Yani bir şeyler bekliyordum da bir kaç olacağını ummuyordum. Ben kek yapmayı çok severim. Yaptığım keklerde meşhurdur. Instagram'da ki paylaşımlarımdan görmüş olmalı ki böyle bir hediye yollamış. Hemde başka bir ülkenin ürünlerini yollamış. Bu da tabii ki kendimi özel hissetmemi sağladı.


200 gramlık pakette EDEKA Feine Kräuter Bonbons (cam şeker); 
Şeker, glukoz şurubu, arpa özü, karamel şeker şurubu, nane yağı,% 0,15 bitkisel özü, kirpi otu, ıhlamur çiçeği, ebegümeci ve Mentol varmış. Yani bu şeker şifa bir şekermiş. bizde ki boğaz pastillerinin bir versiyonu gibi. Tam bir kış yiyeceği. 

Dr. Oetker  Tortenguss (Böğütlenli jöle);
Jöleyi daha denemedim. Aslında mutfak deneyimim boyunca hiç hazır jöle denemedim. Genelde donmuş meyve ve ya taze meyveden kendim elde ediyordum. İlk defa deneyeceğim için neyin üzerine deneyeceğimi bilemiyorum. Belki meyveli tart yapıp meyvelerin üzerine dökebilirim. 

Dr. Oetker Paradies (3 dakikada hazır Krem tatlı);
Türkiye'de aynı markanın creme ole çeşidi olarak satışı var. Puding gibi bir kıvama sahip olduğu için ve pudingden daha hafif olduğu için ara ara alır yapar yerim. O yüzden hemen denedim. Aynı tat aynı hiç bir değişim yok. Fakat bizimkine bakarak kıvamı biraz daha katı geldi. Pasta kreması kıvamında olduğundan dolgu olarak da kullanılabilir. Mesela eklerin arasına dolgu kreması olabilirdi. İki kedi dilinin arasına sür üzerine çikolata sos bitti gitti. 

Ekströms Vaniljsås (vanilya sos);
Soslar içerisinde sadece bu beni tedirgin etti. Çünkü krema bizim kremalar gibi değilmiş. Biraz bekledikten sonra süt gibi oluyormuş. İnternetten baktım, markanın reklamlarını izledim sadece elmalı tart üzerine sonradan dökülüp servis yapılıyormuş. Nasıl yaparım bilmiyorum ama hem merak ettiğim hemde tedirgin olduğum tek sos bu oldu. Belki limonlu kek mevsimi geldi limonlu kekle de güzel olabilir. Limon ekşi olduğundan kekin şekerini kesiyor kakao gibi vanilya ekşimsi tat da güzel durur gibi geldi. 


Ve hediyem Amigurumi Baykuş;
Elime alır almaz oyuncağın sağını solunu inceledim. Her bir ilmek sabırla örülmüştü. En çok dikkatimi çeken çok sıkı ölmüş olması ve detaylarıydı. Her detayının zekice düşünülmüş ve uygulanmış olması sanki bir sanat eseri gibi oluşturulmasına bayıldım. Bu emeğin benim gözümde bu sanatın önünde ancak saygı ile eğilebilirim. Hani Instagram'a yüklediği fotoğraflarda görüyordum ama bu kadar ince bir işçiliğin olduğunu, bu kadar yetenekli olduğunu fark etmemiştim. Gerçekten çok zor bir iş olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden hemen kaldırdım ve özenle kullanacağım.

Buradan kendine tekrar teşekkür ediyorum. Hepsini severek yiyeceğim ve kullanacağım. 

Yorum Gönder

8 Yorumlar

  1. Afiyet olsun ne kadar güzel hediyeler 😊 baykuş da çok güzel olmuş gerçekten güle güle kullan 😊❤ sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel hediyeler. :) Baykuşa bayıldım, güzel günlerde kullan. :)

    YanıtlaSil
  3. Afiyet olsun güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
  4. Canım ancak firsat buldum. Gule gule kullan tekrardan. Kremadan korkma.sakin ^^ sadece dogrudan direk dokme yiyebilecigin kadarina dok.ziyan olmasin demek.istedim aninda sulanma olmaz bir gun beklemesi lazim ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamam canım. Tekrar çok teşekkür ederim. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)