Kozmetik Tasarrufumda Bitenler 4

Tasarruf olayını düşünüp harekete geçirdiğime çok seviniyorum. Çünkü yılbaşından bu yana istikrarlı bir şekilde uyguluyorum. Bu konuda ki son yazımdan şimdiye sadece 1 adet ürün aldım. Onu da ihtiyacım olduğu için bir marketten 14 lira vererek aldım. 11 ay boyunca aldığım ürünlere bakarsam 1 adet oje 1 adet şampuan ve 1 adette yüz yıkama jeli aldım. Son aldığım ürünle 11 ayda kozmetiğe verdiğim para toplam 29 lira olmuş oldu. Bu da bence bayağı bir tasarruf etmiş olmama sebep oldu. Sanırım kozmetik açısından ilk defa bu yıl bu kadar az para harcamış oldum. Buna rağmen hala en kozmetik dükkanı gibi ve çoğunun son kullanma tarihi 2019 olarak gözüküyor. Bu durumda 2019'da da bu tasarrufun devam etmesi gerekli. Yoksa maalesef ürünler çöpe gidecek ve verdiğim paralar buhar olup uçacak. 9. ve 10. ayda pek evde değildim. Bu yüzden oturup kendime bakım yapma ve ya uğraşma gibi bir durumum olmadı. Bu yüzden biraz az ürün kullanabildim. Bu bitirdiğim ürünler;


Arko nem Günlük Bakım Soft touch Krem:
Arko markasının kremlerini seviyorum. Cilt tipime uygunsa çok iyi geliyor. Nemlendirmesini, ciltte hemen emilmesine ve kokusuna bayılıyorum. Bu ürünü ne zaman aldım ya da nereden aldım hatırlamıyorum. Artık ne kadar uzun zaman kullanmamışsam unutmuşum. Sonunda bitmiş olması ve memnun kalmam yanıma kar kaldı.

Paradontax Ultra Temizlik Diş Macunu:
Paradontax'ın bu diş macunu bana fikri mühim tarafından gönderilmişti. Görüşlerimi burada yazmıştım. (Tık) Tek kelime ile muhteşemdi. Hem dişlerim istediğim beyazlığa kavuştu hemde diş eti sağlığım bir tık daha düzeldi. Paradontax'ın en çok minicik bir parça kullanılıp güzel bir etki vermesi hoşuma gitti. Ayrıca yine fikri mühimden 2. bir defa yazdığım yazı ile katıldığım çekilişinden tekrar deneme şansı kazanmıştım. Bu şekilde büyük tüpünü neredeyse 1 yıldır kullanıyorum. 1 tüpün bitmesi herhalde altı aya yakın bir zaman sürdü. Az kullanıma fazla etki alınca ekonomik açıdan da kazanç sağlamış oldum. Şimdi 2. defa kazandığımdan kalan minik tüpler var onlara başladım. Onlar bitince tekrar almayı planlıyorum.

DERMAPROF Anti - Akne Tonik:
Bu ürün hakkında bir iki defa bloguma yazı girmiştim. (tık)
Cildime tam uygun olan bir ürün buldum ama bir daha alma şansım olmadı. O kadar bakındım göremedim. İnternet üzerinde satışı var ama internetten de almak istemiyorum. Böylece kaldı, gitti. Fakat çok fazla sivilcem vardı. Geçirdiğim sağlık sorunlarından sonra cildim çok bozulmuştu. Bu ürün ve losyonunu düzenli kullanarak çok azaltmıştım. Sivilce tedavisi için işe yarar bir ürün olduğunu düşünüyorum. Umarım tekrar alırım.

Banino Baby şampuan: 
Saçımı yaktığım için bir süre bebek şampuanı kullandığımı daha önceki yazılarımda belirtmiştim. O zamanlardan yarım kalmış bir sürü bebek şampuanı vardı. Onlardan biri de bu markanın şampuanıydı. Bu şampuanı sevdim ama saçlarımı birazcık sertleştirmişti. Yani muhakkak saç kremi kullanmak zorunda kalıyordum. Fakat kokusuna bayılmıştım. Parfümlü bir kokuya sahipti. Her ne kadar sert bir saç elde etsem de güzel koktuğu için vazgeçememiştim. Son bitimine yakın içine badem yağı koyarak kullandım. Badem yağı saçı yumuşattığı için daha sevimli hale gelmişti.

Johnson's Baby şampuan:
Johnson's Baby ürünlerini seviyorum ve çok memnunum. Geçmiş zamanda sadece şampuanını değil bir çok ürününü kullanmıştım ama ağırlık olarak şampuanını kullandım. Sadece saçıma değil makyaj temizlerken yüzüme ve makyaj fırçalarımı yıkarken de kullanıyordum. Kokusu tam bir bebek kokusuydu. Saçlarımı parlak ve yumuşacık yapıyordu. Elimde 2 adet normal şampuan kaldı onlar bitince kişisel ihtiyaç olarak belki alabilirim.

Beauty Face Akne Sabunu:
Yine daha evvel postlarımda bahsettiğim bir ürün bu ay bitenler içinde. (tık)
Aslında tam olarak bitmedi ama bayağı küçüldü bende bitenler listeme alma kararı aldım. Çünkü sanırım hepsini bitiremeyeceğim. Sivilceyi güzel kurutuyor ama kullandıktan sonra cildimde nem azaldı. Bu da sivilcenin başka yerden çıkmasına sebep oldu. Bende bu yüzden düzenli kullanmak yerine arada bir kullanmaya başladım. Lekelere ve kırışıklıklara iyi geldiği konusu doğru. Cildimdeki lekeleri açtı ama içten gelen sivilcem için pek işe yaramadı.

Sebamed Clear Face Care Gel:
Sebamed ürünleri çok pahalı ama bence verilen parayı hak ediyor. Bu jelde aknelerin sızısını aldı ve ürünle yıkadıktan sonra bir iki gün cildim yumuşacık, ışıl ışıldı. Ürün 10 mlik küçük bir ürün olduğu için akne kurutuyor mu emin değilim. Denk gelirseniz ürünü inceleyin. Ben pahalı olduğu için tekrar alamam ürünü.

Sebamed Anti-Hairloss Şampuan:
Saç dökülme karşıtı şampuanlar bende çok fazla işe yaramıyor hasta olduğum için. Yani Dünyanın en iyi saç dökülmeye karşı şampuanını bile kullansam işe yaramaz gibi geliyor. Başta dökülme azalıyormuş gibi oluyor ama düzenli kullandığım an hangi ürün olursa olsun özelliğini yitiriyor. Ondan bana karşı bu yönden bir numarası yok ürünün. Ama, saçımı ipek gibi, ışıl ışıl ve dolgun yaptığı gerçeğini değiştirmiyor. Belki normal dökülme yaşanan bir saçta dökülme konusunda azalma oluyordur. Bu ürünü sağlıklı bir insana sormak lazım.

Humic Sebum Düzenleyici Krem:
Humic'in saç yenileyici serumu haricinde tüm ürünlerini kullandım ve memnun kaldım. Fakat bu kremi bana hiç yaramadı. Bir kaç yıl arayla iki defa ürüne şans verdim. İlkinde tarihi geçti çöpe gitti. Çünkü akneye yatkın ciltler için olduğu halde benim cildimi kötü bir hale getirdi. Daha fazla sivilce ve kırmızı küçük lekelerin çıkmasına sebep oldu. İkinci bir defa kullanımımda ise; başta sivilce çıkarıyor sonra düzeltiyor mantığıyla gidip 1 hafta düzenli kullandım. Maalesef sivilce olmayan yerimde bile sivilce çıkardı. Bu yüzden benim cilt tipime uygun bir ürün değildi. Son kullanma tarihi 2021 gözüküyor ondan kıyamadım ve başka bir cilt tipine yarayacağını düşünerek başkasına vereceğim.

Heksoben Islak Mendil (Ağız ve Boğaz Enfeksiyonlarında Bahar Etkisi):
Bu ıslak mendili bir tanıdığım getirmişti. Hiç bir yerde görmediğim bu ürünün tam olarak ne etkisi olduğunu bilmiyorum. Ben normal ıslak mendil gibi kullandım. Ekstra bir mentollü koku da yoktu normal bir ıslak mendili gibi kokuyordu. Islaklığı güzeldi hemen kurumaması hoşuma gitmişti.

Moos Gliserinli ve Papatya Özlü Hassas Ciltler İçin Likid:
Moos ürünlerinden daha evvel yosun ve çay özlü temizleyici likidini kullanmıştım. Ürün olarak baktığım likid gayet güzeldi. Ta ki gliserinli ve papatya özlü tester likidini kullanana kadar. Kesinlikle bu çeşidi daha iyi ve cildime uygun olan bu çeşidi. Keşke tester değilde 200'mllik kutusunda olsaydı. 3 adet tester vardı elimde ve o kadar hoşuma gitti ki doyamadım. Şu an 51 liraymış belki ilerde alırım. 

Watsons Tencel Maske Arındırıcı Elma:
2017 Aralığın son haftası yılbaşı hediye alışverişi için Watsons'a gitmiştim. Kasiyer kız kartımda puan olduğunu ve bu puanı kullanmazsam yanacağını söylemişti. Ne kadar para olduğunu hatırlamıyorum ama bir iki ürün aldım ve 4-5 lira içinde kalmıştı. En uygunda bu maskelerdi bende hiç bir şey düşünmeden aldım. Sonra eve gelince buzdolabının gözüne koydum ve öylece kaldı. sivilcelerim çok artınca ekim ayı içerisinde nem bombası olsun diye yaptım. Hatta ilk yapıştan sonra içinde su kalmıştı maskeyi geri koyup o hafta içerisinde 2. bir defa yaptım. Yani 1 paketi 2 defa kullandım. Sanırım cildimin büyük bir neme ihtiyacı varmış ki çok etkili oldu. Kullandıktan sonra bir iki gün sürekli yüzüme dokunmak istedim.

Holika Holika Randevu öncesi Bakım maskesi:
Bu üründe bana yine bu yılın yılbaşı gecesi hediye olarak geldi. Yine ben buzdolabına attım bu maskeyi ve unuttum gitti. Hazır Tencel maskeyi kullanmışken bu maskeyi de kullanayım dedim. Açtığım ürün o kadar sıvı doluydu ki 4 defa bir paketi kullanma şansım oldu. Hissettiğim kadarıyla ürün cildi yumuşatıyor, parlatıyor ve makyajın altına sürdüğümüz nemlendirici krem gibi bir etki veriyor. Bu şekilde yapılan makyaj daha net ve sabit oluyor. Zaten yazılana göre makyaja hazırlanmakta kullanılan bir ürünmüş. Ürünü yüzümden çıkardıktan sonra kuruma aşamasında sanki yüzüne pudra sürmüşüm hissi verdi. Hiç pudrayı sürdükten sonra yüzünüze dokunduğunuz mu biliyorum ama o his vardı. Kullanıp üzerine makyaj yaptığımda temiz bir görünüm elde etmiştim. Bu yüzden de sevdim.




Yorum Gönder

0 Yorumlar