Can Kırıkları (Dizi)

Konu ve fragmanları incelediğimde beklediğim diziler arasında yerini almıştı bu dizi. Merakla ne zaman yayınlanacak diye düşünürken sonunda tarihi oldu ve bir başlangıç yapıldı. Benim ilk izlenimim diziye karşı olumluydu. Hatta gizemli ve merak uyandırıcı bir dizi olduğunu düşündüm. İlk bölüme göre bazı yerleri amatörce geldi (çekim, işleyiş vs.) ama çok önemli kısımlar değildi. İlk bölümün günahı olmayacağı için çokta önemsemedim.

Hande Doğandemir'in oyunculuğunu çok seviyorum. Fakat bu diziye yakışmayacağını düşünüyordum. İzledikten sonra anladım ki ön yargı kötü bir şeymiş. Resmen her sahnesinde ağzım açık izledim. Öyle güzel bir performans sergiledi ki bir kez daha kendini izleyiciye ispat etti. Ve dizi de erkekler olmasa yani sadece Funda Eryiğit ile ikisi olsa yine diziyi izlettirirlerdi.

Funda Eryiğit, diziye çok yakışmış. Zaten iyi bir oyuncuydu ama bu dizi ile birlikte bir başka oyuncu oldu gözümde. Hande Doğandemir gibi Funda Eryiğit'in performansı da müthişti. Öyle gerçekçi duyguya girmişti ki beni çok etkiledi. Oynadığı karaktere ayrı üzüldüm, Funda'nın duygu geçişlerine ayrı üzüldüm. Kesinlikle şuan ki konumunu sonuna kadar hak eden bir oyuncu.

Seçkin Özdemir'in son projelerinde yüzü hiç gülmedi. Şanssız oyuncular listesinde adı olduğu için insan bir endişelenmiyor değil. Oyunculuğu güzel, yüzü güzel yetenekli bir oyuncunun dizilerinin aniden bitmesine çok üzülüyorum. İnşallah bu sefer yüzü güler de dizi uzun uzun ekranlarda kalır. Seçkin'in hayat verdiği karakterini sevdim. Leyla yani Hande ile de çok yakışmışlardı. Kimyalarının uyması sahnelerine ayrı bir tat katmıştı. İlk bölüme göre de güzel bir performansı vardı. Seçkin'imizin yolu açık olsun bakalım.

Alican Yücesoy benim gözümde usta bir oyuncu. Her karakterle öyle güzel bütünleşiyor ki insan bir önceki karakterini hızla unutuyor. Kötü karakterlerin yakıştığı nadir oyunculardan olması da büyük avantaj Alican için. Size de aynı etkiyi yaratıyor mu bilmiyorum ama beni oyunuyla içine çeken bir oyuncu. Bu dizi de nefret edeceğim ama gizemli olduğundan merak edeceğim karakterlerden birine hayat verecek gibi duruyor.
 
Özgür Çevik'i dizi de polis diye bekliyordum ben ama Zeynep'in eşi ve savcı olarak karşımıza çıktı. İlk bölüme göre biraz arka planda kalmıştı. Acaba sonrasında nasıl diziye bir etkisi olacak merak ediyorum. Çok fazla sahnesi olmamasına rağmen başarılı bir giriş yaptığını düşündüm.

Ecem Özkaya Üstündağ'ı bu dizi de beklemiyordum. Karakteri biraz sinmiş bir karakter gibi dursa da sonrasında kadın dayanışması olacağını düşürdürdü bana. Performansı her zamanki gibiydi. Sessiz, sakin, mimiksiz...

Hazar Motan'ı hemen bir dizi de görmekten mutluluk duydum. Ara vermeden hemen bir projeye katılması, iyi oyuncuların arasında olması kariyeri için artı bir puan olarak ona döneceğini düşünüyorum. Şimdilik güzel bir karakter gibi duruyor, performansı da yüksekti. İnşallah daha fazla sahnesi olur ve bol bol izleriz.

Dizi, Trabzon'da başladığı için benden artı puan aldı. Çünkü ben bir Batı Karadenizli olarak Trabzonu ve Trabzonluları çok seviyorum. Bu yıl ki jeneriklere göre bu dizinin jeneriği süper olmuş. Birde dizinin müziklerine bayıldım. Her sahnesine uygun özenle seçilmişti bu da müziklerin ön plana çıkmasını sağlamıştı. Dizi 10 yıl içinde olan bir hikayeden başlayıp günümüzde devam eden bir hikayeden bahsediyor. Bu durumu göz önünde bulundurursak kurgusu güzel duruyordu ve başarılı buldum. Yalnız dolmuş sahnesinde aklıma Özgecan Aslan'ı getirdiler, bu durumdan çok gerildim ve yüreğim yandı. Bir mesaj verilmek istenmiş iyi hoş ama Özgecan'ın ailesinin ya da yakınlarının izlediğini baz alırsak büyük bir travmaya sebep olunmuş olabilir. Bu da bana göre rahatsız ediciydi. Bunun haricinde hiç bir sorun yoktu dizi akıcı ve güzel bir başlangıç yaptı. İlk bölüm olmasına rağmen çoğu sahne çok yüksekti, bu şekilde yapıldığı içinde hiç sıkılmadım. Ben diziyi çok sevdim, kesinlikle izlenmesi gereken dizilerden biri olduğunu düşünüyorum. Eğer bu güne diziniz yoksa muhakkak bir şans verin.
 
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
Dizi ilk bölümüyle reytinglerde yayın zamanı, 12. sırada, tekrarı ise 54. sırada tamamladı.
CAN KIRIKLARI


Tür: Aksiyon, Polisiye, Dram, Romantik
Senaryo: Gül Gürsoy, Gülsev Karagöz, Zafer Özer Çetinel
Yönetmen: Serkan Birinci
Yapım: NTC Medya
Yapımcı: Mehmet Yiğit Alp
Yapım yılı: 2018
Yayın günü: Pazartesi
Yayın saati: 20.00
Yayın kanalı: ATV
Başlangıç tarihi: 8 Ekim 2018

Konu:

Leyla ve Zeynep… Gençlik yıllarında yakın arkadaş olan iki genç kızın hayatları travmatik bir olay sonrası ayrılır. İkisi de kendi yoluna gider ve farklı şehirlerde polis olurlar. Yıllar sonra geçmişin yaralarının tekrar deşilmesine neden olan bir cinayet davasında yeniden bir araya gelirler! Artık bir komiser olan Leyla, kendisini ölüme terk eden Cihan'ı cezalandırmak için peşine düşer. Leyla'nın açtığı kutudan, artık mutlu bir ailesi olan Zeynep'in tecavüzcüsü de çıkmıştır! Üstelik yıllar sonra girdikleri yolda, geçmişlerinden haberi olmayan amirleri Aslan'ın gözleri hep Leyla ve Zeynep'in üzerinde olacaktır. Eski aşklar depreşir, eski defterler açılır, düşmanlıklar alevlenir. Sırlar ortaya saçılır.
Oyuncular:
Hande Doğandemir
Seçkin Özdemir
Funda Eryiğit
Alican Yücesoy
Özgür Çevik
Ecem Özkaya
Hazar Motan
Kemal Uçar
Ali İpin
Demir Karahan 

Yorum Gönder

8 Yorumlar

  1. Diziyi çok merak ediyordum ama reklam aralarıyla üç saatte izlemek istemediğim için dün kitap okudum, bugün internetten izlicem. :) Yorumun beni daha da meraklandırdı, akşam olsa da gidip izlesem... :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah beğenirsin, güzel kurgulanmıştı. bence izlemeye değer. :)

      Sil
  2. Yitip gitti güzelim dizi... büyük heves ve heyecanla izlediğim nadir dizilerdendi. Çok yazık çok... kıymet bilinmedi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sistem problemli maalesef. :(

      Sil
    2. Maalesef. Bu bir kore dizisi olsaydı da izlerdim versiyon aradım yoktu orjinal bir diziydi... Satın alınmış senaryolar daha çok ilgi görüyor ve hala ne yazık ki entrikalarla dolu zengin kız fakir oğlan, fakir kız zengin oğlan senaryosu tutuyor hala....

      Sil
    3. Yapılacak yok, sistemin kökten değişmesi lazım...

      Sil
  3. Kitabi var mi lutfen ya da senaryosunu yayinlayamaz misiniz lutfen cok merak ediyorummm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef hiç bir şeyi yok. Senarist nasıl hayal ederse öyle devam edecek dizi. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)