Yaz Sezonu İzlediğim Türk Dizileri (2018)

Bu yaz çok boş ve saçma bir yaz geçirdik dizi konusunda. Hem az dizi geldi hemde yaz sezonu başlayan diziler haksız yere kaldırıldı. Özellikle Darısı Başımıza dizinin reytingleri iyiyken pat diye bitirilmesi çok saçma gelmişti. Bu yüzden haliyle kendimi Kanal 7'deki Kore ve Hint dizilerine bir de filmlere verdim. Gerçi yoğun bir yaz geçirdim yazsam yalan olmaz. Türk dizi sektörü bir kaç yıldır çok garip. Böyle devam ederse dizler 3 bölümlük olacak gibi geliyor. Birde artık bir diziye başlamaya korkar oldum. Geçtiğimiz kış sezonu da bu yaz da beğenerek finaline kadar izlerim bu diziyi dediğim diziler bitti. Haliyle bu şekilde düşünmeye korkar oldum. Bakalım bu git gide garipleşen sisteme kim dur diyecek ya da sonu nereye varacak. Bence kanal yöneticileri ve yapımcılar bir araya gelip doğru bir yol çizmeliler. Bu şekilde izleyici ve set çalışanları (kamera arkası) çok mağdur oluyor.
Neyse çok fazla yazımı uzatmayıp izlediğim dizilere geçeyim.

Bu yaz dört adet dizi izleyebildim. Bu diziler;

Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

Pazartesi:
Ege'nin Hamsisi

Uraz için başlayıp tüm oyuncular ile keyifli bir pazartesi akşamı yaşadığım ilk dizi Ege'nin Hamsisi. Resmen pazartesi akşamının kurtarıcısı gibi geldi dizi. Hem kaliteli bir iş çıkarmışlar, hemde sıcacık aile ile izlenebilecek bir dizi yapmışlar. Tek tek ele aldığım zaman tüm oyuncular birer harikalar. 

Salı:
Erkenci Kuş

Süper başlayıp benim için sıkıcı hale gelen bir dizi. Git gide Kiralık Aşk işleyişine doğru gidiyor. İzlediğim bir diziyi tekrar izliyormuş hissi verdiği içinde sıkılıyorum. İnşallah yeni sezon başladığında ilk izlemeyi bırakacağım dizi bu dizi olacak. Salı günü zaten Ufak Tefek Cinayetler günü ve büyük ihtimal günü de değişecek. Bakalım sonu nasıl olacak ama Kiralık Aşk'la aynı giderse 30 - 35 bölüm anca diye düşünüyorum. O da  kemik izleyicisi  sadık kalıp bırakmazsa. 

Çarşamba:
Darısı Başımıza

Bu dizinin hakkı yenildi. Çok seviyordum ve konusu farklıydı. Yazık oldu.

Perşembe:
Meleklerin Aşkı

Son bir yılın en farklı komedi yaz dizisi Meleklerin Aşkı oldu. Normalde zengin yakışıklı ve biraz burnu büyük esas erkek, saf , fakir, başına bir iş geldiği için büyük binalarda çalışmak zorunda kalan mahalle kültürü ile büyümüş esas kız konulu diziler vardı. Bunda ise tam tersi yetimhanede büyümüş aile sevgisine aç saf bir adam ve evin zeki kızının hikayesi. Ben bu konuyu diğer konudan daha çok beğendim. Bu yüzden finaline kadar izleyebileceğim bir ''aile'' dizisi olduğunu düşünüyorum. 


Cuma:
İzlediğim bir dizi yoktu.

Cumartesi:
İzlediğim bir dizi yoktu.

Pazar:
İzlediğim bir dizi yoktu.

Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. çok nadir erkenci kuş dizisine bakıyorum bazende denk gelirse koca koca yalanlar dizisine.. başka da pek açtığım yok televizyonu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni sezonda bir iki dizi başlarsın bence iyi diziler başlıyor. :)

      Sil
  2. 4n1k da güzel.Çok önyargılı olan bana bile kendini sevdirdi.Bir şans vermeniz dileğiyle 🌸

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı cumaları izliyorum o dizi de çok sıkıcı ilerliyor. Yeni sezonda şansı nasıl olur bilmiyorum ama kemik izleyici sadık kalmazsa düşük reytinglere doğru gider gibi. Çok güçlü diziler geliyor karşısına. :)

      Sil
  3. Ben siyasete girmiycem ama gerçek şu ki
    Birkaç yıldır su anki hükümetin RTÜK ustundeki asiri kontrolcü tavırları dizi sektörünü etkiliyor cesur sahnelerin olmadığı Kore dizilerinin sürekli uyarlamasinin sebebi bu bir adini Feriha koydum aşkı memnu vardı olay oldu ama bu gidişle bir daha gelmeyecekler böyleleri çünkü orijinal senaryo özgür düşünce rahat kafa gerektirir bende internetten dizi izleyen tayfadanim neyazikki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siyasete girseydin zaten blogumda yayınlayamazdım. :)
      Anladım, bu yönden hiç düşünmemiştim. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)