Meleklerin Aşkı (Dizi)

Neredeyse sezon içi beğenmediğim diziler çıkmasa tüm dizileri beğeniyorum izleyici olarak iyi bir izlenim sahibi değilim diye düşüneceğim. Çünkü bu yaz geç ama hep güzel diziler başladı. Bunlardan biri de Meleklerin Aşkı oldu. Gerçi ben bu diziyi daha ilk fragmanından itibaren beğenmeye hazırdım. Çünkü o kadar eğlenceli ve samimi fragmanlar yayınladılar ki ara ara fragmanları izliyordum. Anlayacağınız üzere beklediğim dizinin sonunda başlaması ile yanılmadığımın farkına vardım. Bana göre bu dizi de diğer dizilere göre artılar çok ama önce dizinin oyuncuları hakkında bir iki cümle yazmak istiyorum.

Oya Başar'ı çok özlemişim. Normalde aynı karakteri tekrar eden oyunculardan hoşlanmıyorum ama Oya Başar öyle bir usta oyuncu ki hep aynı karakteri oynasa da kendini izlettiriyor. Son yıllarda dram dizisi hariç hepsinde cadı kaynana, cadı anne ama yufka yürekli anneyi oynadı. Bu karakterde onlardan biriydi ama bu sefer bir fark vardı o da başrol erkek.

Yani...

Berkay Hardal'dan bahsediyorum. şimdi Oya Başar ile ne alaka diyeceksiniz ama dizi de ben başrol kızdan çok Berkay'ı Oya Başar ile yakıştırdım. O kadar büyük bir uyum yakalamışlar ki ikisinin olduğu sahnelerde çok eğlendim. Keşke Oya Başar genç olsa da ikisi çift olsa bile diye düşündüm. Ve Berkay'ın bir önce ki projesini bilsem de ilk defa oyunculuğunu izleme şansı buldum. Ne kadar doğal ne kadar güzel bir oyunculuğu varmış bu oyuncunun. Biraz hızlı konuşsa da fazlasıyla ısındım oyunculuğuna.

Keza... 

Gülper Özdemir ile Berkay'ı da çift olarak yakıştırdım. (Sanırım çift olarak kafam çok karışık.) Bir güzel kız ve bir yakışıklı erkek fikri güzel olmuş. Zaten daha önce ki yazılarımdan hatırlarsanız Gülper Özdemir'in oyunculuğuna vurulduğumu yani çok beğendiğimi yazmıştım. Bu dizide de o güzel ses tonunu ve oyunculuk performansını izleyiciden esirgememiş. Resmen ekrandan gözlerimi doldurdu yazsam abartı olmaz. Seviyorum bu kızı biraz keşfedilse çok iyi yerlere geleceğine eminim. Hem kendini geliştirmekten vazgeçmiyor, hemde ekranda yıldız gibi parlıyor. İnşallah yapımcılar bu oyuncunun değerini bilirler.

Didem Balçın'ı bir önceki projesinde çok beğenmiş ve sevmiştim. Bu dizi ile daha çok ısındım ve sevdim. Performansı ilk bölüme göre çok yüksekti bu da usta olduğundan kaynaklı sanırım. Birde ilginç ama Toygan Avanoğlu ile ilk defa yakışan kadın oyuncu olarak görüyorum. O kadar uyumlu olmuşlar ki gerçek eş olsalar bu kadar uyumlu olurlardı. Büyük ihtimal bu ikili kamera arkasında çok eğleniyordur. Yoksa bu denli iyi bir kimya yakalamaları zor olurdu.

Toygan Avanoğlu'da Oya Başar gibi hep aynı karakteri canlandırıyor. Artık öyle oturmuş ki sanki kendini oynuyor gibi geldiğinden beni hiç rahatsız etmiyor. Toygan Avanoğlu işte... Komik, güler yüzlü, yetenekli ve komedi dizilerinin vazgeçilmezi.

Deniz Kaynak ve Arda Adil Görgen çocuk oyunculara bayıldım. Gerçek kardeş gibi fiziksel olarak çok benziyorlar. Dizinin en tatlı karakterleri olacaklarını düşünüyorum.

...Ve

Tatlı mı tatlı Ebrar Alya Demirbilek. Bu küçük kızı ALLAH nazarlardan korusun. O kadar cimcime, o kadar tatlı bir çocuk ki yanaklarını kemiresim geliyor. ALLAH uzun ömür, sağlık versin pek güzel bir çocuk. Oyunculuk konusunda çocuk yani sadece izliyorsun ve iç geçirip benim de böyle çocuğum olsa diyorsun.

Oyuncular bittiğine göre şimdi yukarı da bahsettiğim o artılara gelelim. Dizinin en büyük artısı başlayan diziler içerisinde konusu farklı olması olmuş. Yani bu dizi de karizmatik duvarları olan zengin ve yakışıklı adam ile saf, fakir kızın hikayesi değil saf ve yetim bir adamla orta halli zeki bir kızın hikayesi anlatılmış. Bence dizide ki en önemli nokta buydu. Diğer bir dikkatimi çeken konu ise borçla harçla alınmış bir villa da ayakkabılarını çıkarmaları oldu. Yani eve girerken ayakkabılarını çıkarıyorlardı. Bu da işleyişi kasmadan doğal olmasına sebep olmasına sebep olmuştu. Zaten bizim kültürümüzde eve ayakkabı ile girmek yok. Böyle bir algı yaratılmasını yıllardır anlamam. Sonuçta zenginde olsan evindesin, rahatlaman lazım , senin özel alanın ayakkabı saçma değil mi? Bir artıda senaristin tamamen doğal bir aile ilişkisini betimlemesi olmuştu. İzlerken -''Evet! Böyle Türk ailesi.'' deyip kendimizden bir şeyler bulmamıza sebep oluyordu. Bu yüzden yaz dizilerinin içerisinde en doğal dizi olarak bu diziyi seçiyorum. Dizinin benim için son artısı ise repliklerinin çok orijinal olması. Beni replikleri ile güldürebilen bir dizi yapılmışsa reytingleri ne olursa olsun tutmuş dizidir. Replikler yer yer değil genel olarak komikti. 2 cümle varsa biri muhakkak komikti ve güldürüyordu. Açıkçası dizi de Melek'in arkadaşları harici tüm oyuncuları sevdim, genel konu ve işleyişini sevdim. Çekim konusunda biraz havada kalan sahneler vardı geçişlerde ama olsun o da ilk bölümü anlatmak amacıyla yapılmış olduğunu düşündüm. Daha ne olsun. Tam bir orijinal yaz dizisi olmuş. Bizlere de izlemek düşer. Bence kaçırmayın şiddetle izlemenizi tavsiye ederim.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

Dizi ilk bölümüyle reytinglerde yayın zamanı, 1. sırada, tekrarı ise 3. sırada tamamladı.
MELEKLERİN AŞKI

Tür: Komedi, Romantik
Senaryo: Ersoy Güler
Yönetmen: Ersoy Güler
Yapım: Süreç Film
Yapımcı: Ali Gündoğdu
Yapım yılı: 2018
Yayın günü: Perşembe
Yayın saati: 20:00
Yayın kanalı: SHOW TV
Başlangıç tarihi: 5 Temmuz Perşembe
Konu:
Yağmur (Berkay Hardal) daha bebekken annesi tarafından huzurevine bırakılan, zeki, merhametli, sevgi dolu bir genç adam… Melek (Gülper Özdemir) ise inatçı, adaletli ve hayatını doğaya adamış bir genç kız. Bu iki kalbi birleştirecek olan kişi ise Melek’in annesi Rukiye’den (Oya Başar) başkası değil. Büyük kızı ve damadına kızıp huzurevine yerleşen ve Yağmur’u da öz oğlu gibi seven Rukiye, Melek ve Yağmur’u evlendirebilmek için türlü planlar yapar. Ama kaderin cilvesi Rukiye’nin işini kolaylaştırır. Çünkü Yağmur; huzurevine adeta bir melek gibi yetişen Melek’e daha ilk görüşte aşık olmuştur. Rukiye’nin huzurevinden ayrılmasıyla Çekilmez ailesinin de başkahramanı olan Yağmur, Melek’in eniştesi Necmettin’in (Toygan Avanoğlu) Melek’i zengin iş ortağı ile evlendirme hayallerine karşı savaşı kazanabilecek miydi? Yağmur ve Melek çevresinde dönen onca entrikaya rağmen bir araya gelecek mi, gelemeyecek mi, gelseler de mutlu olacaklar mı? Bu kaderin örülen ağlarında gizlidir.
Oyuncular: 
Oya Başar
Gülper Özdemir
Berkay Hardal
Didem Balçın
Toygan Avanoğlu
Serkan Kuru
Alihan Aracı
Rümeysa Arslan
Özlem Mahmutoğlu
Ebrar Alya Demirbilek
Deniz Kaynak
Arda Adil Görgen

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Aslında izlemeyecektim ama şu yorumdan sonra çok merak ettim. :D Akşam bakacağım.

    YanıtlaSil
  2. Bu dizi uyarlama mı yoksa orjinal mi merak ettim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bildiğim kadarıyla hayır uyarlama değil. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)