Kalbimin Sultanı (Dizi)

Yaz sezonunun beklediğim dizilerinden biri hiç bana fark ettirmeden başlayacaktı. Dün kanalların resmi sitesine bakarken fark ettim ve şaşırdım. Tüm dizilerin bayramdan sonraya kalacağını umuyordum. Yine de önce başlaması benim açımdan çok iyi oldu. En azından bloguma yazma şansım oldu. Bu dizi Türkiye'de daha önce hiç denenmemiş bir tür olmasıyla dikkat çekiyordu. Romantik Komedi türüne Türkiye gibi bir yerde tarihi türünü de ekleyerek yapmak büyük bir cesaret istiyordu. Çünkü olmayan bir şey anlatılmalıydı ve Türk izleyicisi bu konularda çok ciddi izleyecekti. Nitekim de öyle oldu. Hayali karakterlerin, hayali olayların olduğu diziyi bir padişah hayatı olarak algılayıp o ciddiyetle izleyip eleştiren çok seyirdi vardı.

''Yahu! Siz Osmanlı ile mi dalga geçiyorsunuz...'' diye başlayan cümleler çok vardı. Aslında toplumumuz için bu çok üzücü. ''Biz tarihimizi bilmiyoruz ve dizilerden öğreniyoruz.'' sözünün doğruluğunu bir kez daha gördüm. Neyse ki dizi genel olarak bilinçli seyirci tarafından sevildi. Bilinçli bir izleyici olduğumu düşünmüyorum ama benim de hoşuma gitti.

Özellikle Uzak Doğu dizilerinde tarihi, romantik komedi türünü çok seviyorum. Genelde onlar biraz da fantastik olaylar katıp işliyorlar ama izlerken çok eğleniyordum. Her seferinde de neden bizde böyle hayali uçuk olmayacak olaylar işlenmiyor yapılmıyor diye düşünürdüm. Hep sert, hüzün ve acımasız olduğumuz işleniyordu. Yabancı ülkelerde de dizilerimiz izlendiği için insanların gözünde farklı bir yer edinmesine sebep oluyordu. Bu yüzden bu dizi bizim Türk tarihimize ''hayali'' dahi olsa bir sempati beslemeye zemin olacağını düşünüyorum. Ondan dolayı başta yapımcılar olmak üzere oyuncular dahil tüm teknik ekibi tebrik ederim.

İlk bölüme göre bir kaç yerinde teknik hatalar vardı ama ilk bölümün günahı olmaz zamanla düzeltilir diye düşünüyorum. Zaten zemini komediye dayandığı için çok rahatsız etmiyordu. Fakat gelecek bölümlerde düzeltilirse daha iyi ve uzun ömürlü bir dizi olur. Dizinin jenerik kısmı ve müziklerine bayıldım. Kıyafet ve dekor konusunu kaliteli buldum. Yaz dizisine göre epeyce uğraşılmış ve emek verilmiş belli. Çekim açılarını sevdim ama bilgisayar ortamı olan mekanlardan hoşlanmadım. Zaten bahsettiğim hata da bu konuydu. Bunların haricinde beni rahatsız eden bir durum yoktu. Bilakis yönetmenlerin çekim stilinden hoşlandım.

Rus- Türk ortak yapımı olduğu için haliyle bir çok oyuncu Rus. Bunlardan biri de ana karakter dizideki ismi ile Anna yani Aleksandra Nikiforova'ydı. Bu dizi sayesinde yeni sempatik yabancı kadın oyuncumuzu da bulmuş olduk. Dil olarak zamanla gelişir ama şu an bile çok tatlı geldi. Ayrıca oyunculuğunu da sevdim.

Tabii birde kralımız, padişahımız Ali Ersan Duru var. Zaten gönlümüzün sultanıydı şimdi tam rolünü buldu. Ali Ersan Duru'nun oyunculuğunda bir çekicilik var. Ses tonu, mimikleri, duruşu, bakışları, bir sahnenin diyalog geçişlerinde ki beden dili çok farklı. Bu yüzden albesi olan bir oyuncu olduğunu düşünürüm hep. Bu diziye de çok yakışmış ve bu karakter için başkası düşünülemezdi.

Emel Çölgeçen'in ilk bölüme göre rolü çok az olsa da olduğu sahnelerde her zaman ki gibi oyunculuğunu yüksek tutmuş.

Tansel Öngel'in bu dizi de olması beni çok şaşırttı. Genelde romantik, komedi oyuncusu değilmiş gibi duruyor. Fakat performansını çok başarılı buldum. Karakteri çok uymuş, hatta biraz da karakterle bütünleşmiş olduğunu fark ettim.

Beste Kökdemir'in oyunculuğunu çok sevdiğim söylenemez. Bu dizi ile tabularım yıkılır mı bilemiyorum. Şu an için nötr izlemeyi tercih ediyorum. Yalnız güzel kadın, gerçekten çok güzel kadın.

Taner Rumeli, aklımda Karadenizli bir ailenin en büyük oğlu karakterinde kaldığı için biraz garipsedim. Sadi Celil Cengiz ile güzel ikili olmuşlar ama alışamadım biraz farklı geldi. Zamanla alışırım ama uzun sürecek gibi.

Sadi Celil Cengiz on numara bir oyuncu. Böyle dizilerde oynaması için yaratılmış. Çok fazla bir şey yazmama gerek yok, mükemmel.

Keza Bülent Seyran'da Sadi Celil Cengiz gibi bu roller için yaratılmış. Sadece bu iki oyuncu için bile dizi izlenir.

Açelya Devrim Yılhan dram dizilerine daha çok gidiyor. Komedi türünde biraz eğreti duruyor gibi geliyor. Sahnesi azdı bu yüzden tam olarak yorum yapamıyorum. Belki ilerleyen bölümlerde tabularımı yıkabilirim.

Itır Esen büyük değerlerimizden biri. Bu dizi ile dönmesine çok sevindim, özlemiştik. Umarım daha fazla sahnesi olur büyük ustanın.

Ben diziyi çok beğendim. Yaz dizilerimden ilkini bulduğumu düşünüyorum. Yanlış bilmiyorsam dizi Rusya ile aynı anda yayında olup toplamda 4 ülke de yayına başlayacaktı. Yolu açık olsun. Yaz dizisi arayışına geçtiyseniz sizlerde bu diziye bir şans verin derim. Tavsiyemdir, bence beğenirsiniz.


Dipnot:
Dizi Türk - Rus ortak yapımı bir dizidir.
1956 yapım The King and I Amerikan filminden uyarlama olduğu düşünülüyor.

Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.


Dizi ilk bölümüyle reytinglerde yayın zamanı, 30. sırada, tekrarı ise 42. sırada tamamladı.
Kalbimin Sultanı

Tür: Komedi, Romantik, Tarihi
Senaryo: Özlem İnci Hekimoğlu, Nil Güleç Ünsal
Yönetmen: Kerem Çakıroğlu, Eda Teksöz
Yapım: Maya Productions International
Yapımcı: Burhan Özkan
Yapım yılı: 2018
Yayın günü: Çarşamba
Yayın saati: 20:00
Yayın kanalı: STAR TV
Başlangıç tarihi: 13 Haziran Çarşamba
Konu:
Halkın arasına karışan Sultan Mahmut, Rus Büyükelçiliğinde öğretmenlik yapan Anna ile karşılaşır. Anna karşı kıyıya geçmek ister ve kayıkçı sandığı Sultan’ın kayığına biner.
İkilinin karşılaşması sonrasında Sultan, öğretmen olduğunu öğrendiği Anna’nın saraya gelerek çocuklarına ders vermesini ister. Anna bu süre zarfında haremde kalması gerektiğini öğrendiğinde, teklifi reddetmeye karar verdiyse de babasını korumak için saraya girmek zorunda kalır… Anna’nın saraya girmesi ise Hoşyar Sultan’ın hiç hoşuna gitmez. Genç bir Muallime’nin gelişi saraydaki tüm dengeleri değiştirecektir.
Oyuncular:
Ali Ersan Duru
Aleksandra Nikiforova
Emel Çölgeçen
Tansel Öngel
Beste Kökdemir
Tuncer Salman
Taner Rumeli
Bülent Seyran
Sadi Celil Cengiz
Açelya Devrim Yılhan
Itır Esen

Yorum Gönder

8 Yorumlar

  1. Ben ekranda silahlı adamlar ve asker,gerginlik dolu dizilerinden ziyade böyle farklı yapımlarında olması gerektiğini düşüyorum bu yönden kalbimin sultanı umarım tutar diyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba sevgili renklitirtil :) benim bir sorum olacaktı sana.. blog açmış kişilerin ınstagraminin aciklama kısmında diğerlerinden daha açık bir renkle (diğerleri siyah ise benim dediğim gri renkle) kişisel blog yazıyor. Ama bloglarinin linkini koymamislar. Sadece gri renkle kişisel blog yazıyor. Ben o kişilerin bloglarina kişisel blog yazan kısma tıklayarak ulaşmaya çalıştım ama tıklanmadı, nasıl ulaşırım bloglarina renklitirtil bir bilgin var mıdır bu konuda?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Instagramı da blog olarak görüyorlar. Yani kişisel blog yazıyorsa Instagram hesabından da bahsediyor olabilir. Kişilere DM atarak sorabilirsin bunu. :) Bu tür soruları sosyal hesaplarımdan ya da mail yoluyla sorabilirsiniz yorum kısmı yerine. Sosyal hesap linklerin sağ tarafta buton olarak var butonlara tıklayarak ulaşabilirsiniz. :)

      Sil
  3. Şey yorumum gitti mi acaba

    YanıtlaSil
  4. Merakla beklediğim dizilerden biriydi. Bana çaktırmadan başlamışlar yayına, hızla diziye yetişeceğim inşallah. :)

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)