Erkenci Kuş (Dizi)

Merakla beklediğim dizi sonunda başladığı için çok mutluyum. Çünkü Demet ve Can'ı çok seviyorum. Ne kadar her yaz aynı konulu dizileri izlesek de işleyiş farklı olunca ben çok seviyorum. Gerçi tüm Dünya'da romantik komedi bu şekilde yapılıyor bu da bir gerçek.

Demet Özdemir'in saçlarına bayıldım. Saçın kesim şekli o kadar yüzüne yakışmış ki ekrandan içeri elimi sokup yanaklarını sıkmak istedim. Birde gözle görülür şekilde oyunculuğunu geliştirmiş. Bir önce ki dizisinde biraz yapay mimikleri vardı. Fakat bu dizi de tamamen doğallaşmıştı. Kesinlikle çok yetenekli bir oyuncu ama biraz daha çalışması lazım tam oturması için.

Can Yaman müthiş bir oyuncu. Sanki bu tarz karakterler için yaratılmış gibi. Fakat artık hep aynı tarz olduğu için değişik karakterlerde de görmek isterim. Bu dizi de Can karakterini çok sevdim ama Can Yaman'ın vücudunu hiç sevmedim. Her karakterinde biraz daha kaslarını büyütüyor ve genişliyor. Bu şekilde giydiği kıyafetlerde kendine bir kaç beden büyük olmak zorunda kalıyor. Bu yüzden de giydiği kıyafetleri ve genişlemesini hiç sevmiyorum. Açıkçası güzel de durmuyor kıyafetleri. İzlerken sürekli kıyafetlerinin bol olmasına takılıyor gözlerim. Birde bu dizi de uzun saç ve sakal bırakmış daha çok fiziksel olarak gözüme gözüme geliyor. Yalnız şöyle böyle ama çok yakışıklı değil mi?

Öznur Serçeler hangi karakteri oynarsa oynasın hiç kendini bozmuyor. Sanki hep aynı karakterin devamını oynuyor gibi hissediyorum. Neden böyle hissediyorum bilmiyorum ama sanki kendini oynuyormuş gibi. Ekranda görmeyi sevdiğim bir oyuncu, diziye de çok yakışmış.

Özlem Tokaslan, sonunda kendini bulmuş gibi. Bin bir surat bir oyuncu olmasına rağmen bu karakter çok yakışmış. Benim gözümde usta bir oyuncu, dört dörtlük bir oyuncu. Ayrıca fazlasıyla zayıfladığı da gözümden kaçmadı. Ne güzel keşke bende zayıflasam.

Berat Yenilmez artık hangi karakteri oynarsa oynasın benim için pastaneci Sami. Kesinlikle alışamıyorum normal konuşmasına. Her an Trakyalı gibi konuşacakmış hissi yaratıyor bende. Bu karakteri nasıl zihnimden siler bilmiyorum ama bu konuda tek olduğumu düşünmüyorum. Bu dizi de bir babayı oynuyor ve çok yakışmış.

Birand Tunca'yı ilk defa izleme şansı buldum. Oyunculuğu çok doğal ve hoş. Oyunculuk yönünden daha çok sevebileceğimi düşündüğüm bir oyuncu. Dizi de fettan bir karakteri canlandırıyor, tip olarak bu karakteri çok yakıştırdım. Bakışlarında ki sinsiliği izleyiciye iyi hissettirdi. Umarım ilerleyen bölümlerde tatlı bir karakter olur, hep böyle fettan olmaz.

Sevcan Yaşar'ı karakter olarak da oyuncu olarak da hiç sevmedim. Oyunculuğunda bir şeyler havada kalmış gibiydi. Belki zamanla karakteri oturur ama fazla yapay geldi mimikleri, duruşu, bakışları.

Ceren Taşçı ve Cihan Ercan benim için çayla simit gibi, gülle dikeni gibi, etle tırnak gibi bir çift. İnşallah, umarım ikisini çift olarak yazar senarist. Acayip yakışıyorlar birbirlerine ve birlikte olan sahneleri acayip keyifli. Bireysel olarak da iyi oyuncular ama birlikte muazzam. 

Ve son olarak Tuğçe Kumral. Oynadığı karakterlerle üzerine öyle bir karakter yapıştı ki bu dizi de o yapışan karakteri siler diye bekliyorum. Ortalama bir oyunculuğu var ama üzerine çok şey koyacağını düşünüyorum. Bu arada tipi sinsi karakterleri kaldırmıyor bu oyuncuya artık kendini gösterebileceği roller verin.

Ben diziyi yaz dizisi gözüyle izledim ve çok beğendim. Yaz boyunca hatta sezonda devam ederse izleyeceğim bir dizi gibi görünüyor. Hem konu itibariyle, hem işleyiş itibariyle, hemde oyuncularından dolayı dizi beni kendine geçti. Demet Özdemir'in dizinin jenerik müziğini söylemesini çok sevdim. Jenerik kısmı çok eğlenceli olmuş ama Demet'in sesiyle bir başka olmuş. Demet ve Can'ın uyumunu çok sevdim. Bence başarılı bir iş olmuş. Eh! Bu şekilde başarılı bir işi tavsiye etmeden geçemem. Şiddetle tavsiye ederim, diziye muhakkak bir göz gezdirin.


Dipnot: Rich Man Poor Woman Japon dizisine benzetilmiş dizi. Sadece kızın hafızası yüzünden benzetilmiş yoksa ne konu, ne işleyiş olarak alakası  yok. 

Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

Dizi ilk bölümüyle reytinglerde yayın zamanı, 3. sırada, tekrarı ise 5. sırada tamamladı.
ERKENCİ KUŞ

Tür: Komedi, Romantik
Senaryo: Ayşe Kutlu Üner
Yönetmen: Çağrı Bayrak
Yapım: Gold Film
Yapımcı: Faruk Turgut
Yapım yılı: 2018
Yayın günü: Salı
Yayın saati: 20:00
Yayın kanalı: STAR TV
Başlangıç tarihi: 26 Haziran Salı
Konu:
Sanem sabahları birkaç saat babasının bakkalında çalıştıktan sonra bütün gününü hayal kurarak ve kitabı üzerinde çalışarak geçirmektedir ve hayatından son derece mutludur. Ta ki anne babası kendisine doğru düzgün bir iş bulmazsa evlenmek zorunda olduğunu söyleyene kadar! Sanem bunun üzerine mecburen ablasının iş yerinde çalışmaya başlar. Hayallerini süsleyen büyük aşkının kendisini orada beklediğinden habersizdir henüz, üstelik bilmeden Can'a ve şirkete kurulan bir tuzağın parçası olur... Yalanlar üzerine kurulan bir aşk olabilir mi? Ya Sanem? Nefret ettiği Can'a kalbini kaptırabilir mi?
Oyuncular:
Demet Özdemir
Can Yaman
Öznur Serçeler
Özlem Tokaslan
Berat Yenilmez
Birand Tunca
Sevcan Yaşar
Ceren Taşçı
Cihan Ercan
Tuğçe Kumral
Anıl Çelik
Sibel Şişman
Ali Yağcı
Tuan Tunalı

Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. İzlemedim ama vakit geçirmek için izlenebilir gibi görünüyor. Yaz dizisi sonuçta. Çok da beklentiyi yükseltmemek gerek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, tam yaz dizisi eğlenceli ve akıcı. :)

      Sil
  2. Bende çok beğendim diziyi, sonudna bir yaz dizisine kavuştuk. Bu sene dizi kıtlığı var yaz ekranında...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ama geliyor şükür ki her güne bir dizi olacak inşallah temmuz ayı içerisinde. :)

      Sil
  3. Ya dizinin son sahnesinde kalp krizi geçiriyordum sizce de çok romantik değil miydii *_*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ve aşırı tatlılar, çok yakışmışlar. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)