Yasak Elma (Dizi)

Dizinin gününü sevmesem de izlemeden kendimi alamadım. İlk fragmanlarını gördüğümde şans vermem gerektiğini düşünmüştüm. Entrikalarla dolu bu diziye şans verdiğim için pişman olmadım. Fakat çok klişe olması gözümden kaçmadı. Türk dizilerinin klasik tüm sahnelerini ve konularını küçük küçük almışlar gibi geldi. Oyuncu hayranların yanı sıra izleyici kitlesinin hangi kesimden olacağı hemen hemen belli. Dizi genel olarak akıcı olsa da Çok farklı bir konu beklediğim için sanırım beni çok çekmedi.

Oyunculara baktığımda; 
Şevval Sam tüm hanımefendiliği ile diziye bambaşka bir hava vermişti. Duruşu, oyunculuğu o kadar asil ki izleyiciyi cezbediyor. Bana göre bu diziyi yukarıya taşıyan Şevval Sam olmuştu.

Talat Bulut'un son oynadığı projelerde hiç kötü olduğu karakteri hatırlamıyorum. Bu dizi ile sanki kötü bir karakter olacakmış hissine kapıldım. Sanki dizinin kötü karakteri Talat Bulut'muş gibi geldi. Şevval Sam ile uyumları olmuştu ama böyle katı bir karakterle ilk dakikadan beni kendinden itti.

Onur Tuna sanırım kendi ses tonunu kullanmış. Bu yüzden oyunculuğunun yanı sıra kendi ses tonunu kullandığı için benden puanı yüksek oldu. Fakat bu karakterin yerine gözü kara cengaver karakterleri ona çok yakıştırıyorum. Zengin, detaycı ve mükemmeliyetçi bir karakter olması gözüme battı. Fakat performansı gayet yerindeydi.

Eda Ece'nin gözlerini sonuna kadar açarak oyunculuk sergilemesi oldum olası gözüme batıyor. Sanki gözlerini ön plana çıkarmaya çalışıyor gibi. Pörtlek dediğimiz göz yapısına sahip değil ama neden açarak oynuyor anlam veremiyorum. Belki bu karakterle düzelir diye düşündüm ama bunda da aça aça oynuyor. Haliyle izleyici olarak direk gözlerine odaklanıyorum ve oyunculuğunu göremiyorum. Bu yüzden iyi mi kötü mü emin değilim ama ortalamanın üstünde olduğunu düşünüyorum.

Sevda Erginci bana göre muazzam bir oyuncu. her oyunculuğunda bir tık daha öteye götürüyor gerçekçiliğini. Bu karakter de ona çok yakışmış ve Onur Tuna ile uyumlu olmuşlardı. İkilinin sahneleri iç ısıtan cinstendi. Hani oyunculuk yaptıklarını bilmesem gerçekten ikisi arasında bir şeyler var diyebilirim. Eğer dizi tutarsa bu çiftte favori çiftler arasına adını yazdırabilir bence.


Şafak Pekdemir'in ses tonu beni benden alıyor. O kadar orijinal bir ses sahip ki o konuştuğu zaman ALLAH ALLAH demeden kendimi alamıyorum. Aslanlar gibi ses tonuna bayılıyorum. Bu dizide karakterine yakışmamış ama o ses tonu bende ki tüm olumsuz görüşleri yok ediyor. Bence hak ettiği yerde olmayan yetenekli oyunculardan biri Şafak Pekdemir.

Son olarak Sinan Eroğlu'ndan bahsetmek istiyorum. Daha önceki dizisinde bir doktoru canlandırmıştı. 2016 yılından bu yana ekranlarda yoktu ve samimiyetimle yazıyorum, özlemişim. İnşallah çok sahnesi olur dizide.


Dizi yukarıda da yazdığım gibi klişe bir dizi. Fakat işleyişi ve kurgusu çok akıcı. İlk bölüme göre fazla akıcı hatta konu geçişleri fazla hızlıydı. Eğer entrika seviyorsanız bu dizi tam size göre. Eğer denk gelirseniz ve vaktiniz varsa bu diziyi izlemeyi ihmal etmeyin. 

Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır. 

Dizi ilk bölümüyle reytinglerde yayın zamanı, 9. sırada, tekrarı ise 27. sırada tamamladı.
YASAK ELMA

Tür: Entrika, Aile, Dram, Romantik
Senaryo: Melis Civelek, Zeynep Soyata
Yönetmen: Neslihan Yeşilyurt
Yapım: Med Yapım
Yapımcı: Fatih Aksoy
Yapım yılı: 2018
Yayın günü: Pazartesi
Yayın saati: 20:00
Yayın kanalı: FOX TV
Başlangıç tarihi: 19 Mart 2018
Konu: 
Zeynep (Sevda Erginci) ve Yıldız (Eda Ece) birbirine çok düşkün ama hayalleri birbirinden tamamen farklı olan iki kardeştirler. Yıldız’ın hayatı sosyetenin kraliçesi Ender Argun’la (Şevval Sam) tanışınca değişir. Ender, Yıldız’ı kocası Halit Argun’dan (Talat Bulut) kurtulmak için kullanmaya karar vermiş ve Yıldız’a hayatının teklifini sunmuştur.
Yıldız’ın hayatında bunlar olurken, Zeynep’in çalıştığı firma Alihan Taşdemir (Onur Tuna) tarafından satın alınır. Alihan son derece kibirli, ukala, zengin bir iş adamıdır. Zeynep ve Alihan’ın zıtlıkları kısa zamanda bir etkileşime dönüşür. Zeynep’in bilmediği şey ise Alihan’ın Halit’in ortağı ve ikinci karısının kardeşi olmasıdır. Yıldız’ın vereceği karar sadece kendini değil Zeynep’i de etkileyecektir.

Oyuncular: 
Talat Bulut
Şevval Sam
Onur Tuna
Eda Ece
Sevda Erginci
Şafak Pekdemir
Barış Aytaç
İrem Kahyaoğlu
Kıvanç Kasabalı
Nilgün Türksever
Sinan Eroğlu
İlber Kabaoğlu
Ayşegül Çınar
Tuğçe Koçak

Yorum Gönder

10 Yorumlar

  1. Entrika varsa bizim seyirci izler:)

    YanıtlaSil
  2. Eda Ece bence vasat bir oyuncu donuk bir yapısı var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gözlerini aça aça oynuyor birde. Sanki hep şaşırıyormuş gibi. :)

      Sil
  3. Reyting i biraz kotu gibi tutacagini dusunmuyorum ama neyse 😃.Bi dizi daha var aha buraya yaziyorum tutmicak fox un Bir Mucize Olsun 😒

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzleyip göreceğiz bakalım neler olacak. :)

      Sil
  4. Ben de fragmanlarda görünce konusunu merak edip izledim. Ama o eda mı işte kimse hiç oynayamıyor baydı yani :D ama yine de birkaç bölüm daha bakarım :D

    YanıtlaSil
  5. Biraz izledim ama konu ilgimi çekmedi oyuncular da kötü değil ama izleme isteği uyandıran yok tutmaz gibi geliyor ama hiç belli olmaz bakalım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimde çok çekmedi. Fakat tutacak gibi. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)