Yuvamdaki Düşman (Dizi)

Son zamanlarda fragmanları geldikçe merakla beklediğim dizilerden biri sonunda başladı. Fakat kendi için doğru benim için yanlış zamanla başladı. Bu dizinin de ilk bölümünü izleyemeyeceğim dediğim an da kanal açıldı ve kalabalık ortamda dahi olsa telefonumun not defterine not tutarak izleme şansını buldum. Tabii gece olup her uyuyunca da tazesiyle görüşlerimi yazmak istedim. Şimdi gecenin bu saatinde buradayım ve yazıyorum.

Dizi günümüz ile başlayıp 8 ay önceye ardından günümüzden 10 ay önceye gidip sonra tekrar 8 ay önceye dönerek konuya başladı. Yani dizi günümüzden 8 ay öncesini anlatıyor. Bu 8 ay içerisinde bayağı bir ortalık karışacak gibi hissettim. 8 aylık bu hikayede çok fazla gerilecekmişiz gibi geldi.

Çünkü Ece Çeşmioğlu'nun oyunculuğu çok gerçekçiydi. Yıllar içerisinde kendini çok geliştirdiği için şu an çok kusursuz bir performans gösterdiğini düşündüm. O keskin ve nefret dolu bakışlar, psikopat haller... Tam bir psikopat gibiydi ki karakterinde hayal dünyası içerisinde olduğu hissini verdi bana.

Yine kendisi gibi yüksek performansta olan Aslı Tandoğan vardı. Bölümün sonunda Aslı'nın oyunculuğunu çok özlediğimi fark ettim. O kadar çok ara verdi ki nerelerde kaldın Aslı demeden kendimi alamadım. Samimi ve gerçekçi oyunculuğundan bir şey kaybetmemişti. Şu an için en masum karaktere can veriyor gibi görünüyor. Yalnız Ece ile Aslı'nın kimyaları çok uymuştu. Karakter olarak çok yakışmışlardı.

Fakat Pamir Pekin ve donuk oyunculuğu hiç değişmedi. Hangi dizisinde olursa olsun, hangi karakteri oynarsa oynasın düz bir oyunculuğu var. Gülse bile o soğuk, donuk oyunculuğu bana geçiyor ama seviyorum. Ekranlarda görmek istediğim bir adam.

Pelin Öztekin'in oyunculuğunu hiç sevmiyorum. Kaç dizisi olduysa hep düz. Tiyatro kökenli ve ailesinden dolayı sahnede büyüdüğü halde hala düz, dümdüz. Kendini geliştirmediği içinde oyunculuğunu sevmiyorum. En başta oyun oynadığı belli oluyor. Mimikleriyle bakışıyla bunu yapamadığı içinde sevemiyorum. Kişilik olarak, magazinsel açıdan sempatik bulsam, sevsem de oyunculuk kısmında bir albenisi yok. Bu yüzden tek pot duran dizi de Pelin'di. Zamanla karaktere alıştıkça karakterle bütünleşir mi, bütünleşirse bu potluk gider mi bilemem ama şu an için düşüncelerim bu şekilde.

Son olarak, Nebahat Çehre'den bahsetmek istiyorum. Normalde usta oyuncular hakkında yazmaktan kaçınırım ama onun için bir iki cümle yazmak istiyorum. Nebahat Çehre'nin çok şuh bir ses tonu var. Fakat bunu oynadığı yapımlarda duyamıyoruz. Yıllardır aynı seslendirmenle birlikte yoluna devam ediyor ama izleyici ne zamana kadar dublaj olarak onun performansını izleyecek bilmiyorum. Öyle güzel bir sesi varken bunu kullanmaması çok üzücü. Zaten aynı karakteri oynuyor birde dublaj olunca hep -''Sen Bihter Ziyagil'sin aptallık etme'' diyecekmiş hissine kapıldım. Yalnız yaşı olmayan bir kadın olmadığından mıdır nedir asaletine asalet katmış hissini verdi bana.



Dizinin ilk bölümü başı güzel başlayıp ortalara doğru saçmalayıp sonlara doğru toparlamasıyla bitti. Özellikle bebek konusunda mantık hatası vardı ve sosyal medya takibime göre bunu herkes fark etti. Sahne erken doğumla başladı. Mantık olarak prematüre bir bebek doğması beklenirken hayli kilolu bir bebek karşımıza çıktı. Tabii ki çekim kısmında bazı kurallar var belli bir ayın altında bebek setlerde olmuyor ama en azından bebek varsa konu da erken doğum yerine normal doğum olabilirdi. Sanırım 6-7 aylıkta bir bebekti. Ayrıca göbek bağı yoktu ve bebeğin özellikle gözümüze sokarcasına göbek kısmının çekilmesi kısmı vardı. En azından göbek kısmına bir bant bir şey yapıştırılabilinirdi. Bu sahne gerçekten komik ve mantık hatalı saçma bir sahneydi. Sadece burada biraz gülümsedim onun harici dizi güzel bir başlangıç yaptı.

 Özellikle kaza sahne çok iyi çekilmişti. Bu yüzden de çok etkileyiciydi. Hikaye güzel kurgulanmıştı. İşleyiş yönünden ve diyalog kısmında dolu doluydu. Dizinin çekim rengi çok canlı renklerden seçilmişti. Bu birazcık gözümü yorsa da entrika kısmına uyuyor ve içine çekiyordu. Yalnız mekan kısmını beğenmedim. Seçilen mekanlar arkaplanda biraz sönük kalmıştı. Entrikanın döneceği ev çok güzeldi. Keşke benimde böyle evim olsa demedim desem yalan olur. Sonuç olarak reytingleri nasıl olur bilmiyorum ama entrika türünü sevenlerin arayıp da bulamadığı bir dizi olmuş tavsiye ederim. Ben sevdim ve takip edeceğim. Sizde vaktiniz varsa şans vermelisiniz.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır. 

Dizi, Beşikteki El (The Hand That Rocks The Cradle) ve Inconceivable (Bakıcı) filmine benzetilmektedir.
YUVAMDAKİ DÜŞMAN
Tür: Entrika, Dram, Aile
Senaryo: Rüya İşçileri
Yönetmen: Müge Uğurlar
Yapım: Düş Gezginleri
Yapımcı: Nilgün Sağyaşar
Yapım yılı: 2018
Yayın günü: Perşembe
Yayın saati: 20:00
Yayın kanalı: SHOW TV
Başlangıç tarihi: 25 Ocak 2018
Konu:
Yuvamdaki Düşman; çocukluğundan beri özendiği, hayallerini kurduğu ve uğruna her şeyi göze aldığı hayata ulaşmaya bir adım kala tüm elde ettiklerini kaybeden genç bir kadının ve bu kadının hayatını yeniden kurmak için gözünü diktiği varlıklı ve mutlu bir ailenin hikayesi. Genç kadın yeni bebek sahibi olmuş bu aileye bakıcı olarak girip gizli planını uygulamaya koyunca neler olacak?
Oyuncular:
Nebahat Çehre
Ece Çeşmioğlu
Pamir Pekin
Aslı Tandoğan
Pelin Öztekin
Hakan Dinçkol
Rıza Akın
Doğaç Yıldız
Cansu Türedi
Sultan Köroğlu Kılıç
Pelin Karahan 

Yorum Gönder

10 Yorumlar

  1. Ben dizinin adını duyar duymaz acikcasi sogumustum diziden:) bellidi gerilim olacagi ama son 3 yildir dizilere birsey oldu ne yayin kalitesi iyi ne de senaryolar kore yabanci dizi uyarlamalarinin ötesine gecemiyor.kaygisizlari ekmek teknesini yokluktan acmiyor degilim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı dizileri uyarlamalarından güzel oluyorlar çokta ön yargılı olmamak lazım. :)

      Sil
  2. Ece'yi çok severim ama ben hiç dizi izleyemeyirom ki :( ne yerli ne de yabancı maalesef. bu konuda çok kötüyüm.özellikle de bölüm süresini düşündükçe hemen uzaklaşıyorum ;) ama güzel duruyor ama izleyemiyorum yine de neyapalım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman Çin dizileri izle 30 dakika. :)
      İnşallah izlersin süresini düşünmeden dizileri. :)

      Sil
    2. Çinceye hiç alışamadım ama.bana dublajlı lazım onda da.Tayvan dizisi,Çin filmleri falan denedim olmadı maalesef.yine de ümidimi kaybetmiyorum, çok teşekkür ederim :)

      Sil
    3. Tüh üzüldüm. Yine de denersen Cambrian Period Çin dizisini öneririm belki seversin. :)

      Sil
    4. Umarım izleyebilirim :( konusunu okudun güzel ama başroldeki kızın karakteri nasıl acaba, dizilere devam edememde ilk sebep de ;) bu arada önerilerin için çok teşekkür ederim,iyi geceler dilerim :)

      Sil
    5. Umarım... İyi geceler dilerim. :)

      Sil
  3. Maalesef bitiyor ya

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)