Facebook Beni Delirtiyor - Facebook Sürekli Hesap Kapanma Sorunu

Tam 31. hesabımı kurtarmakla geçti bu haftam. Anlam veremediğim bir durumla karşı karşıyayım. Facebook profilimde paylaşımlarım çok net ve düzgündür. Hatta öyle ki herkese açık bir şekilde paylaşım yaparım. Fakat her seferinde güvenlik sorunu olduğu için kapatılıyor ya da direk siliniyor. Herhangi bir problem yaratacak spam sayılabilecek bir şey yapmıyorum. Hatta şu an ne yaptığım konusunda düşünce sürecine girdim. Kendimi sorguluyorum.

Sorun, daha evvelde vardı ama aylar sonra sahte hesap adı altında kapatılıyordu. Birilerinin şikayet ettiği kanısındaydım. Hatta bence bunu yapan bir topluluktu. Paranoyakça birilerinin bana taktığını düşünüyordum. En son orijinal ismimle açtığım ve blog hesabımda kişisel hesabıma çevirdiğim hesabım sahte isim olarak direk silindi.

Bu duruma anlam veremedim ve yeni bir hesap açtım. Dakikalar geçmeden o hesabımda kapandı sonra bir tane, sonra bir tane derken maksimum yarım saat dayanan bir hesap haline geldi. Her yöntemi denedim sonuç alamadım. Son çare en son açtığım hesabın e posta adresi ile mail attım Facebook'a. Hesabım onaylı bir şekilde özür dilenerek açıldı ama isim engeli olarak. 

Hadi neyse bu şekilde kullanırım diye düşündüm. Yani, isim ve ya soy isim bölümüne takılmadım. Tam 15 gün sonra onaylı hesabım güvenlik sebebiyle tekrar kilitlendi. ALLAH'ım dedim, sana geliyorum. Neyse bir arkadaşımın hesabını aldım açtım pat onu da kilitledi. Sinirlendim bıraktım hiç bir şey yapmadım. Bir süre sonra dns temizliği tarayıcı geçmişi silme ve modemi açıp kapama yöntemini yaptım. Sorun tuhaf şekilde devam ediyordu. 

O sırada aklımdan modemi sıfırlamak geçti. Eskiden wifi olmayan modemlerin o iğne ile resetlenen düğmesine basınca otomatik gelirdi. Bende öyle olduğunu düşünüp Wi-Fi'li olan modemi iğne ile resetledim. Sonuç olarak internet koptu ve ethernet ışığı söndü. Neyse kapadım açtım filan baktım olmayacak bilgisayarıma yöneldim. Her modemin sabit ipsi vardır sonu 1.1, 2.1 olur onu yazdım ve görüntülenmiyor yazısı çıktı. Kardeşimin bilgisayarından denedim hatta olayı telefondan denemeye kadar götürdüm hepsinde görüntülenmiyor yazısı çıkıyordu. Tabii ben tutuştum ve korktum. O an modemi bozdum diye düşündüm. 

N'apsam diye düşünürken çare bulamadım. Bilgisayardan cmd bölümüne kod yazıyorum ip bölümü yok gözüküyor. Bilgisayarın ağ bölümüne bakıyorum modem gözükmüyor ve ben o an iyice delirdim fıttırdım. Öğlen 13'den akşam 20.08'de kadar uğraş uğraş çözemedim. Sonra bir anda modeme laptopu yakınlaştırıp direk laptopa ethernet kablosunu bağlamak geldi. Hemen bağladım pat site açıldı. (Boşuna saatlerce uğraştım.) Neyse sıfırdan modemin kurulunu yaptım cmd bölümünden kod ile dns temizliği yaptım, dns ip değiştirdim, laptopta telefonda kaç tane tarayıcı varsa geçmişlerini sildim. Birde chrome yerine mozilla ile sıfırdan hesap aldım. Bir arkadaşımı ekledim bir baktım tanıyor olabileceğiniz kişilerde kendim. 

Hemen arkadaşlarıma haber verdim baktılar açık dediler hemen giriş yaptım. Şükürler olsun şimdi iyi. Fakat çok bozuldum. Şöyle ki hem onaylı hesabım kilitlendi, hem açıldığına dair bir mail almadım, hemde o kadar uğraştım. Arkadaşlarım ve ben bu duruma anlam veremedik. İsimim bu şekilde ama onaylı, onaylı ama kilitli, kilitli ama açık. Çok garip bir şeyler yaşıyorum ama anlamıyorum. Tüm yöntemleri yaptım telefonuma hard reset attım, bilgisayarımda virüs taramasına kadar her şeyi yaptım yok, bu durum düzelmedi. Şimdi diken üzerindeyim her an kapanır mı acaba diyorum. IP'den banlandığımı bile düşündüm artık. Son olarak internet sağlayıcımı aramayı planlıyorum. Yoksa bu olay IP'den banlanma, birinin özellikle spam atması durumunu geçti. 

Tamam güvenlik durumu yüzünden bunu yapıyorlar istismarlar filan var farkındayım ama işin de suyunu çıkarmışlar. İnternetten baktım kişinin 7-8 yıllık gerçek hesabını kapamışlar, biri bilmem kaç bin kişilik sahte hesap açmış hala kullanıyormuş. Bu nasıl bir politika, bu nasıl bir yol izleme çözemedim. İnşallah bu yıl içinde kendine çeki düzen verir. Yoksa Facebook böyle devam ederse benim gibi gerçek kullanıcılarını kendine küstürüp sahte hesaplarla bir başına kalacak. Kullanıcı kaybedecek.


Açılması için  Facebook'la şuralardan iletişim sağladım. Facebook Sorun Bildirme linki: TIKTIK ( sorunumu yazdıktan sonra mail adresimi yazdım ve bu mail adresine ait  hesabım dedim. Türkçe olarak yazdım sorunumu.)


info@facebook.com ve disabled@facebook.com hesaplarına (Facebookta kullandığım mail aracılığıyla mesaj attım ve sonuna bu maile ait hesap diye ekledim. İngilizce ya da Türkçe yazmak problem değil. Ben hem  İngilizce hemde Türkçe iki ayrı şekilde  göndermeyi tercih ettim. İngilizceniz yoksa Google Translate ile çevirebilirsiniz.)




Yorum Gönder

27 Yorumlar

  1. Facebook hesabını telefon ile onayla belki bot olarak yakalıyordur sahte isim yerine gerçek isim soyad kullan biri seninle uğraşıyor sadece olay bu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Telefonumdan telefon numaramla da üye oldum ( e posta kullanmadan) onu da direk sildi. Maalesef birinin uğraşması gibi değil bu durum. Bende başta öyle düşünmüştüm birileri yapıyor ya da yaptırıyor diye. İsim olarak şu an onaylı hesabım ama bu da kilitlendi. Sorun ne bilmiyorum ama çok tatsız bir mesele. :)

      Sil
  2. Ben de hesabım kapatılınca ammaaaan bununla mı uğraşacağım dedim ve kapattım Facebook'u
    Sadece blog yazılarımın linklerini paylaşmama rağmen uygunsuz içerik diyordu. Ben de algoritmalarını anlamış değilim. Anlamak da istemiyorum açıkçası.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende anlamadım nasıl bir sistem bunlar belli değil. Ben hiç bir şey yapmadım ama Blogger gruplarına blog linkimi koyuyordum şimdi ondan mı acaba diyorum spam sanmış olabilir.

      Sil
  3. Hocam bende 3.5 ay önce bir grupta açırı aktiftim öyleki aktiftim ki mark bana 1 hafta grup engeli bile vurdu bende hemen ardından 2tane yedek hesap açtım ama 1 hafta sonra 3 hesabım da 2 dakika da kapandı yılmadım yıkılmadım üstüne kimlik onaylı ve tel onaylı faceler açtım ama hepsi de tek tek maximum 3 günde kapanıyor ama şimdi açtığım gibi 1 kişiyi ekliyorm ama direk kapanıyor ve ya fotoğraf istiyor fotoğrafımı atıyorum ve tekrardan açıyorlar ama ardından yine kapatıyorlar nerden baksan 3.5 ayda 30-35 hesap açmışım.

    Kütüphanede orda burda hesaplarım açtım farklı isimlerle ve orijinal isimle reel isimle açtım ama kapanıyor çözümü bende bulamadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de öyleydi. Ben şey yaptım tüm tarayıcıların geçmiş bölümünü tamamen sildim. Ardından DNS temizleme var (Google'a yazınca çıkıyor) cmd bölümünden DNS temizliği yaptım. Sonra modemi kapattım 2 dakika bekleyip açtım. IP baktım değişmiş mi diye ilkinde değişmediği için modemi resetleyip tekrar kurdum. Sonra başkasına bana hesap alır mısın dedim aldırdım ve düzeldi ama 15 gün sonra işte kilitlendi. Ha bu arada Facebook'a mail attım ve postun sonuna linkini yine ekleyim senin için oraya Türkçe olarak yazdım sorunumu güzel bir dille. (https://www.facebook.com/help/contact/571927962827151?sf176914145=1)

      Sil
    2. 1 hafta önce son facem kapandı (bugün de yeni açtım kapandı) durmadan kimlik yoluyorum ve disabled'e meesajlar atıyorum ama cevap vermiyorlar şimdi tekrardan kimlik atacam bakayım nolacak diye ama tam 1 haftadır cevap vermiyorlar yani 1.kimliği yolladıktan sonra 1 kimlik daha istedi öğrenci, kredi kartı vb. bende sahte öğrenci kimliği yaptım yolladım ama cevap yok.

      Hocam senden ricam bana önerebileceğin neler varsa yazabilir misin en ufak detayını bile. Teşekkürler.

      Sil
    3. Gönderdiğin linke ulaşmak için giriş yapılmasını istedi sanki facebook hesabım varmış gibi.

      Sil
    4. Vallahi bildiklerim bunlar. Benden istememişti ilginç. Tiwitterın varsa Facebook onaylı hesabı var oradan paylaşım altına yaz belki çıkar. Ya da bir hesap aç üstte bahsettiğim şeyleri yapıp hemen linke tıkla ve sorunu bildir aklıma başka bir şey gelmiyor. (DNS Temizle, Tüm tarayıcıların geçmişini baştan sil, modemi kapat 2 dakika bekle ip değişmişse her zaman giriş yaptığın tarayıcı harici başka bir tarayıcıyla bu opera olur, mozilla olur fark etmez birinden hesap al)

      Sil
    5. Senin hesap açıldımı?

      Sil
    6. Yukarı da yazdım ya postta açıldı diye. Bu yaptıklarımdan sonra açtılar.

      Sil
    7. Peki ne zamandan beri açık ve istediğin kadar arkadaş ekliyebiliyor musun?
      Benim tek derdim gruplarımda istediğim kadar aktif olmak ve istediğim kadar ark eklemek max 100 kişi zaten.

      Sil
    8. Arkadaş eklemeyi denemedim. Fakat 1 grupta aktifim bir problem yaşamadım yine de yavaş hareket etmekte fayda var sorun arkadaş eklemekse zamana yay yani bir anda değil aralıklı olarak mesela günde 1 kişi ekle ve kabul ettikçe kişi ekle. Ya da onlara ulaşıp profil linkini at onlar eklesinler. Aynı devam edersen yine başına gelir değişen bir şey olmaz. Açarsan ya da açılırsa bu gün yaptığın hataları değiştirmen lazım.

      Sil
    9. Ya peki şimdi eskiden böyle değildi ben 2017'nin yazındaykende aynı sorunu yaşamıştım sonra 2 yıllık eski facemi kulandım olaylar bu sefer bundan sonra devam etti ama benim merak ettiğim bu sorun düzelecekmi yani aga şimdi 2-3 faceye kimlik ve tel dahi yolamıştım ama kapatmıştı ee bu nereye kadar sürecek ki facebook bir şey yapar mı sence ?

      Sil
    10. Bir arkadaşına yani başka bir evden hesap aç ya da açtır açma hemen o hesabı arkadaşın 2 gün giriş yapsın kendi ipsinden hatta bilgilerini filan düzenlesin hakkımda bölümünü eksiksiz doldursun sende bu arada benim dediklerimi yap gerekirse modemi resetle tekrar kur. Eğer açılmıyorsa açmayacaklar demektir sıfırdan başka ama orijinal hesabın olsun ve tekrar aynı hataları yapma. Başka çözüm yolu yok. :)

      Sil
    11. Tamam herşey için eyw . :) .

      Sil
    12. Rica ederim, inşallah yardımım dokunur sende düzeltirsin. :)

      Sil
  4. hatırlıyom senin evet hep oluyo yaaa. baksana benim de oldu ikinci kez. açmıcam bi süre bakalım. bence birileri yüzünden oluyodur yaaa. belki ne bileyim bizlerden rahatsız olan birileri vardır :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendi halimde herkese mesafeli bana bile gıcık olan varsa bir şey diyemem. Kim rahatsız oluyorsa umarım yaşamadan ölmez o halde. :)

      Sil
  5. Bu problemi şuanda ben de yaşıyorum . Facebook kullanmıyorum aslında . Hesabımı kapatmıştım ama kapattığım hesabım instagram hesabım ile bağlıydı . İnstagram hesabımda işletme hesabıydı . Tekrar kişisele döndürebilmek için yeniden facebook açtım. Açmışken bir de bloğa sayfa yapayım dedim . Hepsi tamam derken facebook benden bir fotoğrafımı istedi . Yüzüme bakacakmış . Güvenlik içinmiş . Ona göre hesabıma girebilcekmişim . Hala hesaba giremiyorum . Facebook umrumda değil de instagram da hata vermeye facebook gelene kadar instagramdan çık demeye başladı . Yaklaşık 9 bin takipçim var instagram hesabım bu facebook hesabı yüzünden silinirse napcam hiç bilmiyorum . Aşırı sinirlerim bozuldu . Altı üstü bir hesap açtım . Bu nedir bu kadar insanları nasıl madur edebilirler anlamış değilim ...Açtığım hesaba da bütün bilgilerimi eklemiştim . Gayet düzgün bir hesap olmuştu . Neye göre davranıyorlar fake muamelesi yapıyorlar anlayamadım . İnşallah bu sorunları çözerler ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin daha kötüymüş inşallah düzeltirler. Yukarı da yazının sonunda link bıraktım oraya bildirsene sorunu.

      Sil
    2. Kötü valla instagram giderse yıkılırım . 😂 Senin linke bi tık atayım inşallah düzelir . Teşekkür ediyorum. 😊🌸

      Sil
  6. Benim bildiğim kadarı ile bir hesap kapatılınca IP adresiniz de banlanıyor. Tekrar tekrar kapatılmasının sebebi bu olabilir bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. IP değişsende kapanıyor hatta başka birine hesap aldırsanda 2017 yazında politikasını değiştirdi Facebook. Çok eski orijinal hesapları bile kapatıyorlar. Ben her hesapta IP değiştirerek hesap aldım ve başkalarına aldırttım. Her şekilde kapandı. :)

      Sil
    2. eee şimdi bunların yaptığı şey binevi mantıksız yani ne yapalım biz face kulanmayacak mıyız?
      Hem bunun üzerine aşırı şikayetlik var düzeltmeleri gerek, Yani etrafta milyonlarca fake hesap varken reel hesapları kapatıyorlar.

      Sil
    3. Hata yaparsan evet kullanmayacaksın. Eğer her seferinde aynı hatayı yapıyorsan yakalanmış olabilirsin. Bu konuda sadece Facebook değil bizlerin suçu olmalı diye düşünüyorum ve kendimi sorguluyorum. Yani %50 onlarınsa %50 bizimdir muhakkak tek taraflı değildir. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)