Yağmurlu Bir Ankara

Sabah zor uyandım. Çünkü hava kapalıydı ve tüm kemiklerim birbirinin üstüne çıkmış gibi ağrıyordu. Annem uyan uyan diye diye öğlen 12'yi buldu. Uyumaktan ziyade yatağın içinde yavaş müzikler dinledim, sosyal medya da dolaştım, internet gazetesi okudum. Öğlen 12'yi buldurdum. Biraz daha yatağın içinde oyalansam üzerine öğle ezanı okunacaktı. Neyse kalktım kahvaltı filan derken saat 13 oldu. O sırada aklıma biraz şımarıklık yapmak geldi. Bloguma -''Keşke kar yağsa yiaaa, beyaz örtüyü özledim.'' gibi bir yazı yazmak geldi. Sanki kar çok severim de yapmacık yalandan yazı yazacaktım açıkçası. Hani bazen olur böyle sevmezsin ama istersin öyle bir anımdı. Bir sağa bir sola derken saat 14 oldu bende makinemi aldım mutfak camından gökyüzünü çekmeye başladım.

O sırada gözüme komşunun balkonunda minik kuş takıldı. Yağmurdan dolayı tüyleri ıslanmış küçük küçük titrek hareketlerle kendini temizliyordu. Ona bakarken bir anda ağaç dalınca cırıl cırıl öten kuşlar kulağıma ilişti. Buralarda ağaçları kestiler. Börtü böcek dahil çoğu canlının yuvası olan yeşilliği kaldırdılar. Bu yüzden apartmanın ön bahçelerinde bulunan bir iki ağaca bir sürü kuş sığınmaya çalışıyor. Onların da birbirine yakın durarak korunmaya çalıştığını fark ettim. Her neyse tam fotoğraf çekeceğim bu sefer aşağıdan patileri ve yine yağmurdan tüyleri ıslanmış ıslanmış pıtı pıtı yürüyen kediyi gördüm. Büyük bir ihtimal biraz gezinmiş belki karnını doyurmuş sığınağına doğru gidiyordu. İlk çektiğim fotoğrafı pek beğenmedim. Çünkü fotoğrafta görürseniz iki bina yakın olduğu için siyah şerit gibi çıktı ve yağmur damlası gelmiş lense tam çekerken. Bu yüzden 2. bir defa fotoğraflamak için balkona çıkmayı tercih ettim.

Tam balkonun kapısını açacağım kafamı bir kaldırdım sokağın çöp konteynerden takır tukur sesler geliyor, tam önünde  9- 10 yaşlarında iki çocukta bekliyordu. Hemen çocukları izlemek istedim. İzlerken aklımdan geçen -'' Hafta içi ama bu üç çocuk okula gitmek yerine çöp ile oynuyorlar şunları kızsam mı? oldu. Fakat sonra geniş açı ile baktığımda çocuklar oyun oynamıyor plastik ve karton topluyorlardı. O sırada öylece bakakaldım. bir şunların fotoğrafını çekeyim diye düşündüm ama sonra reşit olmadıklarını ve izin almadığım aklıma geldi. Çocukların ikisi bu işi yapan büyüklerin gelmesini gözetliyorlardı diğeri de çöp konteynerinden çıkarıp pazar arabasına koyuyordu. Hatta kamyonet ile bu işi yapan biri yanlarından geçti ve tedirgin bir şekilde devam et der gibi o küçücük elleriyle işaret yaptı. Sonra zaten hızla yine tedirgin şekilde gittiler. Hayat çok acımasız...


O an şöyle bir durdum -'' Zühal sen n'apıyorsun şu an!'' dedim. Hemen karşıya doğru bir fotoğraf çektim ve içeri girdim. Bu olayla birlikte tüm yazacağım yazı o şımarık düşünceler uçtu gitti. Sıcacık evimde sıcak çikolatamı tüketirken yazmayı düşündüğüm yazıyı yazmaktan vazgeçtim. Çünkü kar yağdığı zaman dışarıda yaşayan bitkiler dahil tüm canlılar, dışarıda çalışan ve çalışmak zorunda kalan tüm insanlar soğuk hava şartlarında daha zorlanacaklardı. Belki de evinde ısınmak için yakıtı olmayan aileler vardı bu benim dileğim nasıl bir küstahlık olurdu ki birde sıcacık evde oturup pişkin pişkin yazacaktım. Cidden bir an kendimi korkunç hissettim. Adalet, doğanın kanunu, ekonomik etkenler riv riv riv ... Bir sürü saçma sapan savunmak amaçlı kurulan cümlelerin temelinde ne kadar bencilleştiğimizi fark ettim. ALLAH sonumuzu hayretsin gün geçtikte etrafımız değiştiği gibi bizlerde değişiyoruz. Bir kaç yıl sonra ne olur bilmiyorum ama yaşam şartları mı desem artık yoksa günümüzün getirdiklerimi desem bilmiyorum duygusuzlaşmaya doğru bizde gidiyoruz. Her şeye duyar kasan ben bile düşünmeden artık düşünce yapımı tanıyamıyorum. Şu an kendimi içsel olarak çok korkunç hissediyorum.

Tek duam havalar soğuyor ALLAH dışarı da yaşamak zorunda kalan, çalışmak zorunda kalan tüm canlıların yar ve yardımcısı olsun. Rabbim tüm canlılara sıcak bir çatı, zorlamayacak bir yaşam nasip etsin. ALLAH hepimize hayırlı düşünceler, hayırlı bir yaşam versin. Biz tokken aç kalanı da halinden anlayan vicdanlı kullar olmayı nasip etsin.


Bu arada  balkonunuzun köşesine kuşlar için  bir kap su biraz  yem, kapınızın önüne de  bir kap su, bir kap  yiyecek bırakmayı unutmayın. 

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Allah bu havada dışarıd< olanlara yardım etsin inşallah

    YanıtlaSil
  2. Baya kaç gündür her yerim çamurlu olarak eve dönüyorum -_-

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)