Torku Miniki Çikolatalı Süt

Torku Miniki Çikolatalı Süt Tadım 

Torku'nun her ürününü severek tüketiyorum. Bu yüzden ne zaman abur cubur almak istersem markayı tercih ediyorum. Çünkü marka insan sağlığına zararlı olan maddeleri en aza indirerek satışa sunuyor. Fakat bu ürünü tat olarak benden geçse de içerik olarak benim için sınıfta kaldı. Nedenlerini yazmadan önce tadım hakkında bir iki cümle yazmak istiyorum.


Bu ürünü denemek isteme sebebim üzerinde Kalsiyum ve D vitamini damgasının olmasıydı. Ayrıca güvenilir gıda damgasını almış ürünlerden biriydi. Bu damgaları görür görmez aldım ve eve gelir gelmez denedim. İlk fırtta kakao tadını yoğun bir şekilde aldım ardından sütün tadını adım. Bazı markaların sütlerine göre daha hafif geldi. Fakat yarım yağlı süt olduğu için de lezzetliydi. Çok yoğun damakta uzun süre kalan bir tadı yoktu ama tadını genel olarak beğendim bence tüketilebilir bir tadı vardı.


Karton kutu içine girmiş ürünlerde ikinci dikkat ettiğim husus Tetra Pak ve UHT damgalarının olmasıydı. Üründe bu damgalar da mevcuttu. Buraya kadar ürün kalbime dokundu.


İnceleme kısmına gelince benim için sınıfta kalma sebebi burada başladı. Yan bölümünde bulunan değerlerde ilk dikkatimi çeken şeker kısmı oldu. 8,97 olarak besin değeri verilmişti. Ne kadar işlem görmemiş şeker kullanmıyoruz imajı verilse de içerikte bulunan şekerden hiç hoşlanmadım bunun yanında 0.28 tuz olması da ekstra hoşlanmama sebep oldu. 


Hemen içindekiler bölümüne bakmak istedim. Kıvam arttırıcı olarak selüloz, selüloz gam ve karra genan vardı. Helal kısmında GİMDES başkanı alttan alttan karragenan kullanılmasını işaret etse de çocuk ürününde olması beni üzdü. Bu madde, özellikle küçük yaştaki çocuklarda mide ve bağırsak iltihaplarına sebep oluyor. Avrupa Birliği ülkelerinde bebek mamaları ve küçük çocuk ürünlerinde kullanılması yasak. Yetişkin insanların bile tüketmesi önerilmiyor ki çocuk ürününde olması şaşırttı. Tabii ki her markanın çocuk sütlerinde içerik olarak var ama Torku diğer markalara göre insan sağlığına daha duyarlı olduğundan benim için daha farklı bir etki yarattı. 
Üründe tat olarak sevsem de içerikte rahatsız eden noktalar bu şekildeydi. Umarım Torku kıvam arttırıcı için farklı bir yol bulur. Çünkü güvendiğim, aylık alışverişimi marketinden yaptığım ve tüm ürünlerini gönül rahatlığıyla evime soktuğum bir marka. Son olarak ürünü sizlere yarı yarıya tavsiye ederim. Yani tüketmek sizlere kalmış. Eğer sizlerde denediyseniz yorum bırakarak denemek isteyenlere daha sağlıklı bir yol göstermiş olursunuz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar