Ufak Tefek Cinayetler (Dizi)

Dizi ilk etapta uyarlama ibaresi olmaması rağmen Devious Maids, Big little lies, The Feud, Pretty Little Liars gibi bir çok diziye çok benzetildi. Açıkçası ben Pretty Little Liars harici izlemedim o yüzden diğerlerini bilmem ama Pretty Little Liars dizisini kemik konu olarak andırıyordu. Sosyal medya'da tutmaz diyen küçük bir kesim olsa da dizi genel olarak izleyiciden tam not aldı.
Bana gelince;

Diziyi Türk dizilerine göre bir tık daha farklı buldum. İlginç ve gizemli olması merak etmeme sebep oldu. Fakat çok fazla beni içine çekmedi ve elektrik alamadım. Belki senaryo fazla Amerikanvari olduğu için böyle gelmiştir. Dizi, güzel kurgulanmıştı. Merve, Oya, Arzu ve Pelin karakterleri içerisinde Oya karakterini sevsem de oyuncu olarak hepsini çok severim. Bade İşçil'e izleyici olarak soguk olsam da bu dizi de ısınacağım gibi geldi. En azından ilk bölüme göre sinsirella tavırları hoşuma gitti. Gökçe Bahadır, Aslıhan Gürbüz ve Tülin Özer'e oldum olası bayılırım. Bu yüzden bu akşam gözlerim bayağı şenlendi.

Gökçe Bahadır yıllar geçtikçe daha bir güzelleşiyor daha bir farklı havaya bürünüyor. Yine rol aldığı dizilerde de garip bir şekilde her seferinde şaşırtıyor. Bu Gökçe mi, kendini mi geliştirmiş düşüncesi her dizisinde oluyor. Her seferinde oyunculuğunun üzerine kattığı için de saygı duyduğum oyuncular arasında yerini alıyor. Gökçe varsa o dizi güzeldir düşüncesini ortaya çıkarıyor.

Aslıhan Gürbüz'ü Azerbaycanlı bir gelin karakterini oynadığı günden bu yana ayrı bir severim. Hangi karakteri oynarsa oynasın benim için Cazibe'dir. Kötüyü bile oynasa bana sempatik gelen nadir kadın oyunculardan. Bu dizi de ki karakteri de çok fettan gibi geldi. Büyük ihtimal herkes nefret ederken ben bu karakteri çok seveceğim.

Tülin Özer'i genelde sempatik güleç yüzlü kadın karakterlerinde gördük ama sanki bu dizi de biraz kötü bir kadını oynayacak gibi hissediyorum. Oyunculuğu bana geçen bir oyuncu olduğu ekranda onu görmek beni mutlu etti. Kadın karakterlerin içinde en belirsiz olan karakter Tülin Özer'in karakteri bence. Her an ne yapacağı belli olmayan kadın tiplemesi... Fazlaca tehlikeli...

Bade İşçil en güzel zamanlarında özel hayatı ile kariyerine ara veren oyunculardan... O zamanlar devam etseydi bu gün ön planda olan oyuncularımızdan biri olabilirdi. Gerçi bu haliyle bile adından sıkça söz ettiriyor ama o zaman daha bir zirveye yakın olurdu. Bade İşçil'e zengin fettan kadın karakterleri çok yakışıyor. Fiziksel olarak harika olduğu için bu tür karakteri üzerine bir elbise gibi giyiyor. Dizide ki performansı oyunculuğunun kaldığı yerden devam ettiğinin sinyalini veriyordu.

Mert Fırat... Yakışıklı ve yetenekli adamları severim ama ne zaman onu görsem çocukluk arkadaşım aklıma geliyor. Çocukluk arkadaşımın yakın arkadaşlarından biri olduğu için bir ara çok fazla ikisinin fotoğrafını görüyordum oradan mimlendi galiba, şimdi ne zaman görsem direk arkadaşım gözümün önünde beliriyor. Bunun haricinde sevdiğim oyunculardan bir tanesi Mert Fırat. Farklı bir aurası var bu da oyunculuğuna yansıyor. Sanırım ilk defa bir projede baba karakterine can veriyormuş. Ben baba kız kimyasını sevdim ama Aslıhan Gürbüz'le pek uyumlu olmamışlardı. Mert Fırat fazla genç durmuştu yanına. Bade İşçil ile daha iyi olurlardı.

Keza Yıldıray Şahinler ve Tülin Özer'de uymamıştı. Aslıhan Gürbüz daha iyi olurdu Alyanak'ın yanına. Pardon Yıldıray Şahinler'in. Alyanak demişken ses tonu sizlere de garip geldi mi? Zihnime öyle bir yerleşmiş ki kısık ses tonu ilk bölümde çok garip geldi. Sanki başkası seslendiriyormuş gibi hissettim. Fakat oyunculuk harikuladeydi.

Ferit Aktuğ çok değişik bir adam. İsterse katili oynasın adam sanki mahallemizin genç delikanlısı, evimizin oğlu hissi veriyor. Neden böyle bilmiyorum ama sanki tanıdığım bir akrabam gibi. Duruşundan, mizacından galiba oldum olası bana tuhaf bir yakınlık gelir. Oyuncu olarak düz bir oyunculuğu var ama gerçeklik hissi veriyor. Yani seçtiği karakterler birbirine yakın. Bu diziye de uyumlu olmuş. Tek uyumlu bulduğum çiftte zaten Bade ve Ferit.

... Ve Selim Bayraktar. Bazen nefret edilen, bazen çok sevilen, bazen üstad olarak görülen usta oyuncu. Bir dizi de Selim Bayraktar varsa o dizinin kötü olma imkanı yüzde sıfır. Oyuncunun oyunculuğu o kadar renkli ki tüm oynadığı karakterlerde farklı bir his yaratıyor. Bunda tam olarak nasıl bir karakter çözemedim ama iyi bir adama benziyor. En azından haksızlığa uğramışın yanında olan ve haksızlığa uğramış bir karakter.

Diziyi genel olarak sevdim. Meriç Acemi (Çocuklar Duymasın Yasemin) yazıyor zaten onun kalemi her zaman çok iyiydi. Bu yüzden senaryo, üslup, diyaloglar akıcı geldi. Yönetmen koltuğunda Ali Bilgin var o da diğer dizilerden tanıdığım çekimlerini sevdiğim bir yönetmen. Cast çok iyi seçilmişti özellikle gençlik sahnelerini canlandıran genç oyuncular sanki ana oyuncuların gerçekten gençlikleriymiş gibiydiler. Eh! Daha ne olsun. Oyuncu var, konu var, yönetmen var, senarist var, kurgu var, işleyiş iyi on numara beş yıldız. Ben sevdim vaktiniz varsa diziye göz atmalısınız. Mutlaka seveceksinizdir.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır. 

Dizi ilk bölümüyle reytinglerde yayın zamanı, 8. sırada, tekrarı ise 19. sırada tamamladı.
Ufak Tefek Cinayetler 

Tür: Entrika, Dram, Gizem, Polisiye
Senaryo: Meriç Acemi
Yönetmen: Ali Bilgin / Deniz Yorulmazer
Yapım: Ay Yapım
Yapımcı: Kerem Çatay
Yapım yılı: 2017
Yayın günü: Salı
Yayın saati: 20:00
Yayın kanalı: STAR TV
Başlangıç tarihi: 24 Ekim 2017
Konu:
Merve, Oya, Arzu ve Pelin hesaplaşması başlıyor!
Dört birbirinden farklı kadın, dört ayrı güç izleyeceğimiz hikaye; Dr. Oya’nın Sarmaşık’a dönüşü ile başlıyor. Liseden beri arkadaş olan Merve, Oya, Arzu ve Pelin yeniden birleşiyorlar. Ama ne birleşmek! Aralarında cinayete varan bir hesaplaşma başlıyor.
Geçmiş bu güne yansıdıkça, toprağın altından eski kinler, hırslar çıkıyor ve sonuç felaket oluyor. Cinayet büro başkomiseri Kemal ve komiser yardımcısı Derya, sarmaşık vakasını çözmek için tanıklarla görüşüp, olayı anlamaya çalışıyorlar. Bakalım kadınların bu çetrefil dünyasını aydınlatabilecekler mi?
Oyuncular:
Gökçe Bahadır
Aslıhan Gürbüz
Bade İşçil
Tülin Özer
Mert Fırat
Selim Bayraktar
Ferit Aktuğ
Yıldıray Şahinler

Yorum Gönder

22 Yorumlar

  1. Ne güzel anlatmışsın dizi yorumlamalarını seviyorum.Ben de beğendim diziyi :) karakterler güzel oturmuş bakalım bizi neler bekliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim beğenmene. Umarım hep seversin postlarımı. :)

      Sil
  2. dizi biri ölerek mi başlıyor ama kim bilinmiyor?? big little lies'a bu kadar benziyor o dizideki kadınlar birbirini okuldan değil sosyal çevrelerinden tanıyorlar.. tam bir ortaya karışık olmuş anlaşılan bu dizi .-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kim belli değil daha. Sanırım ortaya karışık olmuş. :)

      Sil
  3. Siz amerikanvari bulmuşsunuz ama bir erkek olarak beğendim. Dizideki tüm kadınlar çok tehlikeli, bence oldukça gerçekçi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok diziyi bende beğendim o cümleden sonra neden beğendiğimi de yazdım ama beni başta hiç içine çekmedi. :)

      Sil
  4. Dün bende izledim. Farklı bir konu ve oyuncuları çok beğendim
    Özellkle Gökçe Bahadır yine harika bir oyınculuk sergiledi.
    Güzel yorumlama yapmışşsın canım.
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle Gökçe Bahadır harika bir oyuncu. Beğenmene sevindim ben teşekkür ederim. :)

      Sil
  5. Güzel yorum.aynen katiliyorum.Ah kalbim hint dizisinin yorumunu da bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılmana çok sevindim. Yarına ve ya ertesi güne onunda yorumu geliyor Türk dizileri üst üste başlayınca okuyucuyu boğmak istemedim. Yoksa yazısı tamam, sadece yayınlama kaldı. :)

      Sil
  6. annem izlemiş, ben de çukurun ilk bölümünü sevdim bakalım :) ateşböceğinin finalinde ağladım yaa :) şimdilik meryem, bizim hikaye, dolunay, kalp atışı kaldı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ateş Böceğinin finalini izlemedim benim hangi diziyi izlediğim belli değil sürekli yeni dizi geliyor tam olarak şu dizi diyemiyorum bu sezon. :)

      Sil
  7. PLL 'yi andırıyor gibi hakikaten

    YanıtlaSil
  8. Ortaya dikilen masum,kesinlikle hep iyi,zeki,güzel kız (örn:Oya), onun üstüne kurulan komplolarla izleyiciye ısındırma ve o masum kızcağıza sempati duyan dört bir yandan kokusunu almışcasına karıyı çocuğu bırakıp bu hanıma koşan beyefendiler olmazsa olmaz tabi :)

    YanıtlaSil
  9. Varya bisi diyimmi dizi accayip iyi hele kiyafetler takilar Olayyyy😍.ayrica oya ya da az uzulmuyor degilim bi yuzu gulmedi gitti 😔

    YanıtlaSil
  10. Bence dizi çok ilgi çekici ve başarılı bir dizi diziyi çok beğendim oyuncular birbirinden başarılı oyuncular ve bence konusu çok iyi 4 arkadaşın yıllar sonra görüşüp birbirinden hesap sormaları dizinin her şeyi çok iyi yönetmen, yapımcı,senarist hepsi çok iyi.Zaten yönetmeni ve senaristi tanıdığïm çok iyi insanlar Meriç Ali ve Ali Bilgin ikiside çok başarılar zaten Gökçe Bahadır ve Mert Fırat hemen hemen en iyi dizilerde rol almıs kişiler ve tabi diğer oyuncularda işlerinde çok başarılılar başarılarının devamını diliyorum reytingleri bol olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım istikrarlı şekilde gider reytingleri. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)