Pimpirella

Konuk Yazar // Kalbinden Piraye

Pimpirik ülkesinde Pimpirella adında çirkin bir kız yaşarmış. Çirkin dediysek çirkin diye addedilip sonra da birkaç rötuşta güzelleşenden değil, esas çirkin bir genç kızcağız.

Hayatı boyunca herkesleri kıskandıracak kadar sevileceğine inanmış bizim Pimpirella. Masal bu ya bir gün kızımızın en çok canının yandığı anlarda karşısına biri çıkmış. Hep ona dostluk edip hayatında en güvendiği insan olup çıkmış. 



Gel zaman git zaman Pimpirella’ya açılmış bu çocuk. Pimpirella hemen reddetmiş tabii. Hem canı çok yanıyormuş hem de geçmişte yaşayangillerdenmiş. Sen demiş çocuğa bana âşık değilsin, daha sonra başkasına âşık olacaksın ve bugün seni reddettiğim için bana dua edeceksin. Çocuk ne dese beğenirsiniz? Tamam, sana inanıyorum. İnanmak mı? Kendine bile inanmayana, yürekten inanan biri. Rüya mı bu yoksa hayal mi?

Hayatı boyunca korkaklıktan kurtulamamış Pimpirellamız hep cesur yürekli bir prensi hayal etmiş. Öyle ya çocuksa ona inanmış ve tamam demiş. Bu mesele burada kapanmış. Yaren olamayan bu iki insan, dosttan öte bir şey olmuşlar.

Kız ona hiç o gözle bakmamış. Belki de kendinden sakladığı, çeyiz sandığının yüzde doksanını oluşturan korkularının meydana çıkmasından ödü kopmuş. Kim bilir…

Yıllar yılları kovalamış, dostların da başından onca şey geçmiş. Sevgililer, arkadaşlar, aşkından geberdiği sanılan şahıslar vesaire. Ama o hep oradaymış. Belki de sevgili olsalar ve evet dese bir gün bitecekmiş ama o adım atılmadığı için sonsuza dek sürecek bir ilişki başlamış. Ve sizin de tahmin ettiğiniz üzere kız o adımı atmamış. Düşünmekten bile kaçmış. Yanlış insanlarla kıymetli zamanını öldürüp durmuş. Çok kırmış ve bir o kadar da kırılmış.

Tonlarca hata yığını altında bir gün gelmiş Pimpirella onunla görüşmüş. Tüm kapılarını kapattığı anda, bir de bakmış ki kalesi diye bir şey yokmuş. Kaldığı yer ha yıkıldı ha yıkılacak bir çadırmış. Kuyruğu dik tutmak lazım ya, ona âşık olduğunu kabullenmemek için uzun süredir yalnızım biri girince hayatıma etkilendim yalanını uydurmuş.

Bununla kalır mı sizce çirkinlerin en öndeki temsilcisi Pimpirella, haybeden bir kavga çıkarıp onu kendinden uzaklaştırmış. Şu kadınlar güzel olsun çirkin olsun karmakarışıklar vesselam. Erkekleri bırakın kadınlar bile birbirini anlayamıyor.

Ya da sadece Pimpirella kendini anlayamıyordur da kadınlara suç atıyordur. Aşk var mı yok mu ona inanamayan Pimpirellamız âşık olduğunu kabul etmez elbette.

Bir de artık aşka inanmayan biri varsa artık karşısında. Aşka inanmayan bir çocukla, aşka inansa da birinin kendisini sevdiğine inanmayan Pimpirella aşkı da tabii bizim kızın çabalarıyla başlamadan bitmiş.

Her zaman aşk hikâyesi mutlu bitecek değil ya. İşte bu da başlayamayan bir aşk hikâyesi. Ve size bir sır vereyim. Pimpirella şu anda çok mutlu. Manyak mı bu kız dediğinizi duyar gibiyim. Fakat manyak olsa da mutlu. Çünkü hayatında ilk kez doğru birine âşık. Kendisi kabul etmese de ona âşık. Adını koymaya ya da ilan etmeye ödü kopsa ve geç kalındığını bilse de hayatında ilk kez “doğru” birine âşık olduğu için mutlu.

Bazen insanların binlerce doğrusu olsa da bir yanlışı hayatını mahvetmeye yeter. İnşallah siz böyle yapmazsınız. Hoşça kalın.


renklitirtil'in yorumu:
Kalbinden Piraye arkadaşıma bu güzel yazısı için teşekkür ederim. Hikaye  güzel ve ilginçti.  Hep genelde mutlu aşk hikayelerini okuduğumuzdan bu değişik ve maalesef gerçekçi geldi. Umarım Pimpirella bir gün aşkına kavuşur. Blogumda yazı yazmak isteyen  veya  aşk hikayesini anlatmak isteyen  takipçilerim olursa 0606tatli@gmail.com adresinden ulaşabilirler. Blogger olmanız şart değil.

Yorum Gönder

13 Yorumlar

  1. Bu hikayeden çok güzel animasyon olurmuş :))

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel ama bütün aşk masalları mutlu bitsin masallarda mutlu olsun insanlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke güzel geçse tüm sonlar mutlu olsa ama hayat, şartlar acımasız... :)

      Sil
  3. o çirkinlikle çok sevgili gelmiş geçmiş, demek ki insanımız artık sadece yüz güzelliğine bakmıyor güzel:) ayrıca karşında olupta itmek neymiş canım, ha arkadaşlıklarına devam edecek olsalardı yine tamam ama yani hiç görüşmüyor, peeh çok gıcık oldum şu pimpirellaya; ama tabi bu söylediklerimden ne anlamak lazım, sadece kendi penceremden bakıp duygu dünyama göre konuşuyorum, pimpirella neler yaşadı ve hissetti ooppsss

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevgili gelmiş geçmiş demek abartı olur bence... Hikaye'den anladığım kadarıyla kırmak ve kırılmaktan korkuyor karakterimiz bu yüzden de aşkından vazgeçiyor. Yani bir nevi fedakarlık yapıyor ki o açıdan bakınca yaptığı müthiş geldi bana. Kim bilir neler yaşadı ne acıları var... ALLAH hiç birimize taşıyamayacağımız yükler vermesin. :)

      Sil
  4. Güzel hikayeymiş 'konuk yazar' Kalbinden Piraye.çok gerçekçiydi ve bu beni çok etkiledi :) son paragrafta da çok haklı ayrıca,İNŞALLAH.ayrıca karşılıksız ya da platonik de olsa doğru kişiye aşık olmak da güzel bence ;) hep böyle Güzel hikayeler yazman dileğiyle konuk yazar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum böyle güzel hikayeler bekliyoruz bu konuk yazardan ve başka konuk yazarlardan. :)

      Sil
    2. Evet evet bekliyoruz :) daha çok hikaye daha çok...

      Sil
  5. Pimpirella değişip pimpirik hallerinden kurtulunca kendini çok iyi hissetmiştir. Komik bazen de dram ama gerçek hallerimiz. Masallar içinde gerçekleri anlatmak her zaman kolay oluyor. Gökyüzünden düşen elmalardan biri de okurun bu durumda. Selamlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım kendini iyi hissetmiştir. Sanırım öyle oluyor. Evet gökyüzünden düşen elmanın biri de bize. :)

      Sil
  6. Arkadaşlar yorum yapan herkese teşekkür ederim. Şunu belirtmek için buraya girdim. Aslında hikâye hem gerçek hem de değil. Hem benim hem de değilim. :)
    Şöyle açıklayayım: Bazı kısımları gerçek fakat bazı kısımlarında değiştirmeye gittim zira Pimpirella'nın bir yakını girip bakarsa kafasında ışık yanabilir.
    İthaf edilenin hiç okumaması temennisiyle. Hoşça kalın.
    Kalbinden Piraye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hikayenin yazarı gelmiş bloguma çok sevindim, hoş geldin Kalbinden Piraye.

      Daha farklı hikayeler bekliyoruz senden. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)