Saray Milkman Tahinli Süt

Bir süredir Instagram'da yararlı bir kullanıcıyı takip ediyorum, aldığım ilaçlar da kabızlık yapıyor. O hesapta tahin, süt, toz tarçın karışımlı süt tarifi vardı. Aslında emziren annelerin göbek veya basende ki yağlarını yakmaları için bir karışımdı ama ben kabızlık için içmeye başladım. İşe de yarayınca devamını getirdim. Bu şekilde içerken geçenlerde Migros'da süt reyonlarına bakarken tahinli sütü gördüm. 



Zaten severek içtiğim bir süt olduğu için hemen denemem gerektiğini düşündüm ve aldım. Fiyatı diğer sütler gibiydi. 3.95 gibi bir fiyat ödeyerek marketten çıktım. Hemen eve gelir gelmez denemek istedim. En başta kapağı açınca koklamak istedim. Hani bizde o vardır tadına bakmadan bir koklarız sanki kokuya göre tadı güzel olacak gibi bende öyle yaptım. Mis gibi süt, mis gibi tahin kokuyordu. Benim gibi tahini seviyorsanız kokusu sizi başta mest edecektir.


Daha sonra bardağa koyduğumda koyu bir kıvamda olduğunu fark ettim. Bu büyük bir ihtimal tahinin verdiği bir koyuluk vardı. İlk tattığım da o tatlımsı tat beni benden aldı. Sanki çikolatalı bir süt gibi de, tahinli bir süt gibi de böyle değişik geldi. Kimin aklına tahinli süt çıkarmak geldiyse tebrik ederim. Lezzetli farklı bir tat ortaya çıkarmışlar helal olsun. Sanırım 2016'dan bu yana satılıyormuş ama ben yeni fark ettim bu da benim kaybım olsun. 


Ürünün tek dezavantajı sadece Migros'da satılması ve küçük tek içimlik boylarının olmaması. Yani 1 litre yerine 200 ml gibi boyları olsa çok hoş olur gibi geldi. Şahsen ben çantamda her an içebilecek bir tahinli sütüm olmasını isterdim. Ya da küçük çocukları olan aileler çocuklarının beslenme çantalarına tahinden vitamin alsın diye koyabilirlerdi diye düşünüyorum. Bu arada neden sadece Migros'da onu da çözebilmiş değilim. Bu yüzden ileri ki zamanlarda tüm marketlerde görmek dileğiyle. Ürün benden tam not aldı. Damak tadınıza uyarsa tavsiye ederim. Artık ne zaman yolum düşse Migros'a almak istiyorum.

Dipnotlar: 
Ürünün kartonu Tetra Pak damgalı. UHT tekniği ile üretilmiş. Sıcak ve soğuk olarak tüketilebiliyor. Ürün açıldıktan sonra en fazla 2 gün içerisinde tüketebiliyorsunuz. 

İçindekiler:  Yarım yağlı inek sütü, şeker, tahin (%10)  Kıvam arttırıcı(Karragenan)
Alerjen uyarısı:  Laktoz, susam tohumu ve susam ürünleri içerir.
Menşei: Türkiye/Karaman 

Peki benim haricimde bu ürünü deneyen birileri var mı? 
Varsa siz neler düşünüyorsunuz merak ediyorum yazarsanız bana sevinirim. 

Yorum Gönder

16 Yorumlar

  1. Merhaba; merak ettim doğrusu.Paylaşım için teşekkür ediyorum.Küçük paketlerde olsa daha iyi olurdu.Bende bloguma beklerim.Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En kısa sürede uğrayacağım. Evet küçük paket işi olsa iyi olur zaten tüketim tarihi açıldıktan sonra 2 gün birde 1 litre olunca insanlar tüketemeyebilirler. :)

      Sil
  2. aaaa alayıım tahin severiim bugünlerde ben de süte tarçın koyup içiyorum faydalıymıış :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok faydalı sadece tarçın değil bir tatlı kaşığı kadar tahin de koyarsan lezzetli oluyor. :)

      Sil
  3. Daha önce ne gördüm ne de içtim. Yenilikçi bir yaklaşım olmuş. Merak ettim doğrusu :)

    YanıtlaSil
  4. Çok seviyorum böyle ürün deneyim yazısı okumayı.
    Tahini çok severim, sanki bu sütü de severim gibi geldi. Teşekkürler paylaşımın için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah seversin benim çok hoşuma gitti. :)

      Sil
  5. ben de merak ettim bu sütü :) tahin çok sevmem ama canım çekti sanki

    YanıtlaSil
  6. İçeriği çok karışık değilmiş ama yine de şu kıvam artırıcıları araştırmak lazım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Helal olarak gözüktüğünü okumuştum bir yosun olarak geçiyor. Yalnız tam araştırmadım üstünden baktım şöyle. O yüzden yazdığın gibi derinlemesine bakmalıyız. :)

      Sil
  7. Tahin güzeldirr,severim.Büyük ihtimalle bu sütü de severim.Küçük pakette olsa daha güzel olurmuş denemek adına, beğenirsek de 2 litrelik olanı alırdık aslında :) Siz anlatınca merak ettim, en iyisi ben migrosa gidince süt reyonuna uğrayayım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef küçük üretiminin olmaması çok büyük dezavantaj. Yorumunu bekliyorum. :)

      Sil
  8. Yarın (23 kasım 2017) A101 marketlerine aktüel ürün olarak 200 mllik kutuları geliyor. Fiyatı 0,85 TL. Bilginiz olsun ;)

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)