2016 Begendigim Çin Dizileri Top 10

Kore dizileri yaptıysam diğer Asya'da yapmalıyım diye düşünüyorum. Çünkü iki yıldır özellikle bu yıl Tayvan, Tayland ve Çin dizilerine çok düştüm. Hala çoğunluğun nasıl keşfetmediğini çözemedim. Aslında Kore dizilerinden daha güzel ve kendini tekrar etmiyor dizileri ama bir türlü çözemedim. İlk önce tavsiye Çin tavsiye dizisi postumda yazdıklarımı tekrar yazmak isterim. Çin dizileri ve Mandarin yani Çince için büyük ön yargı var. Tayvan dizisi izleyip nasıl Çin dizisinde dili yadırgıyorlar anlamıyorum. İki ülkede aynı dili konuşuyor dizileri neredeyse aynı ama Çin olunca garip bir şekilde konuda eleştiriliyor. Öncelikle ön yargılarınızı bir kenara bırakıp izlemelisiniz. Yoksa böyle güzel dizileri keşfetmeniz çok çok zor olur. Şimdiye kadar önerdiğim ya da zoraki izlettiğim insanlardan hep olumlu cümleler okudum. Umarım şans verip de izlerseniz sizlerden de olumlu yorumlar okuyabilirim. 


İşte Top 10 listem;

1. Fifteen Years of Waiting for Migratory Birds (2016)
2. My Sunshine (2015)
3. Love 020 (2016)
4. My Amazing Boyfriend (2016)
5. Far Away Love (2016)
6. My Little Princess (2016)
7. Love Me, If You Dare (2015)
8. Stay With Me (2016)
9. When a Snail Falls in Love (2016)
10. Whirlwind Girl 2 (2016)



Bu yıl listemde olan iki dizi benim için daha özel oldu. Top 10 listemde var ama onları ayrı tutmak istiyorum ayrıca uzun uzun yazmak istiyorum. 

1. Fifteen Years of Waiting for Migratory Birds
Bu dizi benim kalbime çok dokundu. Zaten kitap uyarlaması olan dizi acayip şekilde oyuncuları tarafından bana farklı hisler geçirdi. Dizinin repliklerine doyamadım. Her repliği uyarlanan romanından bir parçaymış gibi hissettim. Konusu zaten güçlü olan dizinin birde işleyişi güçlü olunca benim için vazgeçilmez ve ölmeden önce izlenmesi gereken diziler arasında yerini aldı. Melodram tarzda devam eden dizi de zaman zaman güldüğüm yerlerde oldu. O yıllarca sürecek imkansız aşkta kah gülecek, kah ağlayacak, kah içiniz kıpır kıpır , kah sinirden  saçınızı başınızı yolacaksınız. Tüm duyguları içinde barındıran bu diziyi vaktiniz varsa  muhakkak izlemelisiniz.

2. My Sunshine

Biri bana diziyi tanımla dese ''Şiir gibi dizi.'' diye tanımlardım. Repliklerinden hoşlandığım ikinci dizi oldu geçen yıl benim için. Bu dizi de yine bir kitap uyarlaması. Fakat bu dizi de öyle bir aşk vardı ki Wallace Chung ve Tiffany Tang'ın gerçek hayatlarında da sevgili olduklarını sanırdınız. Bilmiyorum oyuncuların kimyasının uygun olmasından mı yoksa karakterlerin çok iyi yazılmasından mı emin değilim izleyici olarak bana bu hissi çok derinden geçirdiler. Keşke birlikte olsalar diyebileceğim nadir başrollerden biri oldu. Boyu boyuna huyu huyuna uygun favori çiftlerimden biri haline geldiler. İnanılmaz derece iki iyi oyuncuyu bu karakterler için doğru seçmişlerdi. Bu iki oyuncu harici başka birini bir karakterlerde düşünemediğim için dizini filmini izlemeye bir türlü cesaret edemedim. Bana göre büyüleyici bir aşk vardı ve bunu bana geçiren iki oyuncu harici başka oyuncuları bu karakterlerde görmek istemedim. Dizi hayret verici şekilde enteresan bir işleyişe sahipti. Aslında olacak şeyleri az çok kestirebiliyorsunuz ama o kadar detaylı anlatılmıştı ki sahnelerde ters köşe olabiliyordunuz. Vaktinizi boş verin vaktiniz olmasa bile bir zaman yaratın ve kesin bu diziyi izleyin.

Uyarı: 
Benim fikrimi alarak aynı düzende öneri açan arkadaşlar neden kendi stilinizi yaratma geregi duymuyorsunuz üste bir iki cümle yazıp alta afişleri sıralamayı geçtim birde yüzlü yüzlü afişleri de bu post içinden alıyorsunuz.Ben bir afiş için bile en az yarım saat aradım afişlerin arasında seçim yaptım..Bu fikir için bile günlerce uğraştım diğer bloglara göre farklı olsun diye düşündüm fakat siz ne yapıyorsunuz hazır fikir hazır post var nasıl olsa deyip benim günlerce uğraştığım emegimi yarım saatte blogunuza açıyorsunuz.Bu biraz ayıp olmuyor mu? Birazcık özgün bir blog olmaya çalışın kendi fikrinizi tarzınızı yaratın ki okuyucunuzda fark yaratın.





Benim blogumdan aldıgınız herhangi bir fikri herhangi bir afişi herhangi bir düzeni blogunuzda izinsiz kullanıyorsanız hakkım haram olsun. 




Taklitler aslını yaratırmış derler ama ben taklit istemiyorum.Çünkü bu blog benim sizin kopyala yapıştır bloglarınız gibi olsun istemiyorum.Sizin için eğlence ya da iş olan bu blog alemi benim için bir yaşam tarzı ve siz her dakika benim yaşam tarzıma tecavüz ediyorsunuz.



Ha birde benden size bir iyilik daha; bu şekilde post açan arkadaşlar size geçmiş olsun.Zaten en büyük cezayı size Google verecektir.Hep benimle uğraşacak değil ya biraz da Google sizle uğraşsın.Emin olun Google salak değil hemde hiç değil.Lafın kısası ayvayı zaten yemişiniz benim ahıma baştan gerek kalmamış..

Yorum Gönder

19 Yorumlar

  1. Uyarıdan sonraki bölümler harika 😂😂😂(postan daha uzun nerdeyse😄)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, düşün artık ne kadar usanmışsam. O uyarı tüm tavsiye yazılarımda mevcut. Sadece kopyala yapıştır yapıyorum. :D

      Sil
  2. Birkaç Tayvan film ve dizisi izledim.Başlarda garip geliyordu Çince. Aaaaa ooooo şşşş diyip duruyorlar gibiydi. Ama şimdi koreceden daha sevimli geliyor. Alıştım ve sevdim. Özellikle Tayvan 'ı görebileceğim tatlış dizi film arıyorum ;) love myself or you çok güzel mesela ama çeviri tamamlanmamış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet herkesin ilk söylediği şey bu ama alışınca müptelası oluyor insan. O dizinin çevirisi gelmeyecek çevirmenine sordum o yüzden bekleme. Tayvan dizilerinin tavsiyesini yapmıştım sağ tarafta sidebar bölümümde Haftanın Enleri'nde gözüküyor postum ya da üst sekmelerde Asya Dizi& Film bölümünden ulaşabilirsin. Önümüzde ki günlerde Tayvan ve Tayland top 10 listemi de yayınlayacağım. Blogumu bu konuda da takip edebilirsin. :)

      Sil
    2. Devamınin gelmeyeceğini duymuştum;/ takipteyim. İçerik olarak çok çok kaliteli olmasından ziyade , temiz mekanlar,cici insanlar iyi kalpler falan görmek istiyorum;)

      Sil
    3. Tayvan ve Çin dizilerinde genelde temiz mekanlar kullanılıyor. Bende çok beğeniyorum mekanlarını. :)

      Sil
    4. Zühal hanım neden gelmeyecek çeviri acaba? Diğer diziler gibi degil mi o da ne özelliği var? İnsan izledikçe izlemek istiyor hepsini. Bir bilginiz var mıdır?

      Sil
    5. Özelliği yok çevirmeni çevirmiyor özel hayatına odaklanmış. Çeviren başka biri olursa tamamlanır ama çeviren de yok o diziyi. :)

      Sil
    6. Teşekkür ettim:)

      Sil
  3. Izlemediyseniz bunlara göre biraz daha eski iki tane Çin dizisi var boss and me ve cruel romance ikiside çok güzel ama boss and me favorim izlemenizi tavsiye ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boss and Me dizisinin çevirisini yapan site kapandı diye biliyorum ama diziyi çevirisi başladığı zamanlar izlemiştim. Cruel Romance dizisini bilmiyorum, öneri için teşekkür ederim. :)

      Sil
  4. Merhaba Adsız bana link yollamışsın bu yüzden yorumunu yayınlayamadım yolladığın link Koray Avcı'nın şarkısı galiba. O dizi film değil klip google'a ''brown eyed soul you'' yazarsan klip çıkar karşına. :)

    YanıtlaSil
  5. Teşekkür ederim. Aslında e-posta göndermek istemiştim ama bulamayınca yorum olarak gönderdim. Bir de gmail hesabımdan yorum göndermeyi beceremedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yan tarafta sosyal medya butonlarım var oradan da ulaşabilirsiniz. :)

      Sil
  6. Çin dizi önerileriniz gerçekten çok güzel teşekkürler

    YanıtlaSil
  7. listedeki bütün dizileri izledim hepsi kendi kategorisinde güzel diziler zaman ayırıp izlenmeli farklı tatlar farklı hisler farklı hayaller her çeşit duygu var almak isteyene bedava İYİ SEYİRLEEEEEEEEEEEEEER benden söylemesi

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)