Altınsoylar (Dizi)

Altınsoylar  bu sezonun merakla beklediğim dizilerinden biriydi. Sonunda dizi  başladı ama ilk dakikadan üzdü beni. Kim Ki Duk hayranı olarak Bin jip yani namı diğer Boş Ev filminin başrol erkek  Tae Suk karakterinin hikayesini, dizinin başrol karakteri Oğuz Bakır'a  uyarlanması  pek hoşuma gitmedi. Belki başka dizi ve ya film olsa olurdu da Kim Ki Duk olunca birde çok önemli bir filmi olunca  tuhaf kaçtı. Yanlış anlaşılmasın dizinin konusu  değil ama karakterler bire bir uyarlanmıştı. Konu itibariyle de bir diziye benzetiyorum ama  hangi dizi bir türlü çözemedim. Hatta öyle ki birlikte dizi film izlediğim bir dostum var birlikte hareket ediyoruz  yıllardır, gittim ona sordum. 
Soruşa gel. :D
Demek ki izlediğim dizilerden biri değil ama neden tanıdık geliyor bilmiyorum. Acaba eski Türk dizilerinden bir dizi de böyle bir konu vardı da oradan mı aklımda kaldı bilmiyorum. Eğer ki benim gibi düşünen ve ya böyle bir dizi bilen varsa yazsın. Çok fazla ülkeden aşırı dizi izliyorum bilinç altı problemi yaşıyor da olabilirim. Bu konuyu bir kenara bırakıp diziye dönelim. Diziye çok ısındım ben ya hu! Nasıl samimi nasıl güzel bir iş çıkarmışlar tebrik ederim. Bana dizi komik ve eğlenceli geldi. Dram dizileri arasında bir inci misali duracak gibi geldi. Komedi türünde tanıdığımız oyuncuları bir araya toplamaları iyi olmuş. Ayça Ayşin Turan ve Aras Aydın ikilisi çok yakışmışlar. Aralarında ki etkileşimi çok sevdim. Farklı bir çift olmuşlar ama tam olmuşlar. Oyunculardan tanımadığım bir oyuncu sanırım yok. Hepsini severek izlerim. Hepsi iyi oyunculuklara sahip oyunculardır. Usta oyuncular Cihat Tamer ve Birsen Dürülü'nün sahnelerini izlerken bir başka izledim. Dizinin konusu tanıdık gelse de hoşuma gitti. Bana göre akıcıydı. Eğer vaktiniz varsa biraz gülmek istiyorsanız bu aile komedisini denemenizi tavsiye ederim.
Dizi reytinglerde yayın zamanı 7., tekrarı ise 35. sırada tamamlandı.
ALTINSOYLAR
Tür: Komedi,Aile,Romantik
Yönetmen: Türkan Derya - Murat Aksu
Senaryo: Serdar Oğuz, Esra Çetek Yılmazer, Deniz Yeşilgün, Melikşah Altuntaş, Zeynep Ocak
Yapım: O3 Medya
Yapımcı: Onur Güvenatam
Kanal: Kanal D
Günü: Cumartesi
Saati: 20.00
Başlangıç Tarihi: 5 Kasım 2016
Konu:
Kaderin yanlış anlamalarla bir araya getirdiği kimsesiz genç bir adam, öfkeli nişanlısından kaçan genç bir kadın, her biri nev-i şahsına münhasır bireylerden oluşan Kayserili ALTINSOYLAR! Gelenekçi Muhiddin Bey, aileyi toparlayıcı Semiha Hanım, kırgın gelin Saadet, dışarlıklı kocaya kaçtığı için tüm hakları elinden alınmış şamatacı Gülsüm ve dikiş tutturamayan aylak kocası Mesut, en küçük oğul hayta Emin ve onu adam etsin diye köyden alınmış masum gelin Ümmü... ALTINSOYLAR, birlik ve beraberliğin altını çizerken zaman zaman güldüren, zaman zaman ağlatan, ama hep umut var diyen kocaman bir aile dizisidir.
Oyuncular: 
Ayça Ayşin Turan 
Aras Aydın 
Şebnem Bozoklu 
Bennu Yıldırımlar 
Cihat Tamer
Ünal Yeter
Birsen Dürülü 
Görkem Şarkan 
Burak Sevinç 
Begüm Akkaya
Zeynep Kankonde 
Bora Koçak 
Sami Aksu 
Onursal Yıldırım 
Feri Baycu
Deniz Çakır 
Gökçen Çiftçi

Yorum Gönder

14 Yorumlar

  1. merhaba canım bende çok merak ediyorum bu diziyi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel diziydi izlemediysen yarın öğle 12.40'da tekrarı var. :)

      Sil
    2. aaa öylemi yarın izleyeyim ben paylaşım için teşekkür ederim:)

      Sil
    3. Rica ederim evet. Gece de var Tatlı İntikam dizisinin ardından ama geç saat olduğu için yazmak istememiştim. :)

      Sil
  2. My girl olabilir belki veya eski bir türk filmi konisu gibi geldi bana da

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok Kore değil birde My Girl yapıldı yakın zamanda zaten uyarlaması bile tutmadı onu yapmazlar. :3

      Sil
  3. eve hırsızlığa giriyordu,yaşlı bir kadın vardı bir de genç kız evde,gelen hırsızı yaslı kadın torunu zannediyordu,dizi deği Türk sineması idi onu mu hatırlıyorsunuz acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Facebook'dan biri daha yazmış o film olabilir mi diye ay bilmiyorum ki o mu acaba izledim mi öyle bir film onu bile hatırlamıyorum. Tatlı Kaçık galiba film. Bir göz gezdirmem lazım filme. :)

      Sil
  4. Ben de müjde ar, nisa serezli'nin oynadığı tatlı kaçık filmine benzettim.Diziyi izlemedim daha ama tanıtımlarda gördüğüm an aklıma o film geldi.Eski Türk filmlerine benziyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana da Türk dizi ve ya filmi gibi geliyor şu filme bir göz gezdirsem iyi olacak. Acaba o filmi mi izledim de zihnimde yer etti bilemedim. :)

      Sil
  5. Yeni bir Türk filmi var :) Halil sezai başrolde. Yeni vizyona girdi. Ne şekilde ailleye sızıyor bilmiyorum ama :)))

    YanıtlaSil
  6. bende ilk izleyince biraz Emre Altuğnun oynadığı 2000 yapımı "Ağaçlar ayakta ölür" filmine benzetmiştim biraz benziyo :)

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)