Aşk ve Mavi (Dizi)

Dizinin ilk haberi çıktığında çok yadırgamıştım. -''Emrah, tekrar ekranlara mı dönüyor?'' demiştim. Daha sonra Burcu Kıratlı ile olduğunu duyunca açıkçası hiç yakıştıramamıştım. Yaş farklı olduğu için yakışmazlar diye düşünmüştüm. Türk televizyonlarında bir kural vardır ki Emrah varsa o dizi tutar. Bu yüzden dizinin reytingleri konusunu hiç düşünmedim. Aslında diziden pek bir umudum yoktu. Fakat son tanıtım fragmanını izleyince gözlerimin önünden yıldızlar geçti desem yeri. O kadar güçlü bir kadro oluşturmuşlar ki hangi oyuncunun sahnesini izlesem bilemedim. Kadrosunda dizilerden yakınca tanıdığımız oyuncular mevcuttu. Hepsi de tecrübeli ve güçlü oyunculardan oluşturulmuştu. Oyuncuların içerisinde en çok Işıl Yücesoy detayı hoşuma gitti. Benim için kıymetli ve özel oyunculardan biridir. Yani; dizi kötü dahi olsaydı Işıl Yücesoy için yine izlerdim. Burcu ve Emrah yakıştırmasına gelince. Emrah, Burcu'ya göre olgun durmuştu. Bence biraz Emrah'ın kilo vermesi lazım. Bu şekilde aradaki belirgin o olgunluk kaybolur gibi geliyor. Bu belirginlik konusunda bence gayet güzel yakışmışlardı. Ayrıca birbirlerine oyunculuk atarken de çok uyumlulardı. Yani; aralarında ki o kimya uymuştu. Dizi de en çok dikkatimi çeken samimiyet oldu. Yani senaryo sokak ağzına yakın yazılmıştı. Belki rahatsız olan olmuştur ama ben samimi buldum. Sanki daha bizden gibi geldi. Sansür olmaması hoşuma gitti. Dizi de tecrübeli oyuncular olduğu için oyunculuklara eleştiri yapmak bana düşmez. Sadece rol olarak İsmet karakterinden hoşlanmadım. Karakter sanırım biraz ezik bu yüzden de üstün olmaya çalışacak gibi geldi. Beni usta oyuncular haricinde kalan oyuncuların içinde rahatsız eden bir oyunculuk olmadı. Pot duran herhangi bir oyunculuk da görmedim. Dizinin konusunun alt yapısında entrika yatıyor. Buram buram intikam ve entrika kokuları aldım. Eğer ki senaryo sapıtmazsa konusu çok güçlü tam bir Türk dizisi ortaya çıkarmışlar. Aslında bu tarz dizileri özlediğimi fark ettim. Küçük bir dönüş olması Türk televizyonlarına renk kattı. Umarım her Emrah dizisi gibi bu dizinin de yolu açık olur. Güzel reytingler görmesi dileğiyle. Eğer ki entrika, intikam türünde dizileri seviyorsanız hiç kaçırmayın derim. Benden tam not aldı, umarım siz de seversiniz. 

Dipnot: Lütfen hiç bir oyuncunun özel hayatı ile ilgili yorum yapmayın, yayınlamayacağım, bizi insanların özel hayatı değil,  ortaya çıkardığı işi ilgilendirir. Dizi ile ilgili görüşlerinizi merakla bekliyorum. 
Dizi reytinglerde yayın zamanı 4., tekrarı ise 21. sırada tamamlandı.

 
Aşk ve Mavi
''Götür beni gittiğin yere.''

Tür: Dram,Romantik,Aile, Entrika
Senaryo: Gül Abuz Semerci, Yelda Eroğlu
Yönetmen: Hakan Arslan
Yapım: Ntc Medya
Yapımcı: Mehmet Yiğit Alp
Kanal: ATV
Gün: Cuma
Saat: 20.00
Başlangıç Tarihi: 4 Kasım 2016
Konu:
Ali, otuzlu yaşlarında zengin bir ailenin oğludur. Ahmet adında bir adamı öldürdüğü için uzun yıllar hapis yatmıştır. Hapishanenin son yıllarında mektuplaştığı Mavi ile tahliye olduğu gün tanışır ve ikili hemen evlenmeye karar verir. Mavi'nin hapishanede onca insan içinde mektuplaşmak için kendisini seçmesi tesadüf değildir. Mavi, yıllar önce ölen Ahmet'in kardeşidir. Amacı bu olaydan sonra hayatlarının kabusa dönmesine neden olan adamı bulup evlendikleri gece öldürmektir; ancak bilmediği bir gerçek vardır. Asıl katil, Ali'nin abisi Cemal'dir. Ali, Cemal'in karısı ve çocukları olduğu için suçu üstüne alarak yıllarca onun yerine hapis yatmıştır. Aslında Ali, nikah işlemleri sırasında Mavi'nin kimliğini görüp her şeyi anlamış; ancak aşkı için susmuştur. Düğün gecesi ise Mavi, Ali'yi bıçaklar. Ali ufak bir yarayla kurtulur ve birlikte yaşamak şartıyla Mavi'den şikayetçi olmaz. Mavi her ne kadar karşı çıkmaya çalışsa da, ikili arasında imkansız bir aşk başlayacaktır...
Oyuncular:
Emrah Erdoğan
Burcu Kıratlı
Işıl Yücesoy
Kenan Bal
Cüneyt Mete
Ayşegül Ünsal
Birgül Ulusoy
Necmettin Çobanoğlu
Alayça Öztürk
Osman Karakoç
Uğur Uzunel

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Açıkcası yaş farkına takılmamaya çalışan birisiyim ama bunda çok gözüme battı bilmiyorum. senaryo değişik ama adam çok yaşlı kalmış(kilo vermeli evet) kızsa çok genç bu yüzden sevemedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kilo verirse düzelir ama bu şekilde babası gibi duruyor. :)

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Görüşler genel olarak bu yönde olsa da geçen bölüme göre reytingler de üst sıralara tırmanmış. Totalde 2. sıraya yükselirken AB (10.) ve 20+ABC1 (5.) de gözükmesi dizi de bir albeni olduğunu gösteriyor. Belki zamanla farklı düşünürsün. Dizi bana ikinci bölümüyle biraz komik geldi. Bazı sahnelerde mantık aradım. Fakat çok tuhaftır farklı bir çekiciliği var dizinin. Belki iyi oyuncuların olmasından kaynaklıdır bu durum. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)