Hırsız Blogla Başım Belada

Kaç gündür bloguma hiç bakmak istemiyorum. Yazı yazmak istesem de elim hiç klavyeye gitmiyor. Aslında yazacağım bütün yazılar hazırdı ama içimde hiç istek kalmadı. Bunun nedeni ise blogumun baştan aşağı başka blog tarafından imzama kadar çalınmasıydı. Geçen hafta cumartesi günü Google'da ismimi aratmak istedim. Nedense içimden böyle geçti. Bende Google'a ''renklitirtil'' yazarak kendimi arattım. Toplamda 19 sayfa çıktı. Bende -''Tek tek bakalım kimler benim adımda hesaplar almış.'' diye göz gezdirmeye başladım. Sonra bana ait olan bir yazının başlığının başka bir blog tarafından açıldığını fark ettim. Daha sonra merakla linke tıkladım ve ne göreyim noktalama işaretlerime kadar bütün yazımı olduğu gibi kopyalamış. O an tabi ki beynimden vurulmuşa döndüm.


Hemen sakin ve soğuk kanlı davranarak blogun içeriğine bakmaya başladım. Ve çok üzgünüm ki blogumun yarısını olduğu gibi kendine almış. Sadece benim de değil başka blogların da yazılarını kopyalamış. Bir tane bile özgün yazısı yoktu. İşin tuhafı Google'ın bu sayfaya reklam vermesiydi. Beni en çok üzen de bu oldu. Normalde Google sanki devlet kurumuna işe alacakmış gibi reklam vereceği blogu inceliyor. Ve küçücük bir hata da ret ediyor. Hepimiz biliyoruz ki Google diğer reklam veren sitelere göre en zor olanıdır. Buna rağmen bu blogun paylaştığı ilk yazıdan itibaren özgün olmaması, çalıntı olmasını takmamış olmalı (!) En tuhafı da iki kez başvurduğum halde benim blogumu kabul etmemesi ve benim yazılarımı çalan birini kabul etmesi. Sadece bu da değil, blog başka yerlerden de çalıntı yazılarla işi maddiyata dökmüştü. Yani; benim günlerce düşündüğüm, saatlerce yazmak için uğraştığım, çoğunlukla kendim fotoğrafladığım yazılarımla benden izinsiz iş yapmıştı. Tabi bu durum üzerine bende başta kişiyi uyardım, ona ulaşabileceğim her yerden ona yazdım. Maalesef ki bu durum karşısında hiç bir sonuç alamadım. Yanlış anlamayın bir iki yazı için bu kadar yaygara yapmadım. Bildiginiz blogumdan ne var ne yok çalınmıştı.  Ardından resmileştirilmesi beklenilen Blogger Derneğine başvurdum ve yardım istedim. 


Sağ olsun derneğin üyeleri bana yardımcı oldu. Birlikte Google'a blogu şikayet ettik. Ardından derneğin avukatı ihtarname çekti. Ayrıca Facebook hesabımdan arkadaş listemden yardım istedim sağ olsunlar yardımcı oldular, bu duruma duyarsız kalmadılar. Ve ayın 11 inde ilk adım atıldı.






Ayın 6'sından 11'ine kadar neredeyse her günü ağladım. O günden bu yana içim içimi yiyor, uyuyamıyorum bile. Çok moralim bozuktu, günlerdir çabalıyorum ve çabalamaya da devam edeceğim. Benimle birlikte Blogger Derneğinin kurucusu aforizmik'de çabalıyor. Hatta şuan yerinden kalkamayacak bir durumda olduğu halde hala benimle çabalıyor. Bu hırsız blog içinde öyle gözüküyor ki sonuna kadar gideceğiz. Ayrıca ailemde bu konuda bana destek oldular. Sonuç ne gösterecek bilmiyorum ama bundan sonra blogumla ilgili en ufak şey çalan biri bile olsa onun peşine düşeceğim ve hakkımı yedirmeyeceğim. Eğer ki tek başıma olsaydım hiç bir şey yapamazdım. İyi ki Blogger Derneği kurulmuş. Emin olun ki derneğin avukatıyla, üyeleriyle kendimi daha güçlü hissediyorum. Bana blogger arkadaşlarım o hırsız blogun linkini blogumda paylamamamı söylediler. Bu durum onun işine yararmış, bu yüzden yazım boyunca hırsız blogun linkini paylaşmamaya özen gösterdim.. Bana bu konuda destek olan herkese çok teşekkür ederim. Özellikle kendi blogunun başına gelmişçesine benim yanımda olan aforizmik'e çok çok teşekkür ederim. Umarım bir daha böyle bir durum başıma gelmez. 


Arkadaşlar sizden ricam benim ve ya başka bir blogun yazısı çalınmışsa lütfen o bloga bildirin. 
Unutmayın ki; ''Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.''


Dipnot: Blogger Derneği 'ne bu linkten ulaşabilirsiniz. Blogger derneğinin Facebook sayfasında hırsız blog ile mücadelede bana ve ya başka bir blogger arkadaşımıza yardımcı olabilirsiniz...


Yorum Gönder

49 Yorumlar

  1. Gerçekten çok çok kötü bir durum umarım en kısa zamanda çözüm bulunur canım çok üzüldüm. Bin bir emekle yazdığımız yazıların başka bir platformda izinsiz yer alması çok kötü bir şey. Ben de aratayım gerçekten haklısın hiç aklıma gelmedi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aratmalısın, umarım böyle bir şey yaşamamışsındır. Maalesef ki kötü bir şey. :)

      Sil
  2. Facebook'ta da yorumladım ama buradan da yazmak istedim. Benim de başıma geldi birkaç hafta önce bir yazımı başka bir blogda gördüm.. Seni çok çok iyi anlıyorum insan soğuyor blogundan.. Emek yahu.. Şikayet ettim Google'a kendisini dilerim kapanır.. Destekçinim bilesin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef ki öyle elim yazı yazmaya hiç gitmiyor. Umarım kapanır. Çok teşekkür ederim. :)

      Sil
  3. Bu ən çox qorxduğum şeydir. Blog açmaq adıyla kopya edəni isə anlamıram. -_-

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de anlamıyorum. Çalmak için mi blog açıyorlar, yoksa bilgilerini başkalarına aktarmak için mi hiç belli değil. :)

      Sil
  4. unni çok üzüldümm yapabiliceğim birşey var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şuan için facebook blog sayfamda sabit post var oradan Google'a şikayet edilebilir. Bunun harici kimsenin elinden bir şey gelmiyor maalesef. :)

      Sil
  5. Senin ne kadar hevesle ve ne kadar güzel yazılar yazdığını herkes çok iyi biliyor, umarım her şey düzelir ve eski hevesle yazı yazan tırtılımız geri döner ^^ Sonuna kadar yanındayım, yanındayız :*
    İyiler her zaman kazanır ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım düzelir heves bir kez kırıldım mı geri gelmez derler inşallah öyle olmam. Kesinlikle öyle!!! :)

      Sil
  6. Geçmiş olsun yavrum.Dilerim tespit edilir ve gereken yapılır.Biz de bir yapalım bakalım.Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ablacığım. Umarım gereken yapılabilir. Sevgilerimle. :)

      Sil
  7. Bu olanlar balın kokusu blogunun da başına geldi yeni. Ne kadar kötü ya. Google bir de reklam vermiş. İnsanlar da hiç ahlak kalmamış mi. Sen o kadar yazı yaz bir alsın kopyalasin para kazansın. Acaba benim de var mı merak ettim. Linkini paylasmaman bir nevi iyi olmuş . Herkes bloğa giderdi. Ama şimdi nasıl anlayacağız bizimkini de çaldıysa ya. Tesadüfen bulmuşsun sen. Birbirimizi uyaralım haklısın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahlaktan çok ALLAH korkusu kalmamış. Kazandığı para helal olamaz. Evet Kuronuma'nın Fikir Baloncuğu blogu verdi o aklı bana. Kesinlikle blogunda linkini paylaşma dedi sağ olsun yol gösterenlerden biri de o. Benim Facebook blog sayfamda sabit olarak post var oradan linkine ulaşabilirsin. :)

      Sil
  8. Çok geçmiş olsun canım çok üzüldüm allah kimsenin emeğini kimsenin yanına koymasın

    YanıtlaSil
  9. Özgün içerik vermeyen kopyacılar. Blog yazmanın adını kötülüyor ve bloggerlerin isteğini köreltiyor.

    YanıtlaSil
  10. Benim başıma da geldi aynısı. Ama tepki gösterince kaldırdı. Uzun süredir hiç araştırmıyorum. Belki çoğumuzun vardır böyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim yazılarımı alan kişiye biz ulaşamadık bile sanki kapı duvar bütün yazılar. Muhakkak vardır, bu yüzden denk gelenlerin özgün blogları, yazı sahiplerini duyarlı olup uyarması gerektiğini düşünüyorum. :)

      Sil
  11. Öncelikle çok geçmiş olsun,blogger olduğumuz zaman ne yazık ki bu tarz olaylarla sık sık karşılaşıyoruz ve haliyle bolca moralimiz bozuluyor :( O tarz bloglar bir hile yöntemine girişiyor ve o yöntem sayesinde sen ne yayınlarsan onların sitesinde otomatik çıkıyor fark ettiysen kendinden bahsettiğin kısımlar ya da yazının sana ait olduğunu gösteren emareler genelde hırsız bloglarda aynen yayınlanıyor,anlayacağın kopyala yapıştır bile yapmaya üşenip her şeye otomatiğe bağlamışlar. Bu blogların tek amacı günde 10-15 tane dolu dolu yayın yapıyor gözükmek isterse birbiriyle alakasız konular isterse çalındıkları alenen belli olsun fark etmiyor,günde o kadar yayın yaptıktan sonra sanırım site trafiği arttığı için reklam almak çok kolaylaşıyor yani o yüzden Google asıllara değil taklitlere reklam veriyor sanırım. Şikayetini yapmışsın,blog sahibi hala devam etmez ve postlarını kaldırır umarım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şuan devam etmiyor 1 yıl olmuş zaten ve ben yeni uyandım bu olaya. Keşke daha evvel araştırsaydım da baştan bu kadar ona kazanç olmasaydı. İnşallah Google bana en sağlıklı şekilde geri dönüşünü yapar. :)

      Sil
  12. Çok geçmiş olsun. Çok üzüldüm bu talihsiz olaylar ne yazik ki sıklıkla yaşanıyor. Emek hırsızlığı çok üzücü ama siz yine de yazmaya devam edin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef ki öyle, benim başıma gelebileceğini hiç düşünmemiştim. Ne kadar içimden gelmese de yazmam lazım diye düşünüyorum. Bir arkadaşım ''Yıllardır uğraşıyorsun, ilk sorun da pes mi edeceksin?'' yazdı. Düşününce hak verdim kendisine. Hepimizin yazması lazım. Teşekkür ederim. :)

      Sil
  13. Gecmiş olsun derneği öğrendiğim iyi oldu. Ne guzel bir Oluşum. Ins tekrarlanmaz hiçbirimiz için yaşanmasın böyle seyler cokkotu bir durum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, derneğin kurucusu kendisi de dahil çevresinde ki blogların bu tarz sorunları yüzünden kurmak istedi. İyi de yaptı, dernek sayesine bir şeyler olabildi. Ben tek olsaydım çok zordu, bana iyi bir destek oldu dernek. Umarım benle son olur başka bloglar yaşamaz. :)

      Sil
  14. Gecmis olsun... Daha oncede cogu kisiden yazilarinin calindigini duydum. Nasil bir zihniyet var anlayamiyorum. Blog ortami gunluk gibi birsey baskalarinin hayallerini duygularini dusuncelerini calmak ustelik kendinin gibi anlatmak cok kotu bisey. Allah yardimcin olsun. Hala sikayet icin devam ediliyorsa destek olmak isterim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende anlayamıyorum. Bir, iki yazı olsa yine anlarım. Hoşuna gitmiş yazıyı almış derim, öyle teselli ederim. Fakat blogun yarısını kopyalamak nedir? Evet devam ediyor facebook blog sayfamda sabit olarak paylaşımım var oradan ulaşabilirsin.Teşekkür ederim. :)

      Sil
  15. Gerçekten kötü bir durum. Ne yapacağız bu blog içerik hırsızlarıyla biz :(
    Ben de bir aratayım kendi bloglarımı. Umarım en kısa zamanda çözüm bulunur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arat, arat inşallah çıkmaz. Hiç bilmiyorum benim tek tük oluyordu da bu en büyüğü oldu. Umarım çözümlenir zaman gösterecek her şeyi. :)

      Sil
  16. Asıl ben teşekkür ederim. Bundan sonra evet bende savaşacağız. Kesinlikle öyle, fikrin yoksa blog açıp yazma değil mi? :)

    YanıtlaSil
  17. Sonuna kadar yanındayım bu şekilde kendini korumaya başlaman çok doğru bu ''terbiyesiz'' insanlar hiç utanmıyor mu onu merak ediyorum ? Google'ın reklam vermesi gerçekten garip kesinlikle bu meseleden mutlu çıkacaksın bence ... Fighting !!!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, utanmayı geçtim vicdanen içleri rahat ediyor mu merak ediyorum ben en çok. İnşallah. :)

      Sil
    2. Sana yardım olarak elimden geleni yaparım ♥ Yardım edebileceğim ya da yardımcı olabileceğim bir durum varsa hemencicik yaparım

      Sil
    3. Çok Çok teşekkür ederim, şuan için sadece şikayet edebiliyorum Google'a :)

      Sil
  18. Nasıl böyle insanlar var gerçekten merak ediyorum. Başkalarının emeğini bu şekilde çalmakta hırsızlık suçuna giriyor. Çok geçmiş olsun. Ağlamayın. Herkes bir yerden sıkıştırırsa cezasını bulur nasıl olsa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah bulur. Hırsızlığın aynısı zaten hele de maddiyata dönüşmüşse... Umarım kimse yaşamaz böyle bir şeyi. :)

      Sil
  19. canım yasosyal medya adeta ranta döndü iyi bir iş yapan taklit ediliyor yada artık eserleri çalınıyor... yazı yazma özgünlüğün yoksa burada ne işi olur insanların anlamam bakarsın aynı konudan esinlenir bi benzerini yazarsın ama nokta virgüle kadar ç/almak ta nedir yaa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende anlayamıyorum yoksa fikrin niye açarsın blog değil mi? Benimde şaşırdığım o oldu imzama kadar almış. :)

      Sil
  20. Bu konuyu buraya taşiman iyi olmuş, ilk kez duydum senden ve yorumları okuyunca her bloğun başına gelebilir demekki...arada bir bizde kontrol etsek iyi olacak...kısa zamanda umarım çözüme kavuşur bu konu, sende bizlerde huzurla yazarız...bize düşen görev ne ise yerine getiririz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi ki geliyor da benim gibi bir çok blogun başına gelmiş bir durum bu. Kesinlikle iyi olacak. Umarım teşekkür ederim. :)

      Sil
  21. Çok geçmiş olsun canım yaa. Çok üzüldüm şimdi :/
    Umarım daha fazla sorun yaşamazsın tırtıl. Çok öpüyorum, yüzün hep gülsün tımam mı ama?
    Yazmayı da bırakma sakın *-*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım, tamamdır, bırakmam bırakmam. Umarım kimsenin de başına gelmez... :)

      Sil
  22. Durumuna gerçekten çok üzüldüm.Gerçekten çok geçmiş olsun.Ya en kötü şeylerden biri şu 'EMEK' hırsızlığı!Allah yardımcın olsun.Umarım böyle bir durum senin ve kimsenin başına gelmez.(AMİN)

    YanıtlaSil
  23. Merhaba bize her yer okul adlı blog saahibesi sevgili deniz soyledi sizi hemen geldim benimde bir çok yazımı kendi yazıları gibi alıp kullanıyorlar çok geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duyarsız kalmadığınız için çok teşekkür ederim. Size de geçmiş olsun umarım bunlar son bulur. :)

      Sil
  24. Hala devam ediyorlarmı unnie?(merak fışkırıyo ㅋㅋㅋㅋ)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an hiç bilmiyorum araştırmaya devam ediyorum ama hırsız blogu googledan indirttik, maalesef kapanmadı hesabı geri dönüş de yapmadı. :D

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)