Efsane Bir Film: Geleceğe Dönüş (Film)

31 Aralıktan bu yana hala kendime gelemedim. Üzerimde ki o yorgunluk ve tembellik devam ediyor. Sizde fark etmişsinizdir belki ama blogumda ki yorumları bile iki gün sonra cevaplıyorum. ALLAH sonumu hayır etsin inşallah bütün yıl böyle gitmez. Bir yaş daha yaşlanmanın verdiği hüzünle eskileri anmak adına çocukluğumun filmi Geleceğe Dönüş filmini izledim. 29 akşamı başlayıp, 1 Ocağın ilk saatlerinde filmin üç serisini bitirmiş oldum. Hatta yılbaşına girdiğimiz dakikalarda ben bu filmi izliyordum. Bu filmin bende önemi çoktur. Şöyle ki ilkokul zamanlarımda bu filmi çokça kanallar sinema uşağı olarak verirlerdi. 

Her neyse filme geçelim;
Filmi yüz kere de izleseniz ilk defa izliyormuş hissine kapılıyorsunuz. Hele eğer ki 90'ları görmüşseniz size bambaşka duygular hissettiriyor. En önemlisi de geçmişinizi hatırlattığından hayatınızın anlamını anlıyorsunuz. Yani; en azından bende böyle bir his uyandırdı. O banyolar sonrasında sıcacık sobanın etrafında 51 ekran televizyonda bu filmi izlemek ya da sabah okula kalkmam gerekirken bu film yüzünden küçücük bedenimin yorgun kalmasının sebebidir bu film. Hele annemle filmi izlemek için iddialaşmam ayrı bir konuydu.Filmi daha önce izlemeyenler için tavsiyem çabucak izlemeleri. Böyle güzel bir filmi hala bilip de izlememişseniz o da sizin kaybınız.

Dipnot: Geleceğe Dönüş, 2007 yılında Amerika Birleşik Devletleri Kongre Kütüphanesi tarafından "kültürel, tarihi ve estetik olarak önemli" filmler arasında seçilmiş ve filmin ABD Ulusal Film Arşivi'nde muhafaza edilmesine karar verilmiştir.
Geleceğe Dönüş (Back to the Future)

Türü: Bilim-kurgu,komedi,macera
Yönetmen: Robert Zemeckis
Yapımcı: Neil Canton,Bob Gale,Steven Spielberg,Kathleen Kennedy,Frank Marshall
Senarist: Robert Zemeckis,Bob Gale
Müzik: Alan Silvestri
Görüntü yönetmeni: Dean Cundey
Kurgu: Harry Keramidas,Arthur Schmidt
Dağıtıcı: Universal Pictures
Cinsi: Sinema filmi
Renk: Renkli
Yapım yılı: 1985
Çıkış tarihi: 3 Temmuz 1985
Süre: 116 dakika
Ülke: ABD
Dil: İngilizce
Bütçe: 19.000.000 $
Hasılat: 381.109.762 $

Oyuncular

Michael J. Fox / Marty McFly
Christopher Lloyd / Doc Brown
Crispin Glover / George McFly
Lea Thompson / Lorraine McFly
Thomas F. Wilson / Biff Tanen
Claudia Wells / Jennifer Parker
Marc McClure / Dave McFly
Wendie Jo Sperber / Linda McFly

Konu:
Filmin 1. serisi:


Lise öğrencisi Marty, Dr. Emmett Brown'un evinde gitarını denemeye çalışırken hoparlörü patlatır. O sıra da doktor arar ve  gece onun yanına gelmesini ister. Gece olduğunda Marty, Doktur'un yanına gider. Doktor ona geleceğe giden bir araba yaptığından bahsederken, plütonyum çaldığı Libyalılar baskın yapar. Doktor ve Marty ne yapacaklarını bilemez. Bunun üzerine Marty kaçmak için arabaya biner ve yanlışlıkla 30 yıl öncesine gider. 1985 yılından 2 Kasım 1955 yılına gittiğinde Marty anne ve babasının gençlik hallerine denk gelir, macera başlar.

Filmin 2. Serisi


Doktor Brown geleceğe gittikten sonra geri döner ve Marty'nin acilen Geleceğe gitmesi gerektiğini söyler. O sırada yanlarında Marty'nin sevgilisi Jennifer'da vardır. Doktor mecburen Jennifer'ı da alıp Marty ile birlikte 21 Ekim 2015'e giderler. Burada Marty'nin gelecekte ki ailesinin sorunlarını çözmeye çalışırlar. Gelecekte işleri yoluna koyduktan sonra Doktor, Jennifer ve Marty 26 Aralık 1985 yılına geri dönerler. Fakat döndüklerinde her şey çok değişik gelir. Gelecek yüzünden geçmiş artık değişmiş, terör yılı olmuştur. Bunun üzerine Doktor ve Marty yaşadıkları zamanı düzeltmek için tekrar ilk yolculuk ettikleri 30 yıl sonrasına yani 12 Kasım 1955'e geri dönmek zorundadırlar.

 Filmin 3. Serisi



1955 yılında sıkışıp kalan Marty, Doktor'un yok olduğunu düşünmektedir. Marty artık ne yapacağını düşünürken tam, 70 yıl öncesinden yani 1885 yılından bir mektup gelir. Marty mektubu okuduğunda çok şaşırır. Çünkü bu mektup Doktordan gelmektedir. Doktor vahşi batıda olduğunu ve başının belada olduğunu yazmıştır. 1955'te ki Doktor'dan yardım alarak onu kurtarmasını ister. Marty hiç beklemeden doktorun yazdıklarını uygular ve 2 eylül 1885 yılına yolculuğu başlar.

Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. Bu filmi izləməyən yoxdur məncə :D Bəyənərək izləmişəm həmişə/hep :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki vardır yeni nesil bilmez gibi geldi. :D

      Sil
    2. arrtıq yaşlandıq da bu bizim yeni nesil geldimiki :D

      Sil
  2. Efsane film ama izlemedim ben nedense hep erteledim tatilde izleyeceğim kesin yani bu postan sonra izlemem lazım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl izlemezsin, hiç vakit geçirme ve izle. :D

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)