Omoide no Marnie (Anime Film)

Stüdyo Ghibli'nin son çalışması olan Omoide no Marnie yılın 4. ayında sonunda alt yazı buldu.Fakat ben bilgisayar problemim yüzünden izleyememiştim.Sonunda izleme şansına sahip oldum.Filmi bitirir bitirmez hemen bloguma doğru yöneldim.Fakat yazıyı taslaklara kayıt ettim ve bu gün tamamlıyorum.Bir hafta sonra yeniden yazıya yönelebilmem bir mucize oldu diyebilirim.Gerçekten insanın kişisel bilgisayarının olması gibisi yok.Nasılda özlemişim ayh!Neyse hemen filme geçeyim.

Stüdyo Ghibli ruhunun diğer stüdyolardan neden farklı olduğunu bir kez daha gördüm diyebilirim.Hatları belirsiz kahramanlar,saf sevgi ve ders verici bir alt yapı.İşte stüdyo Ghibli'nin ruhu bu kadar basit.Zaten Ghibli'den çıkan herhangi bir şeyinde tutmadığını ya da kimseyi etkilemediğini görmedim. Omoide no Marnie'de bunlardan biriydi.Hiç beklemediğiniz bir anda sizi ters köşe yapabilen bir anime yapmışlardı.Üzüldüğüm yerlerde oldu,güldüğüm yerlerde oldu en önemlisi kendimden bir şeyler bulduğum yerlerde oldu.O kadar akıcı bir konusu vardı ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım.Başta aslında çok gizemli gelmişti. Acaba bunun sonu ne olacak diye düşünmüştüm.Hiç tahmin edemeyeceğim bir şekilde bitince kala kaldım.Nasıl bir mantık,nasıl bir düşünceydi aklım almıyor.Keşke gerçekten böyle şeyler olabilse diye düşünmüştüm.Anime hakkında fazla yazmaya gerek yok aslında, hiç düşünmeden bence izleyin.

When Marnie Was There 
(Memories of Marnie,Omoide no Mānī,
思い出のマーニー, Omoide no Marnie)

Tür:Melodram,Gençlik
Yönetmen: Hiromasa Yonebayashi
Yapımcı: Yoshiaki Nishimura,Toshio Suzuki
Senarist: Keiko Niwa ,Masashi Ando ,Hiromasa Yonebayashi
Kaynak :When Marnie Was There- Joan G. Robinson
Müzik: Takatsugu Muramatsu
Sinematografi: Atsushi Okuo
Düzünleme: Rie Matsubara
Üretim şirketi:  Stüdyo Ghibli
Dagıtımcı: Toho
Yayın tarihi: 19 Temmuz 2014
Süresi:  103 dakika
Ülke: Japonya
Dil: Japonca
Konu:
Anna Sasaki küçük yaşta ailesini kaybedince koruyucu bir aile sahibi olur.Bir gün hiç bilmemesi gereken bir fatura bulur ve çok kırılır.Bu arada Anna Sasaki'nin hiç arkadaşı yoktur.İletişim kurmakta zorluk çeken bir kişiliği vardır.Yalnız olduğundan belli süre sonra zorluk çeker ve bunun üzerine doktor onun dinlenmesi gerektiğini söyler.Bunun üzerine üvey annesi onu Bayan Pegg'in yanına gönderir.Bayan Pegg ve Bay Pegg birlikte kum tepelerinin ardında küçük bir kasabada yaşamaktadır.Kızları evden ayrıldıktan sonra kendilerini işlerine vermişlerdir.Anna Sasaki başta bu kasabada da iletişim zorluğu çeker fakat belli bir süüre sonra kasabada efsane haline gelmiş bir bataklık evini keşfeder.Orada Marnie adında kendi yaşlarında bir kız yaşamaktadır.Anna ve Marnie tanışırlar arkadaş olurlar.arkadaşlıkları devam ederken Anna farklı duygular yaşar.Arkadaşlık ve dostluğun nasıl bir duygu olduğunu keşfeder.Fakat Marnie hakkında tuhaf bir şeyler vardır.Anna ,Marnie asında göründüğü gibi olmadığını öğrenir.

Yorum Gönder

8 Yorumlar

  1. Söylediğin gibi çok kaliteli ve güzel bir film.Bende izledigim zamanlar baya etkisinde kalmış blogumda da yazmıştım.Gerçekten anlattığın kadar var.Bence herkesin izlemesi gereken bir yapım.Emegine ve yüreğine sağlık canm :) Bu arada şarkı ve sözleri de ayrı güzel onu da belirtmeden geçemiyeceğim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şarkı sözlerine dikkat etmedim,Kesinlikle bütün ghibliden çıkan şeyler izlenmeli. :3

      Sil
  2. Animelere bayılırım, ben de bu gece ne izlesem diyordum, çook teşekkürler =D

    YanıtlaSil
  3. İzledim bile, çok güzeldi, teşekkürler ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzlemene çok sevindim. Rica ederim,evet çok güzeldi. :3

      Sil
  4. bu anime film şuan ben de var ve 'beni ne zaman izleyeceksin?diye bekliyor.ben de izlemeyi çok istiyorum.bu arada sevgili renkli tırtıl ne yalan söyleyim başlığını görüp lup diye yoruma daldım çünkü bu animeyle ilgili izlemeden önce en ufak bilgi sahibi olmak istemiyorum :) eminim çok güzel yazmışsındır bu yüzden filmi izledikten sonra yazını okuyacam canım.umarım film çok güzeldir :)

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)